Όθωνας: Προϋπόθεση η αλλαγή ηγεσίας για να πάει παρακάτω το ΠΑΣΟΚ

6.6.14


Αυξάνονται και πληθαίνουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ζητούν ανοιχτά και χωρίς αστερίσκους την αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, μπας και σωθεί οτιδήποτε κι αν σώζεται πια.

Με παρέμβαση του που φιλοξενείται στην εφημερίδα Έθνος, ο πρώην υπουργός Μανώλης Όθωνας αναφέρει χαρακτηριστικά:

Το γεγονός ότι εγχείρημα της «Ελιάς» πέρασε οριακά τον πήχη των δημοσκοπήσεων σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι οι πολίτες μας είπαν «Καλά το πάτε. Προσδεθείτε στις θέσεις σας». Το αντίθετο. Όσο μεγάλο και αν είναι το χαλί που επιχειρούν να υφάνουν, «ευφυείς» τακτικισμοί και επικοινωνιακά τεχνάσματα, δεν μπορεί να κρύψει τα μεγάλα προβλήματα του χώρου. Ένα από αυτά είναι το πρόβλημα ηγεσίας. Πρόβλημα που προφανώς δεν είναι το μόνο αλλά η επίλυση του αποτελεί προϋπόθεση για να πάμε παρακάτω.

Αποτελεί μεγάλη πρόκληση και ευθύνη να υπάρξει μια νέα συλλογικότητα που θα εκφράσει τον προοδευτικό δημοκρατικό κόσμο, και θα στηρίξει τη χώρα και τους θεσμούς. Το εγχείρημα αυτό απαιτεί υπερβάσεις που φαίνεται ότι ξεπερνούν τους πρωταγωνιστές της τελευταίας πολιτικής περιόδου. Που δείχνουν να μην κατανοούν ότι η πολιτική ζωή θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά από αυτούς. Γι’ αυτό και θα τους ξεπεράσει.

Όλο το κείμενο εδώ.

8 σχόλια:

 1. Ποιος Όθωνας? Αυτός που χειροκροτούσε Βενιζέλο όταν ανακηρυσσόταν μονάρχης του πασόκ? Άσε, δε θα πάρουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτά τα αυτονόητα που λένε τα στελέχη του πασοκ, δεν έχουν πέσει στην αντίληψη των άτεγκτων ελεγκτών της εξουσίας δημοσιογράφων ;
  Είναι δυνατόν να μην ψελίζουν ούτε λέξη αμφισβήτησης, ούτε ενα υποκριτικό ερώτημα για τα μάτια του κόσμου, αλλά να στρώνουν το κόκκινο χαλί στις πραγματικά προκλητικές θριαμβολογίες του αρχηγού της ελιάς ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ναι αυτός που πούλησε την τελευταία στιγμή τον Χρήστο Παππουτσή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Συμφωνώ με όλους που θέτουν θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ να βγουν όμως και να μιλήσουν στα ίσια και να πάρουν θέση. Να μιλήσουν για τους πραγματικούς πεμπτοφαλαγγίτες και υπονομευτές, για τους αποστάτες.
  Φτάνει, βαρεθήκαμε πια, οι αποστάτες και οι προδότες είναι γνωστοί και έχουν ονοματεπώνυμο. Στο ΠΑΣΟΚ δεν χωράμε όλοι, ή αυτοί ή εμείς. Τελεία και παύλα.

  Γ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ευχή και κατάρα6 Ιουνίου 2014 - 1:50 μ.μ.

  Διαβάζω στο φανατικά και ορκισμένα φιλογιωργοπαπανδρεϊκό σάιτ της Έλλης Στάη ότι "ψάχνουν για αρχηγό οι αμφισβητίες του Βενιζέλου"(έτσι ακριβώς το γράφει). Προσπαθώ να καταλάβω: τόσο καιρό αμφισβητείται από όλους αυτούς ο Βενιζέλος και αμφισβητείται χωρίς αυτοί που τον αμφισβητούν να είναι σε θέση να προτείνουν κάποιον στη θέση του; Δηλαδή τι ακριβώς θέλουν; Ακέφαλο ΠΑΣΟΚ; Τους ικανοποιεί απλά να μην είναι ο Βενιζέλος στη θέση του Προέδρου; Είναι αυτή σοβαρή πρόταση αμφισβήτησης;


  Αυτό που θέλω να πω ότι από δω και πέρα όποιος θέλει να τον παίρνουμε σοβαρά υπόψη, δεν αρκεί να αμφισβητεί τη σημερινή ηγεσία-αυτό μπορεί πολύ εύκολα να το κάνει με το γνωστό τρόπο του και ο Ρέλος- αλλά να προτείνει και μια άλλη. Διαφορετικά είναι ανεπίτρεπτα και ασύγγνωστα επιπόλαιοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Όχι δεν θέλουμε ακέφαλο ΠΑΣΟΚ.Θέλουμε Πρόεδρο τον Παπανδρέου και να φύγουν από το κίνημα όλοι αυτοί οι άτιμοι,διεφθαρμένοι και διαπλεκόμενοι που τον έριξαν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ευχή και κατάρα7 Ιουνίου 2014 - 3:29 μ.μ.

  Ωραία! Τότε να βρείτε τους απογόνους του καημένου του Λουδοβίκου του 16ου και της καημένης της Μαρίας Αντουανέτας-κι αυτοί από λαϊκή εξέγερση που ακολούθησε ανάλογη αγανάκτηση έπεσαν- να σας πουν με ποιο τρόπο αποκατέστησαν τους Βουρβόνους το 1815 και τι πέτυχαν μ'αυτό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Μια χαρά Μανώλη συνηγόρησες στην παράδοση του πασοκ στα νύχια του αποστάτη. Τώρα τι θες? Να πούμε μπράβο? Ε όχι δε θα πούμε. Στέρεψαν τα δάκρυά μας για το πασοκ, δεν ξαναπιστεύουμε κανέναν σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή