Ελλάδα, ο καλύτερος...πελάτης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου

27.9.14


Μετά από από 5 ολόκληρα χρόνια κρίσης, μετά από 4 πρωθυπουργούς και πλήθος κυβερνητικών σχημάτων και μετά από ατέλειωτες συζητήσεις για τα λάθη του παρελθόντος, αρνούμαστε πεισματικά να βάλουμε μυαλό.

Δεν χρειάζεται κανένα άλλο σχόλιο, αρκεί μόνο η παράθεση λίγων γραμμών ενός χθεσινού ρεπορτάζ της Καθημερινής:

Τις περισσότερες παραπομπές σε παραβάσεις έχει τον μήνα Σεπτέμβριο η Ελλάδα, για τις οποίες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κινεί δικαστική διαδικασία. Η πιο σημαντική από τις έξι παραπομπές του μήνα είναι η επιβολή προστίμου για ανεπαρκή διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων. Η Ε.Ε. ζητάει από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να επιβληθεί στην Ελλάδα πρόστιμο ύψους 14.904.736 ευρώ και ημερήσια χρηματική ποινή 72.864 ευρώ, έως ότου εκπληρωθούν οι υποχρεώσεις.

4 σχόλια:

 1. Ο καλύτερος τρόπος να θαυμάζουμε την Ευρώπη σε καμιά περίπτωση δεν είναι ο αυτο-οικτιρμός. Άλλωστε έχουν κι εκεί μελαγχολικές πρωτιές που θα τους έκαναν να ντρέπονται πολύ περισσότερο-αν είχαν ανάλογη διάθεση αυτοοικτιρμού και αυτοταπείνωσης. Για να πούμε και κάτι χαριτωμένο: σκεφθείτε ότι αυτόν τον άνθρωπο, αυτό το σούργελο, οι Βέλγοι οι καημένοι τον έχουν πρωθυπουργό! Ποιος Γεωργιάδης; Ποια Ραχήλ; Ποιος Καμμένος; Ποιος Νικολόπουλος; Ποιος Διαμαντόπουλος; Ποια Ζωή Κωνσταντοπούλου.Ποιος Τζαμπτζής; Ποιος Ταμήλος; Ποιος Μιχελογιαννάκης; Εδώ όλοι αυτοί συνασπισμένοι δεν είναι σε θέση να σού φτιάξουν το καινούργιο συκώτι που μπορεί αυτός μόνος του ή που ακόμη και το παπιγιόν του μπορεί όταν αυτός κοιμάται.

  http://images19.levif.be/images/resized/400/022/914/107/9/500_0_KEEP_RATIO_SHRINK_CENTER_FFFFFF/image/Elio-Di-Rupo-.jpg

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. O συγκεκριμένος που εντός των ημερών (ή λίγων μηνών) δεν θα είναι πλέον πρωθυπουργός είναι φυσιογνωμία πολύ συμπαθητική ακόμα και σε ψηφοφόρους αντιπάλων κομμάτων στο Βέλγιο.
  Το κόμμα του είναι πρώτο στη Βαλονία (νότιο Βέλγιο), απλά ο συνασπισμός δεξιών κομμάτων και οι ιδιαιτερότητες του βελγικού εκλογικού συστηματος τους αφήνει απ'έξω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τώρα από τη φάτσα θα τον κρίνουμε; Άλλωστε μια χώρα που έκανε πρωθυπουργούς δύο παντελώς ακατάλληλους για το αξίωμα, μόνο και μόνο επειδή ήταν ανιψιός και γιος πρώην πρωθυπουργού αντίστοιχα, δεν έχει το δικαίωμα να ομιλεί. Και μετά απορούμε πώς χρεοκωπήσαμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εγώ αναρωτιέμαι οι τουρίστες που έρχονται στη Κρήτη και περνάν από τον εθνικο δρόμο Ηρακλείου - Ρεθύμνου στο ύψος της χωματερής των πέρα γαληνών, και μυρίζουν αυτή τη δυσωδία πως αισθάνονται μετά??
  Εγώ πάντως αισθάνομαι τυχερός που δεν έχω προκαλέσει ατύχημα λόγω λιποθυμίας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή