Ένα μπράβο στον βουλευτή που μου πήρε παραγγελία στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ

7.7.14


Μιας και η επικαιρότητα δεν μας προσφέρει πολλές αφορμές για να γράφουμε και καμιά καλή κουβέντα για τους Έλληνες πολιτικούς, θα μου επιτρέψετε να σας αφηγηθώ μια σύντομη ιστοριούλα από το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ που ολοκληρώθηκε χθες στην Αθήνα.

Το τελευταίο πράγμα που περίμενα να μου συμβεί κατά τη διάρκεια μιας μεταμεσονύχτιας επίσκεψης μου στον χώρο του φεστιβάλ ήταν το να μου πάρει παραγγελία ένας βουλευτής ο οποίος ήταν ανάμεσα στους εθελοντές που στέκονταν πίσω από τα «ταμεία» από τα οποία μπορούσες να προμηθευτείς κουπόνια για την αγορά φαγητού από τις διάφορες εθνικές κουζίνες που υπήρχαν εκεί.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι ο βουλευτής βρισκόταν εκεί παρά το ιδιαίτερα προχωρημένο της ώρας και χωρίς την παραμικρή διάθεση να δείξει σε κάποιον που πιθανόν δεν τον ήξερε ότι πρόκειται για πολιτικό πρόσωπο. Εκτιμώ επίσης ότι επειδή δεν είναι φοβερά αναγνωρίσιμος και ήταν ντυμένος τελείως απλά, ελάχιστοι είναι εκείνοι που θα κατάλαβαν ποιος είναι.

Δεν θα γράψω το όνομα του γιατί δεν μου φάνηκε ο ίδιος να διεκδικεί κάποιους είδους δημοσιότητα. Απλά θέλω να τον συγχαρώ και να τον ενημερώσω ότι κέρδισε το ενδιαφέρον μου με αυτή του τη στάση κι ας μην αλλάξαμε την παραμικρή κουβέντα.