Κατώτερη των προσδοκιών η επίδοση Καμίνη στον α' γύρο

19.5.14


Τα exit poll ενδέχεται τελικά να πέσουν ελαφρώς έξω και ο Γιώργος Καμίνης να κερδίσει οριακά τη 1η θέση στον δήμο της Αθήνας στον α' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, κάτι που κατά την άποψη μου δεν μπορεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις της μέτριας επίδοσης του.

Ο Γιώργος Καμίνης, αυτή τη φορά με την ιδιότητα του νυν δημάρχου, λαμβάνει ποσοστό σημαντικά χαμηλότερο ακόμα κι από το 28,28% με το οποίο είχε έρθει δεύτερος στον α' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2010.

H Παραπολιτική ήταν το μόνο μέσο που κόντρα στο γενικό κλίμα εφησυχασμού είχε προειδοποιήσει ότι η μάχη στην Αθήνα δεν είχε κριθεί, ειδικά από τη στιγμή που η καμπάνια του νυν δημάρχου ήταν σημαντικά πιο υποτονική από όσο οι περιστάσεις απαιτούσαν. Καλοί οι διανοούμενοι αλλά χρειάζονται και κάποιοι που να ξέρουν από εκλογές σε μια προεκλογική καμπάνια.

Αν αντίπαλος του κ. Καμίνη ήταν ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, τα πράγματα γι' αυτόν θα ήταν πιο εύκολα από ότι με τον Σακελλαρίδη καθώς ο τελευταίος δείχνει να καταφέρνει να ψαρεύει ψήφους από διάφορους πολιτικούς χώρους, έχοντας πια και το επικοινωνιακό πλεονέκτημα ότι η επίδοση του διέψευσε τις δημοσκοπήσεις.

Ο Καμίνης θα κερδίσει αν καταφέρει επιτέλους ο ίδιος να δείξει στους Αθηναίους ποια ήταν η ξεχωριστή προσωπική του συμβολή στα όσα έγιναν στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια αλλά και ποιες είναι οι προσωπικές φιλοδοξίες του για τη δεύτερη θητεία.