Όταν ο Χρυσόγονος δήλωνε ότι η ψήφος στον Ευάγγελο Βενιζέλο είναι ψήφος υπέρ της Δημοκρατίας

30.5.14


Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι εκλέγεται ο συνταγματολόγος Κώστας Χρυσόγονος μετά από μια μακρά περίοδο παρουσίας του σε εκατοντάδες τηλεοπτικά πάνελ τα οποία διψούσαν για ευέλικτους συνταγματολόγους στα χρόνια της κρίσης.

Αν και δεν άγγιζε τα στάνταρ γραφικότητας του Γιώργου Κατρούγκαλος, ο κ. Χρυσόγονος ήταν πάντα εκεί για να δώσει μια εκδοχή αντισυνταγματικότητας σε οποιοδήποτε μέτρο που προέβλεπε το Μνημόνιο κι αυτό φαίνεται ότι επιβραβεύτηκε από τους πολίτες.

Πριν πάντως γίνει φλογερός κήρυκας κατά του Μνημονίου, ο κ. Χρυσόγονος ήταν γνωστός στον χώρο της Κεντροαριστεράς ως προσωπικός φίλος και θερμός υποστηρικτής του Ευάγγελου Βενιζέλου, με τον οποίο εξάλλου υπήρξαν και συνάδελφοι.

Στις 5 Νοεμβρίου του 2007, κάτι που ονομαζόταν «Κίνηση Δικηγόρων Υποστήριξης της Υποψηφιότητας του Ευάγγελου Βενιζέλου» διοργάνωσε μια εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη με καλεσμένο τον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ την οποία συντόνισε και παρουσίασε ο Κώστας Χρυσόγονος ο οποίος έκανε και μια σύντομη εισήγηση.

Τι είπε; Απολαύστε:

Φίλες και φίλοι, την 11η Νοεμβρίου η ψήφος στον Ευάγγελο Βενιζέλο δεν είναι απλά ψήφος στον υποψήφιο που υπερτερεί καταφανώς σε μόρφωση και πνευματική καλλιέργεια, σε επικοινωνιακή ικανότητα και χάρισμα, σε ηγετική ικανότητα και τελικά σε ικανότητα προσέλκυσης ψηφοφόρων εκτός του στενού και ολοένα συρρικνούμενου κομματικού ακροατηρίου.

Την 11η Νοεμβρίου η ψήφος στον Ευάγγελο Βενιζέλο είναι ψήφος υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα της πολιτικής και κατά της μετάλλαξής της σε ιδιωτική υπόθεση ολιγάριθμων πολιτικών δυναστειών.

Την 11η Νοεμβρίου δηλαδή η ψήφος στον Ευάγγελο Βενιζέλο είναι ψήφος υπέρ της δημοκρατίας.

34 σχόλια:

 1. λιγα για τον μπενι...ειναι πρωθυπουργος πλεον με 8%...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. "...στον υποψήφιο που υπερτερεί καταφανώς σε μόρφωση και πνευματική καλλιέργεια, σε επικοινωνιακή ικανότητα και χάρισμα, σε ηγετική ικανότητα και τελικά σε ικανότητα προσέλκυσης ψηφοφόρων εκτός του στενού και ολοένα συρρικνούμενου κομματικού ακροατηρίου..."

  Έχει απόλυτο δίκιο σε σχέση με τη μόρφωση και τη πνευματική καλλιέργεια, άλλωστε ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι μία προσωπικότητα ...διεθνούς εμβέλειας και αναγνώρισης.

  Έχει απόλυτο δίκιο και πάλι σε σχέση με την ικανότητα προσέλκυσης ψηφοφόρων:
  Εκλογές 2004 Παπανδρέου (ήττα του ΠΑΣΟΚ) 40,55% 3.002.275 ψήφοι
  Εκλογές 2007 Παπανδρέου (ήττα του ΠΑΣΟΚ) 38,10% 2.727.279 ψήφοι
  Εκλογές 2009 Παπανδρέου (νίκη του ΠΑΣΟΚ) 43,92% 3.012.542 ψήφοι
  Εκλογές 2012 Βενιζέλος (ήττα του ΠΑΣΟΚ) 13,18% 833.452 ψήφοι (Μάιος)
  Εκλογές 2012 Βενιζέλος (ήττα του ΠΑΣΟΚ) 12,28% 756.024 ψήφοι (Ιούνιος)

  και στις Ευρωεκλογές η ...αθρόα προσέλκυση ψηφοφόρων από τον Ευάγγελο συνεχίζεται με 457.585 ψήφους. Οι αριθμοί τον δικαιώνουν...
  Γ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Να λιθοβολιστεί όποιος κάποτε είπε κάτι θετικό για το Βενιζέλο παρακαλώ λοιπόν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πριν 7 χρόνια. Και λοιπόν;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Όλοι γνωρίζουμε οτι στα πανεπιστήμια η διαπλοκή ειναι στη χειρότερη μορφή της. Διαπλοκή και οικογενειοκρατία. Θυμάμαι στην Κομοτηνή συνάδελφοι του αξιολογότατοι αναφέρονταν με τα χειρότερα λόγια για αυτόν. Τον Κατρουγκαλο δεν θυμάμαι να τον ανέφεραν. Δεν ήξεραν καν ότι υπήρχε ανάμεσα τους. Δεν νομίζω ότι και τώρα ξέρουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Κατρούγκαλος -Χρυσόγονος οι επονομαζόμενοι συνταγματολόγοι -Τιραμόλα του Σύριζα ,έκαναν το Σύνταγμα..λάστιχο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Πάντως, Παραπολιτική, δεν σε εμπόδισε ο Χρυσόγονος να στηρίξεις Σύριζα. Ούτε, προφανώς και ο Τσίπρας, που αποκαλούσε τον Παπανδρέου Πινοσέτ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Συνταγή για την αποδόμηση του Ποταμιού (στην περίπτωση που δεν σας πετύχει το επιχείρημα "είναι απολιτίκ"): Πιάνετε το πιο δημοφιλές μέλος του κόμματος (βλ. Γραμματικάκης), κάνετε ενδελεχή έρευνα, για να ανασύρετε μια δήλωση που έκανε προ επταετίας (Διαφορετικές οι τότε συνθήκες, διαφορετικός ο τότε Ευάγγελος- στην πορεία αλλοτριώθηκε και μετατράπηκε στο έκτρωμα που είναι τώρα, λόγω της νοσηρής φιλοδοξίας του, αλλά τι μας νοιάζει; Τον σκοπό μας να πετύχουμε), κάνουμε επίκληση στο συναίσθημα των ΠαπανδρεΪκών που ψήφισαν Ποτάμι και ευελπιστούμε ότι θα τους προκαταλάβουμε αρνητικά απέναντι στο κόμμα που προσωπικά δεν γουστάρουμε και, σταδιακά θα τους πείσουμε να ακολουθήσουν και εκείνοι την κομματική γραμμή που έχουμε χαράξει και τον σκοπό, στον οποίο έχουμε αφοσιωθεί τον τελευταίο καιρό: ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη απάντηση στη δεξιά κυβέρνηση Σαμαρά και πρέπει σώνει και ντε να κάνουμε τα στραβά μάτια στα λάθη και τις ελλείψεις του (μια ψυχή που είναι να βγει...) και να τον ψηφίσουμε όλοι (Ποιές κυβερνήσεις συνεργασίας; Στροφή στο δικομματισμό!).. Αυτό θα πει ώριμη πολιτική κρίση!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ευχή και κατάρα30 Μαΐου 2014 - 8:21 μ.μ.

  Τρεις μόλις μήνες πριν ο Γραμματικάκης ήταν μέλος των 58! Τόφερε η συγκυρία ο Θεοδωράκης νάναι συντοπίτης του και έτσι βρέθηκε με το Ποτάμι. Το Ποτάμι όμως δεν πέτυχε τα ποσοστά που προσδοκούσε-ας μη γελιόμαστε: αυτή ήταν η καλύτερη του ώρα, η καλύτερη του ευκαιρία: η χαλαρή ψήφος των ευρωεκλογών. Στα πολωτικά συμφραζόμενα όμως των εθνικών εκλογών και με δεδομένη αφενός την ανεπάρκεια του Θεοδωράκη και αφετέρου ότι τελικά προέκυψε σαφής ηγετική δύναμη στην κεντροαριστερά-η ΕΛΙΑ-η θέση του Ποταμιού, των στελεχών του και των οπαδών του και φίλων του είναι στην ΕΛΙΑ. Και οι πιο ευφυείς αυτού του σχηματισμού αν χρειαστεί θα δώσουν το σύνθημα τη κατάλληλη στιγμή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ψήφισε τοτε τις τεραστιες πολιτικές προσωπικοτητες Ευα Καϊλη, Νικο Αδρουλακη και Παντελη Καψη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Και όμως τον ψήφισες.. Η νέα τάση στην κοινωνία είναι η επανεμφάνιση κοψοχέρηδων;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Πες μας, μέντιουμ, εσύ που πάντα ψηφίζεις γνωρίζοντας από πριν ότι το κόμμα σου θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο.. Ποιο κόμμα δεν θα μας απογοητεύσει; Να ξέρουμε, δηλαδή, τι θα ψηφίσουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Το κείμενο του Κου Καθηγητή θυμίζει διαφημιστική μπροσούρα.
  Δεν είναι ούτε επιστημονικό, ούτε πολιτικό .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Δηλαδή είπες για κάποιους ανώνυμους που κάτι είπαν για αυτόν που δεν χωνεύεις και το έγραψες? Γι` αυτό το πασοκ έμεινε με τα χρυσοχοειδή και πήγε σε μονοψήφιο. Γιατί έμεινε με την πλέμπα που δεν μπορεί να αρθρώσει μια σοβαρή κουβέντα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Μπορεί ο πασοκογενής κόσμος να φύγει από το ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν πρόκειται να πάει σε Λοβέρδο, Χρυσοχοΐδη, Βενιζέλο και γιωργάκη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Αδιάβαστε, ξέρω πολύ καλά τι είπα, ήμουν σαφής αλλά έχεις και εσύ μυαλό Τσίπρα και παίρνεις δύσκολα στροφές. Σας έφεραν την βλακεία μαζί με τη λαμογιά οι φίλοι του Ακη που σας μαζεύτηκαν ή την είχατε και πριν;; Αν είχατε τα χρυσοχοειδή τώρα θα ήσασταν κυβέρνηση αλλά πανηγυρίζετε με τους Χρυσόγονους, τις Δούρες και τους Κατρούγκαλους και επιστρατεύετε τον 95χρονο Γλέζο για να σας ξελασπώσει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Όλους τους χαρακτηρισμούς στους επιστρέφω γιατί σε εκφράζουν απόλυτα.

  Επί της ουσίας, σου επαναλαμβάνω ότι η πρόταση για δημοψήφισμα ήταν γελοία. Όλοι τότε τον είχαν κράξει το ΓΑΠ. Δεν έχει νόημα να ρωτάς το λαό για ένα θέμα που είναι τόσο ασαφές και που ελάχιστα γνωρίζει, ενώ είναι απόλυτα σίγουρο πως θα δώσεις την ευκαιρία στον κάθε λαϊκιστή και καιροσκόπο να ξεσαλώσει.

  Τι ακριβώς ήθελε ο ΓΑΠ από το δημοψήφισμα? Ούτε καν το ερώτημα που θα έμπαινε δεν είχε διατυπώσει. Ορθά του είπαν τότε οι Ευρωπαίοι ότι το ερώτημα δεν μπορεί να είναι άλλο παρά το ναι ή όχι στο ευρώ.

  Και γιατί ΔΕΝ έκανε δημοψήφισμα όταν μας έβαλε στο μηχανισμό το 2010? Τότε ίσως είχε κάποιο νόημα, και χρόνος για διαβούλευση υπήρχε.

  Βρε φίλε πόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις. Ο ΓΑΠ με το δημοψήφισμα επιχείρησε μια ηρωϊκή έξοδο, πράγμα που τελικά πέτυχε, και τώρα εμφανίζεται τιμητής. Πιο άχρηστος και καιροσκόπος πεθαίνεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Το θέμα είναι ότι αν η Καϊλή, ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Παντελής Καψής ξαφνικά "δουν το φως το αληθινό" και πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ, κατευθείαν όλοι (δημοσιογράφοι ειδικά) θα τους καλωσορίσουν και θα τους αναβαπτίσουν λες και τους βλέπουν για πρώτη φορά. Ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί σαν κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τους "τάχατες" τυφλούς πασόκους που ψαχνουν το φως τους. Δείτε εδώ τι έγραφαν για την Καϊλή πριν λίγους μήνες http://www.ipen.gr/politiki/%CF%86%CE%BB%CE%B5%CF%81%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%B5%CE%B9-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%8A%CE%BB%CE%AE/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Ο κόσμος ψηφίζει κυρίως ό,τι του λένε το Μέγκα, ο Σκαϊ και η Τσαπανίδου (Σπυράκη, Καϊλή, Χρυσόγονος, Καψής, Γραμματικάκης, Κατρούγκαλος). Αν το Μέγκα και ο Σκαϊ αρχίσουν να χτίζουν το προφίλ των όσων αναφέρατε, το βράδυ των εκλογών θα τρίβετε τα ματάκια σας... Ήδη χτίζεται το προφίλ του Λοβέρδου... Σκεφτείτε πώς κρατούν στη ζωή το μέγα ηγέτη Κ. Καραμανλή χωρίς να του ασκούν ούτε ίχνος κριτικής για την καμμένη γη (κυριολεκτικά τε και μεταφορικά) που άφησε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Που το κακό; Πριν από 7 χρόνια στήριζε τον Μπένυ, ε και; Το παληκάρι σας (ΓΑΠ) τον στηρίζει ακόμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Υπάρχει link?να το τρίβουμε στα μούτρα πασοκοσυριζαιων να γελάμε και λίγο?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Εσείς έτσι όπως πάτε αύριο θα βγάλετε κανένα άρθρο με στέλεχος (από κόμμα που σας κόβει ψήφους), που έκλεβε τσίχλες από το περίπτερο στο δημοτικό

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Το άρθρο μάλλον εκφράζει ευσεβείς πόθους της Ευας, τωρα που βλέπει ο ΣυΡΙΖΑ να ανεβαίνει, καθως δεν επιβεβαιώνεται απο πουθενα. Τα ίδια έκανε και η Αννούλα πριν λίγο καιρό, εγλειφε το ΣΥΡΙΖΑ, βλέποντας οτι ανεβαίνει αλλα μάλλον εφαγε πόρτα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. ευχή και κατάρα1 Ιουνίου 2014 - 3:52 μ.μ.

  Μόνος Του ;-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Στην ΕΛΙΑ με Βαγγέλη Βενιζέλο μπροστάρη; Και είναι, κατά την άποψη σου δείγμα ευφυίας αυτό; Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. ευχή και κατάρα1 Ιουνίου 2014 - 5:17 μ.μ.

  Ξέρω το άλλο με τον Κοκό και τους ομοίους του, που θεωρούν ότι η εξυπνάδα κληρονομείται όπως και η προσωπική περιουσία και σ'αυτά τα πλαίσια κληρονομείται και η ιδιοκτησία ενός κόμματος, όσο ιδιώτης και άσωτος μπορεί να αποδεικνύεται ένας ανίκανος κληρονόμος. Καλό ε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. φρούτα εποχής1 Ιουνίου 2014 - 5:19 μ.μ.

  Όλοι αυτοί οι απίθανοι τύποι που γυρνοβολάνε στα κόμματα όπως ο Χρυσογονος και ο Κατρούγγαλος, ο Βουλγαρης των 58, η Δουρου του καρναβαλιού, άλλοι βολεμένοι από το σύστημα αφού καθηγητής διορίζεσαι δεν γίνεσαι και άλλους που τους πάνε τα διαπλεκόμενα καροτσάκι, είναι φρούτα της εποχής. Πόσους και πόσους δεν είδαμε που ήρθαν με δάφνες και στο τέλος ξεράστηκαν όταν ο λαός κατάλαβε περί τίνος πρόκειται. Σαν τα φρούτα εποχής. Είναι λίγοι αυτοί που έχουν επιβιώσει, έχουν διάρκεια και για να έχεις διάρκεια πρέπει να αξίζεις και λιγάκι αλλιώς το σύστημα δεν σε στηρίζει όσο και αν το υπηρετείς. Βρίσκει καλύτερους!!!Αυτά για ορισμένους ξερόλες εδώ μέσα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. θα περιμένουνε τώρα καμιά 7 χρόνια να αναρτησεις τα σχόλιιά μας; Οποία κατάληξη!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Το καταλαβαίνω, είσαι μονοψήφιος και αυτό δημιουργεί κόμπλεξ. Ο Σκανδαλίδης σήμερα ζητάει γλύψιμο στο ΣΥΡΙΖΑ. Ένα μάτσο βιόλες είστε στο ΠΑΣΟΚ, ούτε αρχές ούτε αξιoπρέπεια. Κοιτάτε όλοι να σωθείτε ακόμα και αν σας ζητηθεί να γονατίσετε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Σίγουρα το σύστημα έχει τις καβάτζες του. Αυτοί που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ, αύριο μπορεί να φύγουν κι απ` το ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν πρόκειται ποτέ να γυρίσουν πίσω στη σαπίλα της νεοφιλελεύθερης σοσιαλδημοκρατίας. Για το Μέγκα κλπ, άλλες σκέψεις κάνει ο γεωργός όταν κοιτάει τα άγουρα φρούτα (ΣΥΡΙΖΑ) και άλλες σκέψεις κάνει όταν κοιτάει τα σάπια (ΠΑΣΟΚ). Για τον άλλο που λέει για πρωτιές, προφανώς και τα σάπια βγήκαν πρώτα διότι είχαν να ανταγωνιστούν προϊόντα με έμπολα και σαλμονέλα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. Παρτε τον Σκανδαλίδη να αποκτήσετε και εμπειρία στα ζεϊμπέκικα και στα σκυλάδικα ως γνησια πασοκοκαρία. Ηδη εχετε τον συνταξιούχο Λαλιώτη την Λουκα και τα λοιπά αποτυχημένα λιμά. Οταν έχεις νοοτροπία νικητή δυσκολα αποκτάς κομπλεξ. Παλευεις για να γιγαντωθείς γιατί έτσι έχεις μάθει. Το κομπλέξ το έχεις όταν από τον μηδεν ξετσουτσουνιαζεις κατα λάθος. Σου βγαίνει όλη η βλαχουριά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. Εξαρτάται από το τι εννοείς με τον όρο "εξυπνάδα". Αν εννοείς αυτό
  http://www.epikairo.gr/index.php/politiki/item/8297-me-ypografes-venizelou-maniati-i-nomimopoiisi-tou-mall-amarousiou-yper-latsi-kata-paravasi-apofasis-tou-symvouliou-tis-epikrateias
  τότε ευχή και κατάρα δώσε μας να έχουμε μη "έξυπνους" αρχηγούς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. Οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα στο λάθος. Λάθος εκτίμηση για την προσωπικότητα και τα πιστεύω του Βενιζέλου δεν είναι καταδικαστέα. Αλλά από το ΠΑΣΟΚ στους 58 και μετά στο Ποτάμι μάλλον νερό είναι οι πολιτικές αρχές του κ καθηγητή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή