Ζουν μεταξύ μας άνθρωποι που πιστεύουν ότι το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα είναι βιώσιμο

26.9.14


Ο κ. Γιάννης Πλακιωτάκης είναι βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και υφυπουργός Εργασίας στη λαοφιλή κυβέρνηση Σαμαρά, κάτι που προσωπικά είχα ξεχάσει εντελώς. Σήμερα, μίλησε στον Αθήνα 9,84 και είπε ένα πολύ πετυχημένο αστείο.

Συγκεκριμένα, δήλωσε:

«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων, δεν πρόκειται να μειωθούν κύριες συντάξεις, δεν θα θιγούν τα όρια ηλικίας, δεν θα κάνουμε καμία ανατροπή στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς και δεν θα υπάρξει καμία νέα εισφορά για το ασφαλιστικό σύστημα».

Αντί κάποιου άλλου σχολίου, θυμίζω τα αριθμητικά δεδομένα μιας παλαιότερης ανάρτησης της Παραπολιτικής με τίτλο «Η άλυτη μαθηματική εξίσωση εργαζόμενων-ανέργων-συνταξιούχων της χώρας»:

3.471.930 εργαζόμενοι
2.656.855 συνταξιούχοι
1.303.454 άνεργοι

11 σχόλια:

 1. Το πρόβλημα του Πλακιωτάκη και της ΝΔ γενικότερα, είναι ότι λένε κάτι που πιθανότατα -αν όχι σιγουρα - δεν πιστεύουν. Το ακόμα μεγαλύτερο -κατά τη γνώμη- μου πρόβλημα είναι του ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη του οποίου όχι μόνο θεωρούν το ασφαλιστικό βιώσιμο αλλά πιστεύουν κιόλας, ότι έχει περιθώρια για μεγαλύτερες παροχές. Διαφορετικά δεν θα έσκουζαν σαν γάτοι κάθε φορά που τίθεται θέμα μείωσης των επικουρικών λόγω μείωσης των αποθεματικών των ταμείων. Εκτός πια αν ούτε αυτοί το πιστεύουν αλλά παίζουν τόσο έξοχα το θεατρικό τους ρόλο που είναι σαν να τον βιώνουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δεν σας φτύνουν, ψιχαλίζει....26 Σεπτεμβρίου 2014 - 3:37 μ.μ.

  Για ανθρωπιστικούς λόγους δεν πρέπει να πανικοβάλουμε αδύναμους ανθρώπους που διανύουν την εβδομη ογδοη ενατη κλπ δεκαετία της ζωης τους ασχετα των τεραστιων ευθυνων τους στο θεμα των πολιτικων τους επιλογων . Οι υπόλοιποι ας κάνουν τα κουμάντα τους πάντως ο νέος που ξέμεινε σε αυτή τη χωρα και εχει δουλειά των 500 ευρω δεν προκειται να αποδεχθεί να χρηματοδοτήσει τα 1200 ευρω σύνταξη του πενηνταρη πρασινοφρουρού αφισοκολλητή. Αυτό είναι βεβαιο και θα το καταλάβουν και τα ραδίκια σε αυτή τη χωρα στις μεθεπόμενες εκλογες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ενδιαφέρουσα αλλά δυστυχώς τελείως αόριστη η κριτική σας, εκτός βέβαια από τα περί "φανατικών υποστηρικτών του καπιταλισμού", που αφορούν μάλλον τους φανατικούς αντικαπιταλιστές οι οποίοι δεν έχουν να καταθέσουν καμιά απολύτως εναλλακτική πρόταση και εξαντλούνται σε έωλους βερμπαλισμούς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ :Στις 23-9-2014 και
  στο άρθρο σας : «ΜΠΑ ; ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΝ……..» ,σας έστειλα κάποια σχόλιά μου και μου απαντήσατε ότι θα αναρτηθούν μετά από έλεγχο. Αλλά πέραν τούτου ΟΥΔΕΝ !!!
  Δεν αναρτήθηκε ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ . Βέβαια , αυτό δεν μου συμβαίνει για πρώτη
  φορά . Αλλά τις προηγούμενες φορές , επρόκειτο για ΜΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ SITES , τα οποία δημοσιεύουν
  ΜΟΝΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΨΕΙΣ !!! Δεν περίμενα όμως
  ποτέ την ίδια αντιμετώπιση από ένα Δημοκρατικό site όπως το δικό σας.
  Επειδή όμως , ίσως υπάρχει και κάποιο δικό μου λάθος, θα μπορούσατε να με ενημερώσετε
  σχετικά έστω με email ;
  Απόστολος Κυριακός : apostkyr@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ωστόσο αναρωτιέμαι αν περίμεναν στην ουρά για να αγοράσουν ένα βιβλίο, αν θα γράφατε για "αποτυχία του δυτικού πολιτισμού".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Τα άλλα smartphones ξεκίνησαν ως αντιγραφές του iphone. Δεν καινοτομούν, γι'αυτό και δεν προκαλούν ενθουσιασμό.
  Όσο για την χρήση τους, αυτή διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο και προφανώς παίζει ρόλο και η κουλτούρα σε αυτό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Στην μία περίπτωση μιλάμε για αποτέλεσμα δήθεν "star system" όπως λέτε και στην άλλη για μία συσκευή στην κόψη της τεχνολογίας με σημαντικές χρήσεις στην καθημερινότητα. Δεν θα τις έβαζα στην ίδια ζυγαριά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Μπράβο. Εμείς κοιτάμε αφ' υψηλού τον δυτικό κόσμο, γι'αυτό είμαστε τόσο μπροστά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, πάντα ζούσαν γύρω μου άνθρωποι, κυρίως πολιτικοί, που πίστευαν ότι το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα ήταν βιώσιμο, εκτός από τον Σημίτη, τον Γιαννίτση και τον Σπράο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ευάγγελος Κορκολής27 Σεπτεμβρίου 2014 - 1:57 μ.μ.

  Ποιοι είστε εσείς;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Και γι αυτό τους έκανε πέρα ο λαός. Δεν έντεχε να ακούει κακές ειδήσεις και μαντάτα. Βέβαια και ο Γιαννιτσης και ο Σπράος δεν έκαναν ολοκληρωτική και ρηξικέλευθη προταση για το ασφαλιστικό συνολικά δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Αλήθεια δεν κατανοώ γιατί οι ανύπανδρες θυγατέρες των ΔΥ να δικαιούνται σύνταξης; Ή γιατί ο Δικαστής ή ο ένστολος στη σύνταξη να ακολουθεί την μισθολογική μεταβολή του εν ενεργεία; Ή γιατί να μην υπάρχει περιορισμός στο ύψος των συντάξεων για όλους πχ το 5πλάσιο του κατωτερου μισθού της ΕΓΣΣΕ; Και άλλα ερωτήματα. Θα μου πέι βέβαια κάποιος κεκτημένο δικαίωμα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ε' τα κεκτημένα μας οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή