Δαραβίγκας, γιατί όχι;

12.6.14


Χθες, έγινε γνωστό ότι ο Γιάννης Δαραβίγκας, γνωστός από τα πάνελ περιθωριακών τηλεοπτικών εκπομπών διορίστηκε αντιπρόεδρος στον ΟΚΑΝΑ, με απόφαση που έφερε την υπογραφή του Άδωνι Γεωργιάδη.

Η είδηση σήκωσε θύελλα αντιδράσεων και τελικά «με εντολή Σαμαρά» φαίνεται ότι ο κ. Δαραβίγκας δεν θα αναλάβει τα καθήκοντα του, κάτι που προσωπικά με στεναχωρεί. Η επιλογή Δαραβίγκα ήταν μια ακόμα στιγμή ειλικρίνειας του πολιτικού μας συστήματος, πολύ πιο ειλικρινής από τις κραυγές εναντίον της.

Αρχικά, θα ήθελα να θυμίσω ότι βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είναι σήμερα η Τάνια Ιακωβίδου, η οποία αρχικά είχε υπηρετήσει την κυβέρνηση μέχρι κι από τη θέση ειδικού συμβούλου στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Επίσης, διευθυντής των ειδήσεων της ΕΡΤ είχε αναλάβει ο Αιμίλιος Λιάτσος, πριν η σπουδαία αυτή κυβέρνηση αποφασίσει να πολεμήσει την...αναξιοκρατία στα κρατικά ΜΜΕ. Μια trash προδιάθεση της Νέας Δημοκρατίας είχε ήδη καταγραφεί...

Παρ' όλα αυτά, το πρόβλημα δεν είναι τα πρόσωπα αλλά οι θεσμοί, γι' αυτό και το πρόβλημα δεν είναι ότι διορίστηκε ο Δαραβίγκας αλλά ότι ο διορισμός του θα ανακληθεί «με εντολή Σαμαρά». Με εντολή Σαμαρά φεύγουν μόνο όσοι διορίζονται με ανοχή Σαμαρά. Το θέμα είναι να πάψει να έχει λόγο ο εκάστοτε πρωθυπουργός στις προσλήψεις ή στις απολύσεις κρατικών αξιωματούχων.

Όσο το πολιτικό μας σύστημα αντλεί αυτοϊκανοποίηση από επικοινωνιακά εφέ τύπου «με εντολή Σαμαρά», τόσο θα γίνεται αδύνατη η καθιέρωση θεσμών όπως το Opengov αλλά ακόμα και του ΑΣΕΠ. Όταν λοιπόν πολεμάς το Opengov και παρακάμπτει το ΑΣΕΠ όπου μπορείς, τότε η πόρτα του Δημοσίου θα είναι πάντοτε ανοιχτή για κάθε λογής Δαραβίγκες και οι δήθεν οργισμένες διαρροές στα ΜΜΕ δεν θα πείθουν κανέναν...

Εξάλλου, αν ο Δαραβίγκας ήταν Μεσσήνιος, μάλλον δεν θα είχε γίνει και κανένας φοβερός ντόρος.

7 σχόλια:

 1. Βάλτε τον Τράκη αντιπρόεδρο στον ΟΚΑΝΑ! Έχει τόση εμπειρία που θα τον κάνει εξάστερο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ευχή και κατάρα12 Ιουνίου 2014 - 3:27 μ.μ.

  Απίθανη ιστορία! Υπό άλλες συνθήκες και σε άλλες περιστάσεις θάμοιαζε με χοντροκομμένο καλαμπούρι αλλά αυτό το άτομο σε μια τέτοια ευαίσθητη θέση δείχνει για όποιον τον επέλεξε-πιθανολογώ κι εγώ τον Γεωργιάδη παρόλο ότι ο ίδιος διαρρηγνύει τα ιματια του, είναι από την ίδια στόφα πλασμένοι και οι δυό-απίστευτη και φυσικά ασυγχώρητη επιπολαιότητα. Καμιά αίσθηση στοιχειώδους θεσμικής σοβαρότητας. Στον τηλεοπτικό τους κόσμο: αυτός τους ανέδειξε-σαν αυτό που τους ανέδειξε τέλος πάντων, εκείνοι το θεωρούν σπουδαίο-αυτός θα τους καταβροχθίσει αμάσητους. Αναλώσιμοι είναι άλλωστε όλοι τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Γεια σου ρεΑδωνι μεγα μεταρρυθμιστη με τις επιλογές σου, μην ξεχναμε και το διορισμό του /θανούλη του Πλεύρη ως συμβουλου αλλακαι του συζύγου της Όλγας Τρέμη στο Ωνάσειο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Όσο και αν σας φαίνεται αστείο ο Δαραβίγκας έχει κάνει πολύ καλή δουλειά παλιότερα στο θέμα των ναρκωτικών αλλά το ατύχημα γι'αυτόν είναι οτι συμμετείχε σε νυχτερινή εκπομπή που ο Σαμαράς δεν συμπαθούσε, οι υπόλοιποι που διορίστηκαν σε αυτή την θέση πείτε μας τι καλύτερο έκαναν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ευχή και κατάρα12 Ιουνίου 2014 - 8:36 μ.μ.

  Σαχλαμάρες! Δεν συμπαθούσε ο Σαμαράς την εκπομπή όπου εμφανιζόταν ο Δαραβίγκας και γι'αυτό τον έδιωξε. Σα να πούμε δεν φαίνεται η γελοιότητα του άνδρα, χρειαζόμαστε την κρίση του Σαμαρά για να επηρεαστούμε.


  Και για νάχουμε καλό λόγο όταν λες έκανε πολύ καλή δουλειά στο θέμα των ναρκωτικών, σαν τι ακριβώς πρόκειται; Και πώς πιστοποιείται αυτό; Σαχλαμάρες! Ο άνθρωπος αυτός-άνθρωπος της νύχτας επί της ουσίας-είναι πολύ καλά δικτυωμένος και από την άλλη είναι μάνα στις δημόσιες σχέσεις. Δεν αποκλείεται μάλιστα αυτά τα αναμασήματα που αναπαράγεις με τόση ευκολία εδώ να τα δούμε και στις διάφορες λαϊφοστυλίστικες εκπομπές που συχνάζει. Και μόνο ότι αντικαταστάθηκε και στη θέση του πήγε επιστήμονας ψυχίατρος δείχνει πόσο άτοπη ήταν η παρουσία αυτού του απίθανου σε τόσο ευαίσθητο πόστο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Παραδόξως,να και μια φορά που συμφωνώ μαζί σου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Σαχλαμάρες λές εσύ!
  Ο Δαραβίγκας έχει μεγάλη προσφορά στον αντιναρκωτικό αγώνα εδώ και 30 χρόνια έχει τιμηθεί πάρα πολλές φορές σε αυτό, ο Άδωνις δεν ήταν κανένας κολαούζος του τα γνώριζε γι'αυτό τον έβαλε αλλά δεν μπορούσε να προβλέψει την λυσσώδη αντίδραση του αφεντικού του. Για τους γελοίους εντάξει το μάθαμε το παραμύθι τους έχουμε γνωρίσει τόσο τους γελοίους όσο και τους σοβαρούς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή