Βενιζέλος: Βλάσφημο να με ρωτά κανείς αν με ενδιαφέρει ο προσωπικός μου ρόλος στα πράγματα

5.10.14


Την ταπεινότητα και την ανιδιοτέλεια που τον διακρίνουν επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς σε συνέντευξη του στο ΒΗΜΑ της Κυριακής επανέλαβε αυτό που όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν, ότι δηλαδή ποτέ δεν τον επηρεάζουν οι προσωπικές του φιλοδοξίες.

Παραθέτω ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από τη συνέντευξη του:

-Εσείς πώς βλέπετε τον ρόλο σας την επόμενη ημέρα; Τον βλέπετε σε συνάρτηση με το αποτέλεσμα των εκλογών;

Αυτό είναι κάτι που δεν με ενδιαφέρει. Με ενδιαφέρει να μην μπει ο τόπος σε περιπέτεια λίγο πριν από το τέλος μιας τεράστιας εθνικής προσπάθειας. Επίσης με ενδιαφέρει να αποτραπεί η συγκάλυψη της ιστορικής αλήθειας στη συνείδηση του λαού. Ο ρόλος μου συνεπώς δεν είναι προσωπικός. Απορώ δε πώς υπάρχουν ακόμη πολιτικοί, αναλυτές ή και πολίτες που σκέφτονται με αυτούς τους παλαιούς όρους, οι οποίοι είναι όροι ανιστόρητοι. 

Δηλαδή το ότι διεκδικεί κάποιος, π.χ. ο κ. Τσίπρας, την πρωθυπουργία, με εντυπωσιάζει ως προς τον βαθμό επίγνωσης του ιστορικού σημείου στο οποίο βρίσκεται η χώρα. Δεν έχουμε, φοβούμαι, αίσθηση του τι γίνεται στον κόσμο, τι γίνεται στην Ευρώπη. Και εσείς με ρωτάτε  ποιος θα είναι ο προσωπικός μου ρόλος; Με συγχωρείτε, αλλά και μόνο το ερώτημα είναι βλάσφημο στις συνθήκες που βρίσκεται η χώρα. Δεν έχουμε περιθώρια προσωπικού ρόλου.​

Ξημέρωσε δηλαδή η μέρα που ο Ευάγγελος Βενιζέλος εμφανίστηκε να απορεί με το ότι υπάρχουν πολιτικοί που σκέφτονται με προσωπικούς όρους. Ο Βενιζέλος. Ο Βαγγέλης ο Βενιζέλος!

7 σχόλια:

 1. Υπάρχει και κάτι άλλο ακόμη καλύτερο! Είναι πλέον βλασφημία να θέτει κανείς ερωτήματα στο Βαγγέλη! Ο τύπος έχει περάσει σε αλλη σφαίρα... Ο Σαμαράς συνομιλεί με το θεο ο Βαγγέλης έχει ηδη περάσει στην αλλη πλευρα: είναι πλεον ΑΓΙΟΣ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η κατεύθυνση της βλασφημίας5 Οκτωβρίου 2014 - 1:12 μ.μ.

  Η βλασφημία αφορά την ερώτηση σε σχέση με τη στιγμή και τη κατάσταση της χώρας. Είναι βλάσφημο να μιλάμε για ιδιοτέλειες και προσωπικές στρατηγικές. Αν πρόσθετα ότι είναι επίσης βλάσφημο να παραποιούμε τα λεγόμενα κάποιου για να παραβλέψουμε την κατεύθυνση της βλασφημίας θα με παρεξηγούσατε κι εμένα στο τι εννοώ; Να προσέχουμε τι διαβάζουμε. Δεν είναι δα και καμιά βαθυστόχαστη φράση του Ντεριντά. Απλά ελληνικά-καλά όμως, ε;-μιλάει ο άνθρωπος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εντάξει ρε παιδιά,μην τον παρεξηγείτε τον άνθρωπο.Ο πολιτικός του χρόνος τελειώνει και το ξέρει και ο ίδιος.Πνέει τα λοίσθια,πολιτικά μιλώντας φυσικά.Ίσως γιατί ο ρόλος και ο σκοπός που είχε,ολοκληρώθηκε και δεν έχει πλέον κάτι άλλο να προσφέρει.Διέλυσε το ΠΑΣΟΚ,του άλλαξε σύμβολο,του άλλαξε όνομα,την κρίσιμη στιγμή τον Νοέμβριο του 2011,που η ΝουΔου βρέθηκε σε αδιέξοδο,της πέταξε σωσίβιο για να σωθεί,ανατρέποντας την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.Γιατί τότε θα έπρεπε να πάρει θέση ο Σαμαράς υπεύθυνα,με το δημοψήφισμα.Θα έπρεπε να κατέβει από τα κεραμίδια όπου είχε ανέβει με τον Τσίπρα και φώναζαν για προδότες και κρεμάλες και να πει ναι ή όχι στο μνημόνιο.Βρέθηκε λοιπόν ο «δούρειος ίππος»,σαν από μηχανής θεός,μέσα από το ΠΑΣΟΚ,ανέτρεψε τον Γιώργο,απέτρεψε το δημοψήφισμα και έτσι η ΝουΔου απέφυγε το πικρό ποτήριο της υπευθυνότητας.Διασώθηκε λοιπόν η ΝουΔου,ελέω Βενιζέλου,κέρδισε τις εκλογές το 2012 και τώρα σιγά σιγά αναβιώνει και ο Καραμανλισμός.Χωρίς τον Βενιζέλο λοιπόν η ΝουΔου θα είχε διαλυθεί με το δημοψήφισμα το 2011.Άξιος ο μισθός σου Ευάγγελε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. κατάρα που εύχεται5 Οκτωβρίου 2014 - 3:32 μ.μ.

  Ξέρεις πότε θα τελειώσει ο πολιτικός χρόνος του Βαγγέλα; Όταν ξαναρχίσει ο πολιτικός χρόνος του δικού σου, του πήγαινε κι έλα-αλήθεια, βγάζει πάντα τα εισιτήρια του aller-retour?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Εσύ Βαγγέλη μόνο για τον προσωπικό σου ρόλο νιάζεσαι.
  Ο ρόλος σου για το χαράτσι και για τον νόμο περί ευθυνης υπουργων κλπ κλπ ,
  το καταδεικνύουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Την ΝΔ την έσωσε άλλος..
  ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΕΞΕΒΙΑΣΕ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΠΑΠΟΥΛΙΑ.
  Θυμάστε τι του είπε;
  -Πρόεδρε σε ξαναψηφίζουμε αλλά μετα τίς εκλογές!!
  `Ετσι πήρε 10% διαφορά από την ΝΔ κλπ κλπ.
  Εάν ωστόσο άφηνε να εξαντλήσει την τετραετία ο Κουρασμένος,
  η βόμβα θα έσκαγε στα χέρια εκείνου που την τοποθέτησε..Φανταστήτε τι θα γινόταν!!!
  Αντίθετα οι πρόωρες έφεραν την πτώχευση της χώρας
  -Το ζωντάνεμα της δεξιάς,
  και
  Τον αφανισμό του ΠΑΣΟΚ.
  COSE SEPLICI E SOPRA TUTTO FUORI DUBBIO!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Κοτζαγκιαουρίδης6 Οκτωβρίου 2014 - 11:46 π.μ.

  Με φασόλια θα τη βγάζουμε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή