Αν δεν υπήρχε ο Φωτόπουλος, η κυβέρνηση θα έπρεπε να τον επινοήσει

3.7.14


Άγονες περιοχές του πλανήτη θα μπορούσαν να είχαν ποτιστεί για μέρες ικανοποιητικά αν κάποιος είχε συγκεντρώσει τα κροκοδείλια δάκρυα που χύνει η κυβέρνηση για την ποιότητα του συνδικαλισμού που εκπροσωπεί ο κ. Φωτόπουλος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Στην πραγματικότητα βέβαια, εκτιμώ ότι στο Μέγαρο Μαξίμου πανηγυρίζουν που στο δημόσιο διάλογο συμμετέχει με τέτοιους όρους ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής. Αν ήμουν «αφεντικό», θα παρακαλούσα να έχω απέναντι μια τόσο απονομιμοποιημένη συνδικαλιστική ηγεσία που έχει καταφέρει να γίνει το απόλυτο αντιπαράδειγμα κλαδικών διεκδικήσεων στην ελληνική κοινωνία.

Ειλικρινά δεν έχω καταλήξει στο πρόσημο που θα έβαζα στην αλλαγή που επιχειρείται στην αγορά της ενέργειας με τη μικρή ΔΕΗ αλλά ειλικρινά θαυμάζω την προσφορά του κ. Φωτόπουλου στη διαφαινόμενη ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου.

Αν δεν υπήρχε αυτός, ίσως να είχαμε συζητήσει πιο σοβαρά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον ερασιτεχνισμό της κυβέρνησης και για το μοντέλο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που έχει επικρατήσει στη χώρα μας.