Οι εταιρείες δημοσκοπήσεων που συνεργάζονται με ΣΥΡΙΖΑ-Νέα Δημοκρατία

1.10.14


Τις τελευταίες μέρες, η Νέα Δημοκρατία, όπως κάθε ελληνικό κόμμα που σέβεται τον εαυτό του και τα έθιμα αυτού του τόπου, έχει ανοίξει πόλεμο στις δημοσκοπήσεις θεωρώντας ότι σε αυτές δεν καταγράφεται σωστά η τρομακτική λαϊκή αποδοχή της συγκυβέρνησης.

Προσωπικά, βρίσκω αυτές τις συζητήσεις κάπως αδιέξοδες για τον μέσο πολίτη καθώς είναι πολύ δύσκολο να γνωρίζει κανείς τι παιχνίδια παίζονται κάθε φορά αλλά και ποιος είναι αυτός που πραγματικά παραγγέλνει τις δημοσκοπήσεις. Αυτό που έχει ίσως κάποια αξία να γνωρίζει κανείς είναι το με ποιες εταιρείες συνεργάζονται επίσημα η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην επίσημη έκθεση των εκλογικών δαπανών της Νέας Δημοκρατίας για τις πρόσφατες Ευρωεκλογές, εμφανίζονται πληρωμές προς τρεις διαφορετικές εταιρείες δημοσκοπήσεων: MRB, Rass και Metron Analysis.


Στην αντίστοιχη έκθεση του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίζονται πληρωμές κυρίως προς την Παλμός Ανάλυσις και υπάρχει και μια πληρωμή για δημοσκόπηση προς "PAULSE", που λογικά είναι η εταιρεία Pulse και έχει γίνει κάποιο λάθος.


9 σχόλια:

 1. ευχή και κατάρα1 Οκτωβρίου 2014 - 2:58 μ.μ.

  Κόντρα στις γόβες της Ραχήλ Μακρή, της Θεοδώρας Τζάκρη, τις κομουνιστικά-τι άλλο;-κόκκινες της Ρένας Δούρου, να και ένα τσόκαρο, κατευθείαν από την αυλή της πολυμίσητης Ντόρας Μπακογιάννη. Είναι αλήθεια ότι αυτή η αστοιχείωτη δεν υπήρξε στη κυβέρνηση Παπαδήμου κάτι, όπου υπήρξαν άνθρωποι όπως ο Βορίδης και ο Γεωργιάδης που εκείνο το ΠΑΣΟΚ τίμησε με την Υπουργική ιδιότητα. Εκείνο το ΠΑΣΟΚ των 151 εδρών αναγνώρισε με τον πιο επίσημο και πανηγυρικό τρόπο την ακροδεξιά εκείνης της περιόδου. Τώρα τι μπορεί να κάνει το ΠΑΣΟΚ των 30 τόσων εδρών-η μία περιφερόμενη από περιφέρεια σε περιφέρεια όπως διάβασα-κάθε λογικός που ξέρει από στοιχειώδη πολιτική μπορεί να το σταθμίσει. Εκτός κι αν για το χατήρι της μαντουβάλας Βούλτεψη ρίξει μια κυβέρνηση ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΣΚΟΠΟΥ. Λέει;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Στην κυβερνηση Παπαδήμου σε ενοχλούσε απλά και μόνο η παρουσία του Βορίδη και του Γεωργιάδη χωρίς να σε ενδιαφέρει αν έκαναν κάτι ενοχλητικό ως υπουργοί. Δε θυμάμαι να εμφάνισε κανείς τους ακροδεξιά συμπεριφορά. Όμως σε ενοχλούσαν τα μούτρα τους.
  Στην κυβέρνηση Σαμαρά, γίνεται της μουρλής από ακροδεξιές συμπεριφορές από μέλη της κυβέρνησης, αλλά στο όνομα της "σταθερότητας", τις αγνοείς....Δεν τρέχει και τίποτα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Γιατί αναφέρεσαι στους υπουργούς και για τον πρωθυπουργό ποιείς την νήσσα;Εκείνο το ΠΑΣΟΚ λοιπόν,του Γιώργου,μετά τον ωμό εκβιασμό Βενιζέλου στη βουλή,έκανε πρωθυπουργό τον Παπαδήμο,σύμβουλο ως τότε του Γιώργου.Το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου,έκανε πρωθυπουργό τον Σαμαρά.
  Υ.Γ. Τι σχέση έχει η Τζάκρη που την συγκρίνεις με τις άλλες δύο;Σε πόνεσε που έφυγε από τον «συνταγματολόγο» σου;Ίσα ίσα,αυτό δείχνει ότι είναι τίμια πολιτικός και όχι σαν την Μιλένα και την Εύα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Συμφωνώ, ο Παραπολιτικός είχε από την αρχή εμμονή με το ποτάμι, ας κάνει χωριό με τον 'κατάρα'

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ήθος πολιτικού προσωπικού1 Οκτωβρίου 2014 - 11:24 μ.μ.

  Με πειράζει που όταν η Σακοράφα έφευγε από το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλοντας το για αυτά που τέλος πάντων ξέρουμε, η μαντάμ σαν κυβερνητικό στέλεχος την κατακεραύνωνε. Τώρα κατηφορίζει κι αυτή προς την Κουμουνδούρου με την ξεδιαντροπιά που τόσο της ταιριάζει. Τουλάχιστον η Σακοράφα έδειξε μια αξιοπρέπεια λόγω και της συνέπειας της αλλά και του ρίσκου που πρώτη πήρε, όταν ακόμη δεν είχαν αρχίσει οι διαλυτικές τάσεις. Ποια αξιοπρέπεια όμως έχει η στάση της μαντάμ, που μόνο όταν είδε τις νέες λαμπερές φωτεινές επιγραφές στο νέο πολυτελές πολυκατάστημα της πλατείας Κουμουνδούρου σκέφτηκε να αγοράσει υλικό για μεταμφίεση; Την υπερασπίζεσαι κιόλας, ενώ είναι αποκρουστικό παράδειγμα του πιο τυχάρπαστου και ελεεινού τυχοδιωκτισμού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ο Παραπολιτικός που ξέρει πως το Ποτάμι είναι τόσο απολιτίκ και φιλελέ που κόβει την επάνοδο ΓΑΠ στην εξουσία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Την υπερασπίζομαι γιατί είναι Παπανδρεϊκή και γιατί ήρθε σε κόντρα με τον Βενιζέλο.Αυτά μου αρκούν για να την υπερασπίζομαι με όλες μου τις δυνάμεις.Ο Βενιζέλος μαζί με την μιντιοκρατία και την τραπεζοκρατία που εκπροσωπεί είναι η καταστροφή της Ελλάδας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Η γλυκιά καραμέλα "Λεφτά υπάρχουν" συνοδευόταν πάντα από ένα "αν..." που εξηγούσε πως δεν είναι λεφτά για μοίρασμα. Αντίθετα το "πολιτική χωρίς κομματικό παρελθόν" χωρίς ένα "εκτός αν..." σημαίνει αυτό ακριβώς που γράφει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ήρθε η ώρα το ποτάμι να διαδεχτεί τη ΔΗΜΑΡ

  ΑπάντησηΔιαγραφή