Από τι να παραιτηθεί ο Χαρδούβελης;

16.11.14


Κυκλοφορούν τις τελευταίες μέρες κάποιες φήμες που φέρνουν τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη κοντά στην παραίτηση του από την κυβέρνηση. Τις διαβάζω και γελάω, κυρίως γιατί κάποιοι δείχνουν να πιστεύουν ότι ο κ. Χαρδούβελης παραμένει o πραγματικός υπουργός Οικονομικών της χώρας.

Σας θυμίζω την κόντρα του με τον Χρύσανθο Λαζαρίδη η οποία κατέληξε στο να τον βγάζει αγκαλιά από το Μέγαρο Μαξίμου ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού. Σας θυμίζω ότι αυτή την εβδομάδα του αφαιρέθηκε ένα τεράστιο κομμάτι των αρμοδιοτήτων του.

Από τι λοιπόν να παραιτηθεί ο κ. Χαρδούβελης; Από το τίποτα; Ένας άνθρωπος που δέχθηκε να αναλάβει τα συντρίμμια αυτή της κυβέρνησης στον προηγούμενο ανασχηματισμό, πιστεύετε ότι μπορεί να παραιτηθεί λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές; Προσωπικά, το θεωρώ απίθανο.

Λυπάμαι μόνο που για ακόμα μια φορά παρακολουθούμε έναν καταρτισμένο τεχνοκράτη να αποτυγχάνει τόσο εκκωφαντικά, χωρίς να μπορεί να δείξει την παραμικρή αντίσταση στο πελατειακό πολιτικό σύστημα που προκάλεσε την κρίση.

Όπως γράφει και ο Γιώργος Προκοπάκης στο Facebook, o Γκίκας Χαρδούβελης ήταν ένας εντελώς διαφορετικός άνθρωπος ως σύμβουλος του Λουκά Παπαδήμου.

15 σχόλια:

 1. Μπορεί να τον έχω κατηγορήσει για πολλά,αλλά παραδέχομαι και ενώπιον του ευχή και κατάρα,ότι ο Βενιζέλος αχάριστος δεν είναι.Για τα αφεντικά του στάζει μέλι.Εξάλλου,αν δεν παινέψεις το σπίτι σου,θα πέσει να σε πλακώσει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σιγά τον ύμνο! Τέτοιους ύμνους μπορώ να σού βρω πεντακόσιους σε πεντακοσίων πολιτικών τα χείλια, συμπεριλαμβανόμενων και των "δικών" σου. Από τη μύγα ξύγκι πας να βγάλεις, ακόμη και σε συμβατικές και τετριμμένες δηλώσεις που γίνονται κάθε δεύτερη μέρα από διάφορα και ποικίλα στόματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ευχή και κατάρα17 Νοεμβρίου 2014 - 1:09 π.μ.

  Τι να σού κάνω που δεν μπορώ να μιλήσω-ρώτα το διαχειριστή γιατί. Απλά σού υπενθυμίζω ότι ΟΛΑ τα μέτρα για τις τράπεζες που πήρε ο Βενιζέλος σαν ΥΠΟΙΚ, επιδοκιμάστηκαν από τον "δικό" σου σαν Πρωθυπουργό και αργότερα σαν Αρχηγό του ΠΑΣΟΚ. Και στη συνέχεια, μετά τις εκλογές του 2012 δηλαδή, με επανειλημμένες ψήφους στη Βουλή. Για να μη σού πω ότι ανάλογες δηλώσεις έχει κάνει και ο ίδιος ο Παπανδρέου σαν Πρωθυπουργός-ρουτινιέρικες δηλώσεις είναι που μπορεί να τις κάνει ο καθένας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Η τομή στο λοβό17 Νοεμβρίου 2014 - 7:43 π.μ.

  Θα βουρκώσω με το δράμμα του ακάματου μεταρυθμιστή τεχνοκράτη που πολεμιέται από τους οπαδούς του κρατισμού.
  Με δεδομένη την επισκεψιμότητα που έχει η ιστοσελίδα σου,
  θα μπορούσες να κάνεις ενα κάλεσμα υποστήριξης στο Γκίκα παραπολιτικέ.
  Ξέρω ότι διαδηλώσεις, πορείες και συγκεντρώσεις είναι ντεμοντέ,
  αλλά πως αλλιώς να στηρίξουμε τους λίγους έντιμους που έχουν απομείνει στην πολιτική ζωη του τόπου ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Έχετε πολύ μεγάλη ιδέα για τους τεχνοκράτες-καθηγητάδες, οι περισσότεροι εκ των οποίων, έχοντας κάνει διδακτορικό θεωρούν οτι ο κόσμος τους ανήκει και μπορούν άνετα να κυβερνήσουν. Οταν μπλέκουν με την πολιτική, κάνοντας τα φερεφωνα του συστήματος, τα κάνουν συνήθως ρόιδο αφου δεν ξέρουν που τους παν τα τέσσερα και φυσικά τους φταίνε όλο οι άλλοι.
  Καταλαβατε το οι περισσότεροι απο τους ''τεχνοκράτες΄΄ έχουν μαύρα μεσάνυχτα απο διοικηση.

  Δεν είναι τυχαία η ρήση του Μπίσμαρκ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Μα γιατί βάζεις πάντα στην κουβέντα και τον ΓΑΠ; Δεν μπορείς μια φορά να στηρίξεις την άποψή σου χωρίς να τον βάλεις στην κουβέντα; Άλλα επιχειρήματα δεν έχεις; Ποπό εμμονή...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Δεν βλέπω τη καμπούρα μου17 Νοεμβρίου 2014 - 11:25 π.μ.

  Μπήκες σε άρθρο εμμονής. Το σχόλιο σε ενόχλησε, που απαντάει μάλιστα επί της ουσίας στο άρθρο; Επί του ίδιου του σχολίου ή έστω επί του άρθρου έχεις κάτι να πεις;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Η απάντηση του "Μα γιατί βάζεις πάντα στην κουβέντα και τον ΓΑΠ" είναι "Το σχόλιο σε ενόχλησε, που απαντάει μάλιστα επί της ουσίας στο άρθρο;"
  Κλασσικός, απάντηση πάλι δε πήρα σε αυτό που ρώτησα.
  Μη το κουράζεις, το κατάλαβα, ή με ερώτηση θα απαντήσεις ή σε κάτι άλλο άσχετο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Κάνω πως δεν καταλαβαίνω17 Νοεμβρίου 2014 - 12:57 μ.μ.

  Είναι ρητορική η ερώτηση και προφανέστατα σού απαντάει. Αν δεν το κατάλαβες εγώ γιατί να φταίω;(κι εδώ ρητορικό το ερώτημα!). Ρώτα το δάσκαλο σου, τους γονείς σου, τον ίδιο τον εγκέφαλο σου-που μπορεί κι αυτός να έχει εμμονές και να μη θέλει να καταλαβαίνει όσα δεν τον βολεύουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Η καλύτερη άμυνα είναι να κάνεις πως δε καταλαβαίνεις μα και πάλι δεν απαντάς. Σε μια ερώτηση τόσο γενική ("Μα γιατί βάζεις πάντα στην κουβέντα και τον ΓΑΠ" )να απαντάς ότι έτσι είναι το άρθρο και στη συνέχεια πάλι να μιλάς για εμμονές δικές μου(ποιες εμμονές;) και διάφορα ειρωνικά σχολιάκια.
  Λοιπόν ξαναρωτάω όπως και στην αρχή. Στο πρώτο σου σχόλιο είπες "Απλά σού υπενθυμίζω ότι ΟΛΑ τα μέτρα για τις τράπεζες που πήρε ο Βενιζέλος σαν ΥΠΟΙΚ, επιδοκιμάστηκαν από τον "δικό" σου σαν Πρωθυπουργό και αργότερα σαν Αρχηγό του ΠΑΣΟΚ."
  Ο Βενιζέλος δεν ήταν που έδιωξε τον κακό και άχρηστο Παπανδρέου; Γιατί τον αναφέρεις αφότου έφυγε από πρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ. Φιλικά να μη εξευτελιστείς πάλι γιατί ειλικρινά δε έχει κανένα ενδιαφέρον ο διάλογος έτσι όπως γίνεται

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ευχή και κατάρα17 Νοεμβρίου 2014 - 4:06 μ.μ.

  Δεν έχω αντιληφθεί να έχει διώξει κανέναν ο Βενιζέλος. Αντίθετα γνωρίζω-και αν θέλει ο Παπανδρέου ας το διαψεύσει-ότι μόνος του έφυγε και από κυβέρνηση και από κόμμα. Το γιατί, αν και έχω απαντήσεις, ας το πει μόνος του ο Παπανδρέου.


  Πάντως το Νοέμβρη του 2011 είχε στα χέρια του ένα δυνατό ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ όπλο και δεν το χρησιμοποίησε: τις ΕΚΛΟΓΕΣ. Αν ένοιωθε λοιπόν ότι απειλούνταν από κάποιον, μπορούσε να προσφύγει στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας με το καλύτερα θεμελιωμένο σκεπτικό στην Ιστορία όλων των πρόωρων εκλογών μεταπολιτευτικά. Όλες οι προϋποθέσεις που βάζει το Σύνταγμα ίσχυαν και μάλιστα ίσχυαν σωρευτικά. Το ότι δεν την έκανε αυτή τη ΜΟΝΗ κίνηση λέει πολλά, πάρα πολλά. Επίσης το ότι δεν μιλάει ανοιχτά γι'αυτό, επίσης λέει πολλά-προφανώς φοβάται τι θα τού απαντήσουν αυτούς που θα αποπειραθεί να πλήξει. Δεν είναι τυχαίο ότι η όποια πολιτική του ατζέντα ΠΟΤΕ΄δεν βάζει στο διάλογο εκείνο το γεγονός, που μοιάζει σαν να θέλει να μην αναφέρεται από κανένα. Κι όμως, αν εκεί βρίσκεται το δίκιο του, εκεί θα βασίζονταν και η όποια επιχειρηματολογία του. Το γιατί δεν το κάνει, είναι κι αυτό ένα ζητηματάκι. Είπαμε ότι για όλα αυτά εγώ προσωπικά έχω απαντήσεις αλλά δεν είναι εύκολες να ειπωθούν. Πονάνε και πονάνε σε πολλά επίπεδα.


  Εγώ το μόνο που περιμένω από τους φιλογιωργοπαπανδρεϊκούς συμπλόγκερ είναι να μού πουν πότε είπε ότι τον έριξε ο Βενιζέλος ή έστω πότε το εννόησε-παραχωρησάρα!-με κάποια σαφήνεια. Γιατί όταν παραδίδεις το κόμμα σου στον νόμιμα εκλεγμένο διάδοχο σου, προφανώς δεν σε έχει διώξει, πολύ περισσότερο που σαν προηγούμενη ηγεσία ήταν αυτός που ενέκρινε όλες τις διαδικασίες εκλογής και δεν έφερε την ελάχιστη επιφύλαξη ούτε καν υπό τη μορφή αστερίσκου. Στο μεταξύ όμως αφήστε όλες τις προκαταλήψεις και σκεφθείτε γιατί ενώ είναι τόσο λαλίστατος σε πολλά και διάφορα και σε αδιάφορα, σ'αυτό το κρίσιμο τηρεί μια τέτοια αιδήμονα σιωπή. Είπαμε, εγώ έχω τις απαντήσεις σ'αυτό το θέμα, εσείς θα τις κάνετε αυτές τις ερωτήσεις στους δύο αρμόδιους να σας απαντήσουν; Δηλαδή στον εαυτό σας και στον Παπανδρέου;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Πάλι δε απαντάς, συνειδητά απ ότι βλέπω. Anyway, από τη στιγμή που δε παίρνω απάντηση δεν έχω και λόγο να συνεχίσω αυτή τη συζήτηση. Σε αφήνω στο μοναδικό σου one-man-show. Καλή συνέχεια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Μήπως οι πολιτικοί που έχει το κοινοβούλιο έχουν σχέσει με διοίκηση ? Δεν έχουν δουλέψει ποτέ πλην ελαχίστων!!!!!!! Ο Χαρδούβελης έχει δουλέψει και έχει πόρτες ανοιχτές έκτός Ελλάδος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Δεν αναφέρομαι στους πολιτικάντηδες, τους οποίους εν τέλει υπηρετεί ο Χαρδούβελης. Αν έχει τόσες ευκαιριες έξω γιατι κάθεται εδω;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Τι είναι η βλακεία;18 Νοεμβρίου 2014 - 10:28 π.μ.

  Χαχαχαχαχαχαχα! Αν θες ν'ακούσεις-να διαβάσεις μάλλον-κάτι πολύ συγκεκριμμένο, που εμένα όμως δεν μούρχεται-γράψε κάτι δικό σου. Σε εξουσιοδοτώ να θεωρηθεί δικό μου. Πάπαλα λοιπόν!


  Υ.Γ. Καλά λένε ότι είναι απέραντη...

  ΑπάντησηΔιαγραφή