Νομική Σχολή: μια χωματερή στο κέντρο της Αθήνας

11.9.14


Η παραπάνω φωτογραφία που βλέπετε είναι πραγματική, αναρτήθηκε σήμερα σε ένα group στο Facebook το οποίο φέρει τον σαφή τίτλο «Ανεξάρτητη Κίνηση: Για να ξεβρομίσει η Νομική» μέσα από το οποίο φοιτητές της σχολής προσπαθούν να αντιμετωπίσουν από κοινού το εν λόγω χάλι.

Από όσο γνωρίζω, το πρόβλημα δεν υπάρχει μόνο στη Νομική αλλά και σε πολλούς άλλους χώρους του Πανεπιστημίου Αθηνών το οποίο συνεχίζει να ζει μερικές από τις χειρότερες στιγμές στην ιστορία του, την ώρα που κάποιοι πιστεύουν ότι το κρίσιμο είναι να διαγραφούν οι αιώνιοι φοιτητές, λες και δεν υπάρχουν πιο επείγοντα προβλήματα.

Η ελπίδα για τη χώρα κρύβεται σε αυτά τα παιδιά που προσπαθούν μέσα από αυτές τις αντίξοες συνθήκες να μορφωθούν, να δημιουργήσουν και να σταθούν σε ένα όλο και πιο ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον.

Προς το παρόν, ας μην τα αφήσουμε να πεθάνουν από τη βρώμα.

4 σχόλια:

 1. Όταν μίλαγε ο ΓΑΠ για ιδιωτικά πανεπιστήμια κάποιοι νόμιζαν πως έβρεχε. Ακούς ευχή και κατάρα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Επικοινωνιακά πείτε τους μόνο ότι μπορεί να τους περάσουν για χρυσαυγίτες με αυτό το να ξεβρωμίσει η Νομική.....κατά το ΧΑ να ξεβρωμίσει ο τόπος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δεν ήξερα πως από μια φωτογραφία μπορείς να οσμιστείς κάτι. Εγώ αυτό που βλέπω είναι αφίσες, χαρτούρα και γκράφιτι, δεν λέω ότι δεν είναι αντιαισθητικό για το μάτι, αλλά δεν νομίζω να βρομάν όλα αυτά.
  Τώρα αν έχεις κάποια άλλη πηγή ή φωτογραφία που να αποδεικνύει ότι οι φοιτητές πετάνε απορρίματα όπως φαγητά κλπ, και κανείς δεν τα μαζεύει, τα οποία με την πάροδο του χρόνου βρομάνε τότε καλό θα ήταν να το συμπληρώσεις στο άρθρο σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Δεν είναι το πρόβλημα ότι οι φοιτητές πετάνε σκουπίδα, αλλά ότι εδώ και τόσους μήνες δεν υπάρχουν καθαρίστριες. Άμα επι τόσους μήνες δεν καθαρίζει κανείς ένα δημόσιο κτίριο βρωμίζει, όσο και να προσέχουν οι φοιτητές. Άλλωστε και στους κάδους να τα πετάνε τα σκουπίδια οι φοιτητές, ποιός θα τους αδειάσει;

  ΑπάντησηΔιαγραφή