H ζωή πριν το ΠΑΣΟΚ

3.9.14


Στην παραπάνω φωτογραφία που εξασφάλισε αποκλειστικά για εσάς η Παραπολιτική, μπορείτε να δείτε τη ζωή των Ελλήνων πριν από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ το 1974 και πριν ο Ανδρέας Παπανδρέου εκχυδαΐσει τον απλό Έλληνα.

18 σχόλια:

 1. Τι μας θυμίζεις τώρα... Ατέλειωτες βραδιές στου Ψυρρή με τη μουσική του Schubert και το πινέλο του Julius Schmid... Α, ρε Αντρέα τί μας έκανες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η υπερβολή βολεύει αυτόν που την επικαλείται. Τα πράγματα όμως είναι πολύ πιο απλά. Αν πάρεις μια δήλωση του τύπου: "είπαμε να κάνει ένα δώρο στον εαυτό του αλλά όχι και πεντακόσια εκατομμύρια!", που ουσιαστικά ήταν το εναρκτήριο λάκτισμα για το πάρτυ που ακολούθησε και, αν το συνδυάσεις αυτό με τον συβαριτισμό της εμβληματικής Ελούντας και μετά, αν όλο αυτό το πακέτο το συγκρίνεις με άλλες περιόδους, τότε βλέπεις τη συμβολή του Ανδρέα Παπανδρέου, που σίγουρα του άξιζε καλύτερη υστεροφημία από αυτή που επέλεξε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ποιός σου είπε ότι πριν το ΠΑΣΟΚ η ζωή ήταν κλειδοκύμβαλα και δεξιώσεις?


  Απλά πριν το ΠΑΣΟΚ ο ΄Ελληνας ήξερε ακόμα να δουλεύει


  Η ζωή πριν το ΠΑΣΟΚ:

  http://i.imgur.com/OOArkkm.jpg

  Η ζωή μετά το ΠΑΣΟΚ:

  http://i.imgur.com/7yUQdJy.jpg

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εν συνεχεία ήρθε το ΠΑΣΟΚ, έκλεισαν όλες οι μεγάλες παραγωγικές μονάδες της Ελλάδας (Πειραϊκή-Πατραϊκή, ΙΖΟΛΑ, Άριστον, Μποδοσάκης κ.λπ.) και οι πρώην εργαζόμενοι προσελήφθησαν στο δημόσιο ή βγήκαν στη σύνταξη ανεξαρτήτως ηλικίας ως ανάπηροι, αντιστασιακοί, ήρωες του 40, ήρωες του 81. Οι πλέον εργατικοί από αυτούς αναβαθμίστηκαν σε συμβούλους άξιων στελεχών του κυβερνητικού ΠΑΣΟΚ και μέσα σε μια 4-ετία έλυσαν το οικονομικό τους πρόβλημα για τις επόμενες 4 γενεές. Ο λογαριασμός βέβαια του "θαύματος" του Ανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ ήρθε σχεδόν 30 χρόνια μετά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αν τα είχες ζήσει στο πετσί σου δε θα ειρωνευόσουν τώρα, παραπολιτικέ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Αν θυμάμαι καλά, ο εν λόγω κύριος με τα τρακόσια εκατομμύρια, υπήρξε και εξακολουθεί να είναι κολητός φίλος του αξέχαστου Κωνσταντίνου Σημίτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Κάποιος πρέπει να σου μιλήσει για το 28% πληθωρισμό του 1979 (πρωθυπουργός ο Εθνάρχης, υπουργός Συντονισμού ο Απέθαντος), που γέμισε την Ελλάδα προβληματικές επιχειρήσεις...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Μαύρα μεσάνυχτα έχετε για τις εξετάσεις της PISA ή κάνετε πως δεν ξέρετε...εκτός και έχετε μετοχές σε κάποιο ιδιωτικό κέντρο σπουδών....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Όλοι όσοι θεωρούν ότι όλα τα κακά στο δημόσιο ήρθαν με το κακό ΠΑΣΟΚ, ας δουν το "Θανάση σφίξε κι άλλο το ζωνάρι", ας δουν το "Μάθε παιδί μου γράμματα", ας δουν το "Υπάρχει και φιλότιμο" ας δουν και το "Ένας Ήρως με παντούφλες" για να δουν πώς ήταν η Ελλάδα πριν το κακό ΠΑΣΟΚ.

  Το "Ένας Ήρως με Παντούφλες" είναι ταινία του 1958.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ποιος Σημίτης; Αυτός που έδωσε το δαχτυλίδι στον έτσι; Και υπήρξε κολλητός του εκατομμυριούχου την περίοδο που έδινε τη δαχτυλιδιά; Δεχόταν ο Αδιάφθορος σου δαχτυλίδια από τέτοιους ανθρώπους;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. μαραθωνοδρόμος θα γενώ4 Σεπτεμβρίου 2014 - 2:54 π.μ.

  Ξέχασες τον Φόρεστ Γκαμπ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Και η ζωή μετά το ΠΑΣΟΚ

  http://failgreece.tumblr.com/post/94184242045

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. ποιός Σημίτης;
  Αυτό που έκανε τους αυτοκινητοδρόμους στην Ελλάδα και κυκλοφοράτε με ασφαλείς συνθήκες κυκλοφορίας.
  Οσοι έχουν μνήμη, ενθυμούνται του ατελείωτους θανάτους από τις μετωπικές στίς ...εθνικές οδούς:
  Εξοδος Πάσχα: 60 νεκροί και 900 τραυματρίες
  Εξοδος χριστουγέννων : Τα ίδια και χειρότερα
  Εξοδος Πρωτο μαγιάς : κάπου εκεί κοντά
  Εξοδος Αναλήψεως: εκατόμβη

  Εξοδος κλπ κλπ...
  ΣΥΝΟΛΟ ΕΤΗΣΙΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΡΟΧΑΙΑ 3.000 άνθρωποι. Κάθε χρόνο χάνονταν ε΄να χωριό!!


  Σήμερα θα θύματα είναι8 κάτω από 1.000 άτομα το χρόνο.
  Δηλαδή από το 2004 που έφυγε από τα κοινά με΄χρι σήμερα
  10 χρόνια Χ 2.000 λιγώτερα θύματα = 20.000 έλληνες εκτός ΑΘΛΕΙΑΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΛΙΣΤΑΣ.
  Αν υπάρχει μεγαλύτερη προσφορά στον τόπο, να την ακούσουμε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Αναφέρομαι σε ταινίες του παλιού και νεότερου ελληνικού κινηματογράφου, για να δουν όσοι θα ήθελαν να έχουν μια όψη της Ελλάδας, πώς ήταν αυτή πραγματικά και όχι όπως τη φαντάζονται μέσα από τη μιζέρια τους για το ΠΑΣΟΚ...
  Εσύ βέβαια, δε χρειάζεται να τις δεις, δε θα καταλάβεις και τίποτα... Αφού δε λένε μέσα την ατάκα "Ο Παπαντρέου φταίει", δεν σε αφορούν...


  Επίσης, μια που σου αρέσει ο αμερικανικός κινηματογράφος, μπορείς να δεις την ταινία "Ο Λευκός Βούβαλος". Αν και έχει δυσάρεστο τέλος για όσους συμπαθούν το θηρίο, στο τέλος ο καταστροφέας βούβαλος πεθαίνει... Τον σκότωσε ο μυστακοφόρος πρωταγωνιστής.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. ΜΑΡΚΟΥ 16 ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ 16 ὁ ( Ο ) πιστεύσας καὶ βαπτισθεὶς σωθήσεται, ὁ δὲ ἀπιστήσας κατακριθήσεται. 17 σημεῖα δὲ τοῖς πιστεύσασι ταῦτα παρακολουθήσει· ἐν τῷ ὀνόματί μου δαιμόνια ἐκβαλοῦσι· γλώσσαις λαλήσουσι καιναῖς· 18 ὄφεις ἀροῦσι· κἂν θανάσιμόν τι πίωσιν, οὐ μὴ αὐτοὺς βλάψει· ἐπὶ ἀρρώστους χεῖρας ἐπιθήσουσι, καὶ καλῶς ἕξουσιν.
  Α ΠΕΤΡΟΥ 3 ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ
  21 ὃ ἀντίτυπον νῦν καὶ ἡμᾶς σῴζει βάπτισμα, οὐ ( ΟΥ ) σαρκὸς ἀπόθεσις ρύπου, ἀλλὰ συνειδήσεως ἀγαθῆς ἐπερώτημα εἰς Θεόν, δι' ἀναστάσεως ᾿Ιησοῦ Χριστοῦ,
  ( ΤΗΡΗΣΙΣ ΕΝΤΟΛΩΝ ΘΕΟΥ )
  Β ΙΩΑΝΝΟΥ 8 βλέπετε ἑαυτούς, ἵνα μὴ ἀπολέσωμεν ἃ εἰργασάμεθα, ἀλλὰ μισθὸν πλήρη ἀπολάβωμεν. 9 πᾶς ὁ παραβαίνων καὶ μὴ μένων ἐν τῇ διδαχῇ τοῦ Χριστοῦ Θεὸν οὐκ ἔχει· ὁ μένων ἐν τῇ διδαχῇ τοῦ Χριστοῦ, οὗτος καὶ τὸν πατέρα καὶ τὸν υἱὸν ἔχει. 10 εἴ τις ἔρχεται πρὸς ὑμᾶς καὶ ταύτην τὴν διδαχὴν οὐ φέρει, μὴ λαμβάνετε αὐτὸν εἰς οἰκίαν, καὶ χαίρειν αὐτῷ μὴ λέγετε· 11 ὁ γὰρ λέγων αὐτῷ χαίρειν κοινωνεῖ τοῖς ἔργοις αὐτοῦ τοῖς πονηροῖς.
  ΓΙΑΤΙ ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ,ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ; ΠΑΣΑ ΓΡΑΦΗ ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΟΣ Β ΤΙΜΟΘΕΟΣ 3-16.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Ψωνίσαμε από σβέρκο4 Σεπτεμβρίου 2014 - 8:42 μ.μ.

  Αφού πήγαμε στο αμερικάνικο σινεμά, για δες και μια άλλη τραγικωμική εκδοχή του μυστακοφόρου ήρωα σου. Η ταινία λεγόταν "Being there"(στην Ελλάδα παίχτηκε με τον τίτλο, αν θυμάμαι καλά, "Να είσαι εκεί κύριε Τσανς"(Τσανς ήταν ο πρωταγωνιστής κελεπούρι που έγινε από κηπουρός Πρόεδρος των ΗΠΑ-το ρόλο ερμήνευσε ο Peter Sellers). Οποιαδήποτε ομοιότητα με το δικό μας μυστακοφόρο κελεπούρι δεν είναι καθόλου τυχαία...


  Υ.Γ. Και κάτι ακόμη. Υπάρχουν οι βούβαλοι αλλά και υπάρχουν και οι παιδοβούβαλοι, που ξέρουν τόσο να σημαδέψουν ένα βουβάλι όσο και να οδηγήσουν ένα...ποδήλατο ;-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Όπως βλέπω, μόνο τις ταινίες της ελληνικής πραγματικότητας δε βλέπεις... Στα υπόλοιπα είσαι πρώτος (αρκεί να μπορέσεις να τα συνδέσεις αρνητικά με τον ΓΑΠ).
  Για την ομοιότητα που εσύ διακρίνεις μεταξύ τέτοιων ηρώων και του "μυστακοφόρου κελεπουριού", δεν έχω να πω κάτι... Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε... Ο καθένας βλέπει στο σινεμά αυτό που θέλει να δει για να νιώσει καλύτερα. Ίσως με αυτή την ερμηνεία μπορέσεις να πείσεις τον εαυτό σου ότι το κακό στην Ελλάδα το έφεραν οι Παπανδρέου και ειδικότερα ο Αντρέας με το ΠΑΣΟΚ του (μια και αυτό είναι το θέμα του άρθρου).


  Παιδοβούβαλο είναι κάποιος που κάνει ποδήλατο 50 χρόνια και μια φορά θα πέσει από το ποδήλατό του;
  Πρώτη φορά πάντως, διαβάζω τέτοιον χαρακτηρισμό για τον Παπανδρέου... Δεν είναι παιδοβούβαλο ο τύπος με το πλεηστέησον, δεν είναι παιδοβούβαλο ο υπέρβαρος που ιδρωνει όταν περπατάει ή ο μονόφθαλμος που είναι συνέχεια άρρωστος στο κρεβάτι, αλλά είναι παιδοβούβαλος κάποιος που αθλείται συστηματικά, και πέφτει μια φορά από το ποδήλατο μέσα σε πενήντα χρόνια!!!!!
  Μη μου πεις ότι έχεις πέσει ποτέ από ποδήλατο, θα αυτοχαρακτηριστείς άσχημα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Η φράση αυτή που αποδίδεται στον Ανδρέα Παπανδρέου δεν ειπώθηκε ποτέ δημόσια. Δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στα "παραπολιτικά" της εφημερίδας "Τα Νέα" και ποτέ σαν είδηση πράγμα που σημαίνει ότι είναι αμφίβολης προέλευσης. Δεν διασταυρώθηκε ποτέ. Άσχετα αν από τότε αναπαράγεται συνέχεια. Η αναφορά στο σχόλιο για το δώρο δεν ήταν για 500 εκ. αλλά για 500 χιλ. (αρκετά λεφτά εκείνη την εποχή). Και η απάντηση υποτίθεται ότι δόθηκε σε ιδιωτική συνομιλία σε κάποιον που ρώτησε γιατί έδιωξε (ο Ανδρέας) με κλωτσιές τον τότε διοικητή της ΔΕΗ. Το γεγονός πάντως είναι ότι πράγματι τον έδιωξε και από τότε ο εν λόγω εξαφανίστηκε απ' το πολιτικό προσκήνιο. Τελικά η ιστορία αποδείχνει ότι ο Α. Παπανδρέου όχι μόνο δεν επικρότησε τη διαφθορά αλλά ήταν και κάθετα αντίθετος σ' αυτήν...

  ΑπάντησηΔιαγραφή