Γιώργος Χατζημαρκάκης, ένας άξιος πρέσβης της Ελλαδάρας

6.11.14


Στις 14 Μαρτίου του 2014, ο Γιώργος Χατζημαρκάκης εμφανίστηκε δεμένος με αλυσίδες και λουκέτα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου και οι συμμετέχοντες στη συνεδρίαση τον άκουσαν να φωνάζει, ότι η Ελλάδα ζει σε ένα απέραντο λουκέτο επειδή όλες οι επιχειρήσεις κλείνουν.

Τότε, η Παραπολιτική σε ένα άρθρο με τίτλο «Για τα σίδερα (ή για την Ελλάδα)» σημείωνε τα εξής:

Το 2011 το Πανεπιστήμιο της Βόννης αφαίρεσε από τον κ. Χατζημαρκάκη τον τίτλο του διδάκτορα λόγω εκτεταμένης λογοκλοπής. Για μια κοινωνία όπως η γερμανική, αυτό είναι αρκετό για να μην υπάρχεις στον πολιτικό χάρτη.

Θα ήταν σχεδόν αδύνατο για τον Έλληνα ομογενή να πολιτευτεί ξανά με επιτυχία στη Γερμανία, γι' αυτό και φόρεσε τα ωραία του λουκέτα και κάνει ό,τι μπορεί για να πολιτευθεί στη χώρα μας, εδώ που αν βρίζεις την Τρόικα και κάνεις show, σου συγχωρούνται όλα...

Στις πρόσφατες Ευρωεκλογές, 82.220 Έλληνες ψήφισαν το κόμμα του κ. Χατζημαρκάκη, περισσότεροι από όσοι τη Δημοκρατική Αριστερά και χθες έγινε γνωστό ότι ο συγκεκριμένος κύριος ορίστηκε πρέσβης εκ Προσωπικοτήτων του υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ του Έθνους, ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας γι' αυτόν έκανε λόγο για έναν «εξαιρετικά έμπειρο Ευρωπαίο πολιτικό, που διήνυσε μία εντυπωσιακή διαδρομή στα γερμανικά πολιτικά πράγματα, εκπροσώπησε επί χρόνια τη Γερμανία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και τώρα δραστηριοποιείται στην ελληνική δημόσια ζωή».

Καληνύχτα και καλή τύχη.

6 σχόλια:

 1. Καλά, και καταδέχεται να τον πληρώνει η κυβέρνηση που έφερε τα μνημόνια και τα λουκέτα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ευχή και κατάρα6 Νοεμβρίου 2014 - 3:46 μ.μ.

  Αστεία επιλογή. Φάουλ του Βαγγέλα. Είπαμε να απαλλαγούμε από κραυγαλέες περιπτώσεις γελοιότητας. Να παραμερίσουμε το Δρούτσα, Κοππά και λοιπά αλλά όχι να μας προκύψει ο Χατζημαρκάκης, που φαίνεται ότι έχει κάποιο γερό δόντι στη Γερμανία και μας προέκυψε απαραίτητος. Εκτός κι αν μέτρησε-το πιθανολογώ περισσότερο- τόσο πολύ το 1.4% απέναντι στο 1,2 % του ΣΥΡΙΖΑίου πια Κουβέλη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καθαρή τρολιά. Κλεμμένο από το κουλούρι θα είναι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ρε μεγάλε, τι σχέση έχουν η Κοππά και ο Δρουτσας με το νούμερο, που στην Γερμανια θεωρείται φαιδρή υπόθεση; Διακρίνω ενα θεματάκι με τον ΓΑΠ... Πάμε στοίχημα ότι στις επόμενες εκλογές θα κατεβεί ως ...συνεργαζόμενος με ΝΔ; Στο μεταξύ θα σουλατσάρει με έξοδα δικά σου και δικά μου και θα εισπράττει και ενα επταχίλιαρο μηνιαίως...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αν δεν τη κατάλαβες τη σχέση πρόβλημα σου. Παντως και εντελώς παρεμπιπτόντως Χατζημαρκάκης και Δρούτσας, έχουν και οι δυό τους πρόβλημα με τα πτυχία τους. Ένα το κρατούμενο. Δεύτερο είναι ότι ενώ εγώ δηλώνω ότι σαφώς έχω πρόβλημα με το γελοίο Χατζημαρκάκη, εσύ με παραπέμπεις σε ένα στοιχείο που όμως είμαι σίγουρος ότι δεν στηλίτευσες τη κατάλληλη στιγμή που προέκυψε: τα χιλιάδες ευρώ της Μπιρμπίλη! Και μη μού πεις ότι είναι αξιολογότερη του Χατζημαρκάκη, αφού ο τελευταίος έχει υπάρξει δυό φορές-δηλαδή το όχι ευκαταφρόνητο χρονικό διάστημα των δέκα χρόνων-ευρωβουλευτής!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Να σου απαντήσω. 1. Ο Δρούτσας δεν είχε διδακτορικό, αλλά δίδασκε στο Πανεπιστήμιο. Δεν ειναι άλλωστε σπάνιο αυτό. Ήταν στην διαδικασία της ακαδημαϊκής καριέρας, αλλά την εγηκατέλειψε. Δεν αντέγραψε κανέναν πούτε τον ξεφτίλισε κανένα πανεπιστήμιο. Μόνο κάτι Πασόκοι "επιστήμονες" που διαστρέβλωσαν μόνοι τους το θέμα. 2. Η Μπιρμπίλη, ως πρέσβης στον ΟΟΣΑ, κάλυψε υπαρκτή θέση. Δεν δημιουργήθηκε καμία θέση ειδικά για εκείνη. Και ουδείς μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν διέθετε τα τυπικά προσόντα. Όσο για τα χρήματα που εισέπραττε, ήταν τα ίδια που θα έπαιρνε οποιοσδήποτε στη θέση της 3. Ο Χατζημαρκάκης ήταν μεν ευρωβουλευτής, αλλά σήμερα έχει εξαιρετικά κακή φήμη στην Γερμανία, γεγονός το οποίο τον καθιστά μάλλον παράδοξη επιλογή για διαμεσολάβηση και 4. Το γιατι και το πώς βρέθηκε ο Χατζημαρκάκης σε αυτή τη θέση νομίζω το έχουμε καταλάβει όλοι

  ΑπάντησηΔιαγραφή