Ο Τσίπρας ξέχασε τις καταγγελίες Δραγασάκη και τη...γραβάτα του

11.10.14


Η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση άνοιξε με τις σημαντικές καταγγελίες του Γιάννη Δραγασάκη για τις σχέσεις της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού με τη διαπλοκή.

Θυμηθείτε τα ακριβή του λόγια εδώ.

Θα περίμενε κανείς ότι οι καταγγελίες θα συνεχιστούν και θα στηριχθούν από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, τον άνθρωπο που υποτίθεται ότι σύντομα ως πρωθυπουργός θα συγκρουστεί με τα συμφέροντα. Κι όμως. Όχι μόνο δεν είπε ονόματα απόψε αλλά απέφυγε έστω και την παραμικρή αναφορά στις δηλώσεις Δραγασάκη. Δεν ξεχνάς τυχαία να πεις κάτι για τέτοια θέματα.

Είδαμε έναν Τσίπρα απολύτως ήρεμο, χωρίς την παραμικρή ένταση, χωρίς τίποτα να θυμίζει «Ριζοσπαστική Αριστερά». Ένας απόλυτα συστημικός πολιτικός αρχηγός με στόχο να μην τρομάξει κανέναν στο κυνήγι της αυτοδυναμίας. Η ομιλία του προκάλεσε περίπου όσα χασμουρητά προκαλεί μια τυπική ομιλία του Φώτη Κουβέλη. Αν δεν κάνω κάποιος λάθος, δεν ανέφερε καν κάτι για το φιάσκο της ΝΕΡΙΤ ή για το σκάνδαλο Μπαλτάκου.

Η επανάσταση αναβάλλεται για όταν ο ΣΥΡΙΖΑ βρεθεί ξανά πίσω στις δημοσκοπήσεις. Μέχρι τότε, μετράμε αντίστροφα για τη μέρα που θα φορέσει και γραβάτα.