Ψεκαζόμαστε μόνοι μας πια

14.10.14


Ο «σοβαρός» τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ έδωσε βήμα στον σεφ(!) του εστιατορίου στο οποίο δείπνησε σήμερα μια εκ των δικηγόρων που προσέλαβε η ελληνική κυβέρνηση για να διεκδικήσει την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, ώστε να μας περιγράψει το πως βίωσε τη συγκλονιστική αυτή εμπειρία.

Αυτό είναι ένα μικρό δείγμα του τρόπου με τον οποίο κάλυψαν τα ελληνικά ΜΜΕ τον ερχομό της Αμάλ Αλαμουντίν στη χώρα μας, η οποία μπορεί ναι μεν να έγινε ευρέως γνωστή λόγω του γάμου της με τον Τζορτζ Κλούνεϊ αλλά στην Ελλάδα ήρθε ως μια εργαζόμενη δικηγόρος για να προσφέρει τις υπηρεσίες της σε έναν πελάτη, ο οποίος απλώς τυχαίνει να είναι η ελληνική κυβέρνηση.

Λες και δεν μας έφτανε πλεονάζουσα βλαχιά των ΜΜΕ, σε αυτήν προστέθηκε και ο αθεράπευτος επαρχιωτισμός των πολιτικών μας καθώς τόσο ο υπουργός Πολιτισμού κ. Τασούλας όσο και η υπουργός Τουρισμού κ. Κεφαλογιάννη έσπευσαν να υποδεχθούν τη δικηγόρο με τιμές αρχηγού κράτους. Αύριο μάλιστα θα συναντηθεί μαζί της και ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς, μόλις λίγες μέρες μετά την πρώτη του εμφάνιση στη Βουλή για το έτος 2014!

Εντελώς συμπτωματικά, την ίδια μέρα σημειώθηκε ένα μίνι κραχ στο Χρηματιστήριο Αθηνών και το κόστος του πιθανού δανεισμού της χώρας από τις αγορές αυξήθηκε σημαντικά, κάτι που περιγράφει το απόλυτο αδιέξοδο στο οποίο οδηγεί την ταλαιπωρημένη Ελλάδα η τυχοδιωκτική κυβερνητική στρατηγική πρόωρης εξόδου από το Μνημόνιο.

Δεν υπάρχουν πια λόγια για την κατάντια της χώρας, δεν έχει τέλος η συνεχής προσβολή της νοημοσύνης όσων προσπαθούν με νύχια και με δόντια να δημιουργήσουν παραμένοντας εντός συνόρων. Ψεκαζόμαστε μόνοι μας πια.