Μπράβο Πύρρο αλλά...

5.6.14


Ο Πύρρος Δήμας έδειξε χθες στη Βουλή ότι ο ίδιος προσωπικά δεν νιώθει τον παραμικρό φόβο από τους τραμπουκισμούς του κάθε ψευτόμαγκα της Χρυσής Αυγής, κερδίζοντας τον σεβασμό των δημοκρατικών πολιτών της Ελλάδας.

Λίγες ώρες αργότερα, ο κ. Δήμας έγραψε στο Facebook:

Δεν φοβάμαι κανέναν και καμια απειλή. Γιαυτό είμαι στη Βουλή για να μη φοβάται κανένας έλληνας και κανένα ελληνόπουλο. Μεγάλωσα σ'ένα καθεστώς που ο φόβος καλλιεργούνταν συστηματικά. Εμαθα από μικρός να τον αντιμετωπίζω και να μην του κρύβομαι. Κι όσο για τη λάσπη από τους χρυσαυγίτες -που ήδη άρχισα να δέχομαι στο διαδίκτυο-, είναι για μένα παράσημα. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δεν είναι υποκειμενική και ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ δεν ζυγίζεται. Καλό βράδυ...

Με όλο τον σεβασμό, εμένα η φράση «είμαι στη Βουλή για να μην φοβάται κανένας Έλληνας», δεν μου λέει απολύτως τίποτα, πόσο μάλλον όταν διατυπώνεται από ένα πρόσωπο για το οποίο όλοι οι Έλληνες είχαν ξεχάσει εντελώς ότι είναι βουλευτής.

Θα πρέπει κάποια στιγμή να γίνουμε πιο αύστηροι έναντι όλων, δεν αρκεί ο ετεροπροσδιορισμός με τη Χρυσή Αυγή για να είναι κανείς καλός βουλευτής/πολιτικός.

5 σχόλια:

 1. ευχή και κατάρα5 Ιουνίου 2014 - 11:48 π.μ.

  Μπράβο με αστερίσκο λοιπόν, μόνο και μόνο γιατί είναι επιλογή του Βενιζέλου! Αλήθεια αυτός ο εντελώς απολίτικος, εμμονικός και αρρωστημένα ανορθολογικός-χωρίς κανένα βάσιμο και θεμελιωμένο πολιτικό επιχείρημα-αντιβενιζελισμός, ετεροπροσδιορισμός δεν είναι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αδικο και βιαστικο το σχολιο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Νομίζω ότι η δήλωσή του είναι ξεκάθαρα αντιρατσιστική. Αυτό είναι θέση και όχι αντίθεση απέναντι σε οποιονδήποτε.Το ήθος και η καθαρή του θέση στο συγκεκριμένο θέμα έρχεται σε αντίθεση με λαλίστατους βουλευτές πολιτικάντηδες που είναι "και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ". Ειδικά αυτούς που θυμόμαστε έντονα ότι είναι βουλευτές και μας πιάνει κατάθλιψη. Λάθος ερμηνεία δώσατε στη θέση του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Κουφάκης Άγγελος5 Ιουνίου 2014 - 1:30 μ.μ.

  Ο Πύρρος Δήμας διορίσθηκε βουλευτής από το ΠΑΣΟΚ (επικεφαλής του Επικρατείας) και δεν έχει κάνει τίποτα ως Βουλευτής εκτός από το να ψηφίζει όλα τα νομοσχέδια. Η ρητορική ικανότητα του Δήμα είναι ίδια με τον τραμπούκων της ΧΑ, αλλά δυστυχώς δεν είναι οι μοναδικοί. Μήπως πολιτικοί ρήτορες όπως ο αστυνόμος Θεοχάρης ή ο Γιώργος Ανατολάκης και άλλοι κατά το παρελθόν άνοιξαν το δρόμο του εξευτελισμού του θεσμού του Βουλευτή; Ο εξευτελισμός αυτός συνεχίζεται με πολιτικούς ρήτορες όπως ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Να αναλογιστούμε λοιπόν ποιούς ψηφίζουμε και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Νομίζω μπερδεύεις την έννοια του πολιτικού με αυτή του
  ρήτορα. Αν ο καλός ρήτορας ήταν κατ' ανάγκη και καλός πολιτικός (ή το αντίστροφο) τότε ο Κ.Καραμανλής ο ακούραστος θα θεωρούνταν από όλους σήμερα πολιτικός κολοσσός.

  ΑπάντησηΔιαγραφή