Ποιος ασχολείται με τη Δημοκρατική Αριστερά;

10.7.14


Νομίζω ότι όλοι όσοι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ασχολούμαστε με την Πολιτική έχουμε κάποιους ανθρώπους την οποία τη γνώμη μετράμε λίγο παραπάνω καθώς θεωρούμε ότι μας μεταφέρουν το κλίμα από διάφορες κοινωνικές ομάδες.

Ε λοιπόν, κανείς από αυτούς τους ανθρώπους που τη γνώμη «χρησιμοποιώ» για να δω τι παίζει στην κοινωνία δεν με έχει ρωτήσει κάτι εδώ και καιρό για τη Δημοκρατική Αριστερά, πόσο μάλλον μετά το τραγικό αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών του Μαΐου.

Με όλο τον σεβασμό λοιπόν στον ιστορικό χώρο της Ανανεωτικής Αριστεράς και σε όσους εμπλέκονται ακόμα σε αυτόν, η δική μου αίσθηση είναι ότι δεν έχει μείνει κανείς να ψάχνει να βρει το δίκιο του Κουβέλη ή του Ψαριανού ενώ ελάχιστοι έχουν έστω ποτέ ακούσει το όνομα «Ανδρέας Παπαδόπουλος».

Λυπάμαι πολύ αλλά νομίζω ότι αυτή είναι η πραγματικότητα, πόσο μάλλον εν μέσω θέρους. Τα έχει αυτά η ζωή...

24 σχόλια:

 1. Και πάλι καλά να λέμε. Χρειάστηκε να αποτύχει σαν πολιτευτής ο τζιτζιφιόγκος, για να σκεφτεί αυτή την πολύ βολική εναλλακτική. Το σκέφτεστε να ήταν όμως και Βουλευτής Επικρατείας και νάχει από πάνω και σκανδαλιστικά προνομιακότατη εκπομπή-ταξιδιωτική ας πούμε- όπως άλλη προσωπική φίλη άλλου πρωθυπουργού;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Απαράδεκτο για έναν νέο άντρα που θέλει υποτίθεται να ηγηθεί της παράταξης να μιλάει έτσι για μια γυναίκα. Προφανώς πιστεύει ότι αυτός δεν θα μεγαλώσει. Χωριάτης και αμόρφωτος κανονικά δεν θα πρέπει να τον φωνάζουμε "βοσκό" αλλά "γιδοβοσκό".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η αλαζονία των συριζαίων είναι γνωστή, έχει τιμωρηθεί στο παρελθόν μετά το "καλώς τα παιδιά" του προσωρινού 16%..
  Θα ξαναγίνει και πάλι γι'αυτό λίγη αυτοσυγκράτηση δεν βλάφτει

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Καλό του Παραπολιτικού, καλό όμως κι αυτό.. :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Είπε ο
  «Ευχή και Κατάρα» ή “Χav” (βλ: έμμισθος
  βενιζελοτσάτσος που βιοπορεί μέσω των καθημερινών ύβρεων στον Γ. Παπανδρέου ).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Μάλλον έπρεπε να τον κάνει πρώτα βουλευτή Επικρατείας το φλώρο της φωτογραφίας ο Σαμαράς, έτσι ώστε αναθέτοντας του και εκπομπή στην ΕΡΤ, να μην μπορείτε να πείτε τίποτα ανόητα παπανδρεοπούλια. Ό,τι έκανε ο Παπανδρέου δεν περνάει ποτέ από καμιά κρίση σας, ε; Όλα καλά αφού τα έκανε Αυτός! Ο Βασιλιάς Ήλιος, με το κληρονομικό χάρισμα του πάντα Αλάθητου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Η φίλη του άλλου πρωθυπουργού (πόσο στενή φίλη είναι σύμφωνα με τις πληροφορίες σου; ) δεν απέτυχε ως πολιτευόμενη για να την βολέψουν στην τηλεόραση....
  Πάλι ανόμοια συγκρίνεις...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Όσο ο Βαγγέλης εξακολουθεί να "κυβερνά" το ΠΑΣΟΚ με αυτό τον απόλυτο τρόπο χωρίς να λαμβάνει υπόψιν τα όργανα του κόμματος, τα πρωτοκλασάτα στελέχη και να περιορίζεται σε μια κλειστή ομάδα (γκόμενες, γλείφτες και κολλητούς) τόσο θα κάνει ένα βήμα προς την έξοδο. Μπορεί να πιστεύει ότι δεν έχουν την δύναμη ο καθένας μόνος του να τον ανατρέψουν αλλά δεν είναι δύσκολο για αυτούς όταν νιώσουν τον κίνδυνο να συσπειρωθούν να να του χώσουν την κλωτσιά εκει που όλοι καταλάβαμε. Το κακό για τον Ευάγγελο είναι ότι παραμυθιάζεται με όσα του λέει η παραγκα και νομίζει οτι είναι παντοδύναμος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Πέτυχε σαν φίλη προφανώς-γιατί σαν πολιτικός κανείς δεν αντιλήφθηκε την επιτυχία της.


  Υ.Γ. Πόσο όμοια τα θέλεις τα πράγματα για να επιτρέπεις τη σύγκριση;


  Υ.Γ. 2 Φίλη του την αποκάλεσε ο ίδιος αυτός που τη διόρισε Βουλευτή Επικρατείας. Τους φίλους του συγκεκριμένου πρωθυπουργού προσωπικά δεν με ενδιέφερε ποτέ να τους γνωρίζω-ούτε καν σε ώρες αϋπνίας- για να γνωρίζω και το πόσο στενοί τού πέφτουν σαν τέτοιοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Δύσκολο να αποτύχει από εκλέξιμη θέση στο επικρατείας...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Η αγαπητέ φίλε είχε εκπομπή πριν γίνει πρωθυπουργός. Να προσέχουμε τους χρόνους όταν αναφερόμαστε σε κάποια θέματα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. ΥΓ Όμοια θα ήταν τα πράγματα εάν ο άλλος πρωθυπουργός είχε διορίσει την προσωπική του φίλη στην τηλεόραση και της έδινε εκπομπή.


  ΥΓ2 Τελικά την αποκάλεσε απλά φίλη ή προσωπική φίλη; Μόνος σου έβγαλες το συμπέρασμα ότι είναι... προσωπική του φίλη;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. A! Κατάλαβα! Δηλαδή υπάρχει θέμα μόνο για όσους διορίζονται στη τηλεόραση-έστω αφού απέτυχαν στη πολιτική- αλλά όχι για όσους ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ στη πολιτική,όπου και απέτυχαν παταγωδώς, ΠΑΡΑΜΕΝΟΝΤΑΣ όμως και στη τηλεόραση. Προφανώς έχετε δίκιο αν έτσι επιβάλλεται να σκεφτόμαστε κι εμείς. Το δόγμα του Καραγκιόζη: τα εμά μα και εσά μα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Όταν η Αντωνίου τα βάζει με κάποιον, τον καθιστά αυτόματα συμπαθή. Είναι κάτι σαν τον θηλυκό Πάγκαλο.
  Όσο για το σχόλιό σου παραπολιτικέ, ο ΓΑΠ ήταν ο κοινός στόχος της διαπλοκής. Αυτό δε σημαίνει ότι η διαπλοκή είναι ένα μαγαζί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Νιωθω πολυ υπερηφανος οταν μου δινουν συγχαρητηρια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Βενιζελ(ογ)ικός13 Ιουλίου 2014 - 3:54 π.μ.

  Μιας και πιάσαμε τη συζήτηση για διορισμένους, ας μην ξεχάσουμε και άλλο ένα τοτέμ του γιωργοπαπανδρεϊσμού, μια «περιβαλλοντικά ευαίσθητη» κυρία που είχε την τύχη να συχνάζει στα σωστά γυμναστήρια. Εκείνη βέβαια δεν διορίστηκε βουλευτής, αλλά κατευθείαν υπουργός. Άλλωστε το μόνο που μετρούσε εκείνες τις μαύρες εποχές στο κίνημά μας, ήταν να είσαι κολλητός του διαδόχου-ηγεμόνα. Ωστόσο αν σκεφτούμε ότι αντικαταστάθηκε στο υπουργείο από κάποιον που είναι σήμερα υπόδικος, μάλλον έβλαψε τη χώρα η αποχώρησή της. Τουλάχιστον στο πιο κρίσιμο υπουργείο αντικατέστησε τον σημερινό υπόδικο ένα άξιο στέλεχος, με τις μεγάλες προσπάθειες του οποίου άρχισε επιτέλους η ελάφρυνση του δημοσίου χρέους.
  Φυσικά η εν λόγω κυρία δεν χάθηκε, αλλά διορίστηκε στον ΟΟΣΑ και διήγε τρυφηλό βίο εις Παρισίους. Εις υγείαν των κορόιδων θα μπορούσαν να σκεφτούν κάποιοι «κακεντρεχείς».

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Βενιζελ(ογ)ικός13 Ιουλίου 2014 - 4:07 π.μ.

  Ίσως να αφορά τη λαοθάλασσα των 9.260 γιωργοπαπανδρεϊκών που κατεύθυνε ο μεγάλος ηγέτης-διάδοχος στη ΔΗΜΑΡ. Το πόσοι βέβαια βλέποντας τους εναγκαλισμούς του πορφυρογέννητου με τον υπουργό δικαιοσύνης του Τζαννετάκη, απομακρύνθηκαν από το πολιτικό μόρφωμα της Αγίου Κωνσταντίνου, μάλλον δεν θα το μάθουμε ποτέ.
  Δεν ήξεραν δεν ρώταγαν; Αντί να ανταποκριθούν στο προσκλητήριο του φύσει και θέσει ηγέτη της δημοκρατικής παράταξης, επέλεξαν τα πολιτικά αυτοκτονικά ενσταντανέ με τοξικούς πολιτικούς που έχουν απαξιωθεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Τα αποτέλεσματα τα είδαμε όλοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Μικρο το τιμημα,προκειμενου να παραμεινει εκτος ενεργους πολιτικης ο Ρενος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Η Τσόκλη τουλάχιστον παραιτήθηκε από βουλευτίνα για λόγους ευθιξίας....
  Αν ο Χαραλαμπίδης παραιτηθεί από την τηλεόραση, θα μπορείς να τους συγκρίνεις...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Όταν στο διορισμό του Χαραλαμπίδη εσύ σκέφτεσαι τον Παπανδρέου, ούτε το δόγμα του Καραγκιόζη δεν σε πιανει.
  Πάντως, το σχόλιό σου παραμένει μισό... Λείπει ο εκθειασμός του Βενιζέλου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Χαχαχαχα! Καλό! παραιτήθηκε από βουλευτίνα όταν κρίθηκε η τύχη του πολιτικού της μέντορα. Το ότι δέχθηκε να είναι διθεσίτης δυό χρόνια προφανώς δεν μέτρησε σαν λόγος αρχής.
  Πάντως είναι τρομερ'ό αυτό που συμβαίνει: δεν σας περισσεύει ούτε ο ελάχιστος κριτικός λόγος για τον Παπανδρέου. Τόση τελειότητα μ'αυτό τον άνθρωπο πια; Ούτε ο Ιησούς Χριστός νάταν. Εσείς δεν τον έχετε πολιτικό ηγέτη, Θεό τον έχετε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Καλέ μου άνθρωπε, μιλάμε για διορισμό του Ρένου Χαραλαμπίδη από τον προσωπικό του φίλο πρωθυπουργό Σαμαρά στη ΝΕΡΙΤ, η οποία υποτίθεται ότι άνοιξε στη θέση της αμαρτωλής ΕΡΤ για να σταματήσουν τέτοια σκανδαλώδη θέματα.
  Κι εσύ από αυτό το θέμα βρίσκεις ευκαιρία να μιλήσεις για τον Παπανδρέου!!!!!!!
  Και τον ειρωνεύεσαι επειδή ο Παπανδρέου ΔΕΝ διόρισε φίλο του στην τηλεόραση!!!! Κι επειδή δε διόρισε κανέναν, γράφεις άσχετα πράγματα με το θέμα...
  Κι έχεις παράπονο που βρίσκεις αντίλογο!!!!! Για ποιο πράγμα θες να κατηγορήσουμε τον ΓΑΠ; Επειδή ο Σαμαράς διορίζει φίλους του στην τηλεόραση;
  Όπως σου έγραψα και πιο κάτω, γράψε μας και κάτι καλό για το Βενιζέλο που σίγουρα κατά τη φαντασία σου θα προκύπτει από αυτή την ιστορία... Έτσι, για να θυμηθούμε τα παλιά...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Αφού σού είπα: κατάλαβα! Δεν επιτρέπεται να κάνουμε ύποπτους συνειρμούς με τον Παπανδρέου. Από τη στιγμή που η Τσόκλη δεν λέγεται Χαραλαμαπίδης δικαίωμα για παραλληλισμούς και συνειρμούς αναλογίας δεν υπάρχει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Ναι εντάξει,ωραία η καραμέλα με τα γυμναστήρια.Από αύριο όλοι στην ταβέρνα του Μπαϊρακτάρη.
  Βολέψου προς το παρόν με τους κηπουρούς του Αντώνη Βενιζέλου και του Ευάγγελου Σαμαρά(Λεωνίδας Γρηγοράκος,Πάρις Κουκουλόπουλος,Νότης Μηταράκης,Χρήστος Σταϊκούρας και Σια).

  ΑπάντησηΔιαγραφή