Η Νέα Δημοκρατία άντεξε αλλά ο Σαμαράς ηττήθηκε προσωπικά

19.5.14


Όπως αναμενόταν, η Νέα Δημοκρατία καταφέρνει να συγκρατήσει κάποιες από τις δυνάμεις της στην Αυτοδιοίκηση ανά την Ελλάδα, κυρίως γιατί διαθέτει καλύτερα εδραιωμένους εκλογικούς μηχανισμούς από τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος δεν έχει ακόμα ξεπεράσει τις πρακτικές του 4%.

O Αντώνης Σαμαράς όμως ηττήθηκε προσωπικά. Όλες οι σημαντικές προσωπικές του επιλογές κατέγραψαν τις ιστορικά χειρότερες εκλογικές επιδόσεις του κόμματος στην περιοχή τους. Ο ανεκδιήγητος Άρης Σπηλιωτόπουλος παραλίγο να βρεθεί πίσω κι από τον Κασιδιάρη, ο Κουμουτσάκος στην Αττική έλαβε μόλις 14% ενώ πολύ χαμηλή ήταν η επίδοση Ιωαννίδη στην Κεντρική Μακεδονία. Ακόμα και στον δήμο του Πειραιά, ο Μαρινάκης κατάφερε να επιβάλει τον Μώραλη στη θέση του δημάρχου ήδη από την πρώτη Κυριακή.

Στις Ευρωεκλογές τα πράγματα για τη Νέα Δημοκρατία θα είναι ακόμα πιο δύσκολα καθώς πλέον όλοι παραδέχονται ότι η διαφορά δεν θα είναι...μισή μονάδα όπως κάποιοι προσπαθούσαν να μας πείσουν. Όσο λοιπόν και αν τα κανάλια ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ, τα προβλήματα της Νέας Δημοκρατίας θα μας απασχολήσουν πολύ σύντομα, όσοι Πρετεντέρηδες κι αν επιστρατευτούν για να κάνουν το άσπρο μαύρο.