Πόσοι Έλληνες πολιτικοί μπορούν να διοργανώσουν κάτι σαν το Συμπόσιο της Σύμης;

21.7.14


Ο ιδρυτής της Singletonapps Κώστας Ζίβας ήταν μεταξύ των συμμετεχόντων στο Young Leaders Project του φετινού Συμποσίου της Σύμης και κατέγραψε τις εντυπώσεις του μέσω του Facebook.

Συγκεκριμένα σημείωσε:

Είχα την τύχη και την τιμή να είμαι καλεσμένος στο Young Leaders Project, ένα παράλληλο project του Συμποσίου της Σύμης που διοργάνωσε ο Γιώργος Παπανδρέου μέσω του ιδρύματος Ανδρέας Παπανδρέου.

Από αυτό το γεμάτο και συνάμα μεθυστικό από απόψεις και γνωριμίες διήμερο, καθώς ξανάτρέχει μέσα στο μυαλό μου, προκύπτει μια ερώτηση και ενα συμπεράσμα.

Ποιοι άλλοι έλληνες πολιτικοί μπορούν να διοργανώσουν τέτοια πρότζεκτ καλώντας νομπελίστες, αρχηγούς κρατών, παγκοσμίου φήμης καθηγητές, επιχειρηματιες και ακτιβιστές και να τους ενώσουν με τις απόψεις και τις σκέψεις νέων ανθρώπων από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από μια απλή διαδικασία με επίκεντρο τον άνθρωπο;

Δεύτερον, η αλλαγή του πολιτικού συστήματος δεν μπορεί να επέλθει ακολουθώντας και αναπαράγοντας θεωρίες συνωμοσίες, υπακούοντας σε "εντολές" ή κραυγάζοντας για αλλαγή χωρίς περιεχόμενο. Δεν μπορεί κανείς από εμάς να περιμένει τον αρχηγό πάνω σε άσπρο άλογο. Η αλλαγή πρέπει να ξεκινήσει από εμάς συμφωνώντας σε βασικά ζητήματα τα οποία είναι παγκόσμια και όχι ελληνικά, όπως αυτά των ανισοτήτων, της διαφθοράς, των big data και του περιβάλλοντος και αφήνοντας στην άκρη τα μικρά ζητήματα που μπορεί για αρχή να χωρίζουν αλλά μπορούμε να συνθέσουμε τις απόψεις μας.

Παραφράζοντας έναν μεγάλο, θα έλεγα "Stay romantic, stay hungry"
To be continued
#symiproject14