Από το σκισμένο Μνημόνιο στα σκισμένα καλσόν

16.10.14


Αξιωματούχοι της Eυρωζώνης δήλωσαν στο Reuters ότι η Ελλάδα έχει δεύτερες σκέψεις για την πλήρη επιστροφή στις αγορές λόγω πίεσης από την ΕΕ αλλά και από επενδυτές που προχώρησαν σε πωλήσεις ομολόγων. Δήλωσαν ακόμη ότι οι Ευρωπαίοι αντιτίθενται στη θέση της Αθήνας να εγκαταλείψει το δανεισμό από το ΔΝΤ.

Το αναλυτικό ρεπορτάζ στα ελληνικά εδώ. Φαίνεται τελικά ότι η κυβέρνηση Σαμαρά έχει ειδικευτεί στο σκίσιμο: πρώτα σελίδα-σελίδα το Μνημόνιο, τώρα τόνους καλσόν καθώς την ώρα που ο πρωθυπουργός παρίστανε τον καουμπόι στο υπουργικό συμβούλιο, το υπουργείο Οικονομικών έστελνε το σήμα στο Reuters ότι οι μαγκιές της ελληνικής πλευράς αναβάλλονται.

Το αστείο είναι ότι την ώρα που οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δηλώνουν ανοιχτά ότι ήταν λάθος η στρατηγική της Αθήνας, η κυβέρνηση τονίζει ότι το λάθος ήταν του...ΣΥΡΙΖΑ που δεν ψηφίζει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ώστε να μείνει αυτή η κυβέρνηση και να συνεχίσει τις ψευτομαγκιές.

Θα ήταν αστείο όλο αυτό αν δεν ήταν τόσο καθοριστικό για τις ζωές μας.

9 σχόλια:

 1. Τώρα βλέπουμε την Εύα Καϊλή να στρογγυλοκάθεται στα βελούδινα και απαλά καθίσματα της ευρωβουλής.Τώρα βλέπουμε τον Βενιζέλο να κάθεται σούζα στον Σαμαρά,ο οποίος δηλώνει αντίθετος με τα ελλείμματα και τα χρέη.Αυτός που ήταν υπουργός της κυβέρνησης που μας άφησε 300 δις χρέος και 36 δις έλλειμμα.Ρεσιτάλ υποκριτικής.Βλέπουμε επίσης και τον ΣΥΡΙΖΑ να συζητάει και να συνδιαλέγεται με τους ευρωπαίους.Γιατί δεν πάει κανένας να πάρει δανεικά από τους Ρώσους και τους Κινέζους;Η ψεκασμένη θεωρία του ευχή και κατάρα περί Αμερικάνικου σχεδίου κλπ μου δημιουργεί μια απορία.Πώς γίνεται να μας δάνειζαν οι Ρωσοκινέζοι με πρωθυπουργό το αμερικανάκι Παπανδρέου και τώρα που βγήκαν οι Σαμαροβενιζέλοι,οι πατριώτες και αντιαμερικάνοι,δεν μας δανείζουν οι ομόδοξοι Ρώσοι;Έπαψε να είναι ορθόδοξος ο μεγάλος ηγέτης Πούτιν;Ή μήπως είναι αμερικανάκια οι Σαμαροβενιζέλοι;Τα ίδια ισχύουν και για τον Τσίπρα.Με ποιον θα διαπραγματευτεί;Με την Μέρκελ και τον Σόιμπλε;Γιατί δεν πάει στους Ρωσοκινέζους που μοιράζουν λεφτά,να μην έχουμε ανάγκη τα μνημόνια;Έτσι είναι η ζωή όμως...Η υποκρισία και η λάσπη γυρίζουν μπούμερανγκ.Μόνο ο Γιώργος δικαιώθηκε σε όλα.Μόνο ο Γιώργος κοίταξε τη χώρα όταν όλοι οι άλλοι (Σαμαράς,Βενιζέλος,Τσίπρας) κοίταζαν τις καρέκλες και τα μικροκομματικά παιχνίδια τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δημοψήφισμα τότε!16 Οκτωβρίου 2014 - 11:52 π.μ.

  Πάλι καλά να λέμε. Αυτό λέγεται σύνεση. Σκέφτεστε να οδηγούσαν το θέμα και σε δημοψήφισμα; Μιά νύξη ελεύθερης κίνησης και έφερε όλο αυτό τον πανικό. Κάντε την αναδρομή στον Οκτώβρη του 2011 και συγκρίνετε τις δυό συμπεριφορές. Αλλά είπαμε εκεί οι προθέσεις ήταν θολές και το τελευταίο για το οποίο νοιάζόταν η τότε ηγεσία ήταν η σταθερότητα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τον οκτώβριο 2011 αν γινόταν το δημοψήφισμα,

  ο ΓΑΠ θα τους έπαιρνε παραμάζωμα,

  γιατί άλλος "λαός" είναι σοφός και άλλος "λαός" είναι άσοφος ,
  γι΄αυτό και ΟΛΟΙ ( δεξιά/ΒΒ και "αριστερά" ) πάθαν τότε πατατράκ

  και βάλαν μαζί με Μερκοζυμπαρόζους τον Ιάγο

  να δώσει το πισώπλατο χτύπημα

  στον ΜΟΝΟ τότε αντιστασιακό

  στον νεοφιλελευθερισμό,

  δηλ. στην ελληνική και παγκόσμια λαμογιά ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αλλαξοβουλιάξαμε!16 Οκτωβρίου 2014 - 1:58 μ.μ.

  Καλό το ποίημα-λέμε τώρα!-αλλά ο δράκος ήταν από την αποδώ μεριά. Του ποιητή-ποιητή; λέμε τώρα!


  Υ.Γ. Ακόμη δεν κατάλαβες ότι ο νεοφιλελευθερισμός μπήκε εκεί που ο βυθισμένος Τιτανικός του ατζαμή καπετάνιου σου άφησε μια πελώρια τρύπα στο Καστελόριζο και που αλίμονο δεν ήταν τρύπα στο νερό αλλά Κερκόπορτα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Η φάρμα των ζώων!16 Οκτωβρίου 2014 - 2:24 μ.μ.

  Ασυναγώνιστα διεξοδικά, εμπεριστατωμένα, αναλυτικά και εμβριθή...αυτιστικά επιχειρήματα! Άναρθροι ήχοι αφιονισμένων τζιχαντιστών του ρελογιωργοπαπανδρεϊσμού. Γκαααα! Μμμμμμ! Γαβ! Νιάου! Τσίου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Άστα τώρα αυτά, σε λίγο βγαίνει το Ζάππειο 4, τρέχα να το δεις

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. έξω απ'την εντατική16 Οκτωβρίου 2014 - 4:14 μ.μ.

  Με αν γράφεις ποίημα-για να συνεχίσω το προηγούμενο σχόλιο-σε καμιά περίπτωση δεν γράφεις Ιστορία-όπως επίσης ούτε με διαλέξεις γράφεις Ιστορία. Δεν διερωτάσαι γιατί αυτό το αν δεν έγινε πραγματικότητα; Αν δεν τόχεις κάνει μέχρι τώρα, σήμερα παίρνεις μια επίγευση αυτού που υμνούσες τότε και σιχτιρίζεις τώρα. Αλλά οι σημερινοί ξέρουν να τα σταθμίζουν τα πράγματα και ξέρουν ότι στη συγκυρία είναι καλύτερο να κάνεις μισό βήμα πίσω, κατά την ωραία εκείνη ηθικοπατερική συμβουλή του Λένιν, παρά πέντε βήματα μπρος και να βρεθείς στο γκρεμό που εξαιτίας σου κιόλας άνοιξε. Δεν σούτυχε άρρωστος σου στα πρώτα βήματα του ανάνηψης να στραβοπατήσει. Θάρθει και η ώρα της ζεϊμπεκιάς. Αγάλι-αγάλι το ΔΝΤ να θέλει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή