Η άλυτη μαθηματική εξίσωση εργαζόμενων-ανέργων-συνταξιούχων της χώρας

23.7.14


Ο παραπάνω πίνακας περιέχει τα επίσημα στοιχεία του προγράμματος «Ήλιος» του υπουργείου Εργασίας και καταγράφει ανά ηλικία του 2.656.855 συνταξιούχους της χώρας. Υπάρχουν περίπου 400.000 συνταξιούχοι κάτω των 60 ετών.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ για τα δεδομένα της απασχόλησης (Απρίλιος 2014), στην Ελλάδα υπάρχουν μόλις 3.471.930 εργαζόμενοι και οι άνεργοι είναι πλέον 1.303.454.

Με τι ασχολείται το πολιτικό σύστημα; Με το πως θα μπορέσει να μετατρέψει κάποιους δημοσίους υπαλλήλους από εργαζόμενους σε συνταξιούχους την ώρα που 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι προσπαθούν να κρατήσουν όρθια μια χώρα 11 εκατομμυρίων κατοίκων.

Πάλι κανείς δεν θέλει να αποδεχθεί την αλήθεια των αριθμών.

15 σχόλια:

 1. Με τη μνήμη χρυσόψαρου που διαθέτουμε ως λαός, σε λίγο κανείς δεν θα θυμάται όλα εκείνα που έλεγε για προδοσίες, για δε χρωστάμε δε πληρώνουμε, για κυβερνήσεις Τσολάκογλου κλπ και που τον έφτασαν από το 4% στο 27%. Οπότε, καλά έκανε και τα έλεγε. Μπορεί στη πραγματικότητα να είναι ένας χυδαίος δημαγωγός αλλά τέτοιοι μας αξίζουν. Άλλωστε, από τη στιγμή που αυτά που λέει πείθουν, το πρόβλημα μεταφέρεται αυτόματα σε αυτούς που πείθονται από τις ασυναρτησίες και τον δημαγωγικό του λόγο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Παραπολιτικέ, δεν άκουσες το μήνυμα της νέας εποχής?
  Πρώτα οι άνθρωποι, μετά οι αριθμοί.
  Μπουχααχχαχαχα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Συγχαίρω το πολιτικό δυναμικό της Ελλαδάρας μου που χορηγεί ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ σε 28 000 άτομα κάτω 25 ετών!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Mιλάμε για σοβαρό χάλι..ανήκεστο..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Δεν σας φτύνουν, ψιχαλίζει....23 Ιουλίου 2014 - 8:16 μ.μ.

  Έχετε συνειδητοποιήσει όσοι έχετε τέλος πάντων αυτή την ικανότητα γιατί είδους λαό μιλάμε;

  http://www.protothema.gr/blogs/blogger/post/397249/oi-ilithioi-anamesa-mas/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ευάγγελος Σαμαράς-Αντώνης Βενιζέλος.Το δίδυμο της συμφοράς.Οι ολυμπιονίκες της κολοτούμπας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Εκτός των συντάξεων γήρατος υπάρχουν και οι αναπηρίας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Μη βιάζεσαι. Μπορεί αυτές να δίνονται σε άτομα που π.χ. έχουν χάσει τον ένα ή και τους 2 γονείς, σε άτομα με αναπηρία κλπ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Αυτά είναι ορφανά που παίρνουν μέχρι τα 25 τη σύνταξη του πατέρα ή της μητέρας που χάθηκε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Παιδιά άλλου θεού24 Ιουλίου 2014 - 4:30 μ.μ.

  Δεν είναι καταπληκτικό που οι συνταξιούχοι στις κατηγορίες 56-61 και 61-65 έχουν και τις μεγαλύτερες συντάξεις; Πιθανότατα αυτό συμβαίνει γιατί σ' αυτές τις ηλικίες οι περισσότεροι συνταξιούχοι προέρχονται από δημόσιο και ΔΕΚΟ οπότε ανεβάζουν το μέσο όρο. Κοινωνικό κράτος για όλους το λένε αυτό στην Ελλάδα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Σου πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι δεν γουστάρουμε άλλο πασοκ και νδ και τις τρεις δυναστείες τους?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Θα σου περάσει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Δεν σας φτύνουν, ψιχαλίζει....26 Ιουλίου 2014 - 8:21 μ.μ.

  Οι ερευνητές από τα πανεπιστήμια Οξφόρδης, Μακεδονίας και το Διεθνές Πανεπιστήμιο (Λ.Σαλτιέλ, Γ. Αντωνίου, Σ. Κοσμίδης και Η. Ντίνας) βασίστηκαν στις απαντήσεις ενός δείγματος 1045 ατόμων που συγκέντρωσαν στο διάστημα 23-27 Ιουνίου 2014 και κατέληξαν στα εξής συμπεράσματα:

  Το 75% των Ελλήνων πιστεύει ότι η κρίση της ελληνικής οικονομίας ήταν προσχεδιασμένη από ξένα κέντρα. Το 68,6% πιστεύει ότι έχει βρεθεί το φάρμακο του καρκίνου, αλλά δεν το δίνουν σε ευρεία κυκλοφορία. Το 58% πιστεύει ότι οι ΗΠΑ σχεδίασαν την επίθεση στους δίδυμους πύργους. Το 61% πιστεύει ότι ο πρώην Πρωθυπουργός Κ. Σημίτης έχει εβραική καταγωγή, ενώ το 27% των ελλήνων δεν πιστεύει ότι οι αμερικάνοι πήγαν στο φεγγάρι και υποστηρίζει ότι σκηνοθέτησαν την προσσελήνωση. Μια άλλη έρευνα, της Μetron Analysis που έγινε πέρυσι τον Οκτώβριο, έδειξε ότι το 33,3% των ελλήνων πιστεύει ότι μας ψεκάζουν.
  Υποθετω ότι είσαι με τη πλειοψηφία που εχει πάντα δικιο και καλά κανει αφου το πληρωνει και μαλιστα πανακριβα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Στη δημοσιευμενη ομιλια του τσιπρα, δεν υπαρχει πουθενα αυτο το αποσπασμα. Αλλά αφου το δημοσιευσαν τα πεντακαθαρα ΜΜΕ, τοτε οχι μονο ειναι αληθες αλλά επιχειρηματολογουμε κιολας...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. ΧΑΒΑ ΝΑΓΚΙΛΑ ΝΑΓΚΙΛΑ ΧΑΒΑ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή