Ραγκούσης υπέρ Παπανδρέου: Το χρωστούσε στην παράταξη και στον εαυτό του, θα επέστρεφα για ένα νέο ΠΑΣΟΚ

24.11.14


Σε υψηλούς τόνους ανταποκρίνεται ο Γιάννης Ραγκούσης στο κάλεσμα του Γιώργου Παπανδρέου για τα επόμενα βήματα του ΠΑΣΟΚ, ασκώντας δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση και δηλώνοντας ότι ο ίδιος είναι προσωπικά διαθέσιμος για μια νέα προσπάθεια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του:

Η Ελλάδα βρίσκεται ξανά ενώπιον δραματικών εθνικών, οικονομικών και πολιτικών κινδύνων.
Από το 2012 ήταν διεθνώς προγραμματισμένο και συμφωνημένο, πως η χώρα θα μπορούσε να βρίσκεται εκτός Μνημονίου, στο τέλος του 2014.

Όμως οι πρωταγωνιστές της σκοτεινής πλευράς της Μεταπολίτευσης, οι οποίοι για να χτίσουν και να συντηρήσουν την επί δεκαετίες ατομική τους πολιτική καριέρα, μας οδήγησαν στην χρεοκοπία του 2009 και συνακόλουθα στο 1ο Μνημόνιο, αυτή η γενιά πολιτικών που σήμερα ακόμη βρίσκεται στην ηγεσία της χώρας, μαζί με τους "αριστερούς" και "κεντροαριστερούς" τους κλώνους, αντί να μας οδηγήσει στην έξοδο από το 2ο Μνημόνιο, μας οδηγεί τελικά στο 3ο υβριδικό Μνημόνιο.

Υβριδικό μνημόνιο, που όχι μόνο θα περιλαμβάνει είτε την παράταση του 2ου μνημονίου, είτε την ειδική διεθνή οικονομική επιτήρηση με το ακριβό χρήμα μαζί, αλλά υποχρεώνει τελικά την Ελλάδα να επιδιώξει τις λύσεις και την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου στα μείζονα εθνικά θέματα του Χρέους, του Κυπριακού, της ΑΟΖ και του Σκοπιανού, ταυτόχρονα.

Πρόκειται εθνικά για μια ιδιαίτερα επικίνδυνη εξέλιξη και παράλληλα "παράθυρο ευκαιρίας" για τα γεράκια του διεθνούς γεωστρατηγικού κυνικού "δούναι και λαβείν".  Η τελική αξιολόγηση που είναι σε εξέλιξη, επρόκειτο να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο για να πιστοποιηθεί το τέλος του 2ου μνημονίου και να επανέλθει έτσι η χώρα ομαλά στις διεθνείς αγορές χρήματος, χωρίς καθεστώς ειδικής πιστοληπτικής προστασίας και ειδικής επιτήρησης.

Αντίθετα,  η τελική αξιολόγηση του 2ου Μνημονίου διεξάγεται πλέον στο πλαίσιο της αγωνιώδους προσπάθειας της Κυβέρνησης να αποσπάσει παράταση της διεθνούς στήριξης. Διεθνή πιστοληπτική στήριξη χωρίς την οποία, η Ελλάδα και τα ATM's των τραπεζών τη νύχτα της 31ης Δεκεμβρίου 2014 θα κάνουν απλώς ...στάση πληρωμών, όπως προεξόφλησαν τα spreads στο 9% του Οκτωβρίου.
Και το χειρότερο δυστυχώς δεν είναι πως κατέστησαν την Ελλάδα ξανά "διεθνώς αιτούσα". Είναι πως μετά το τέλος του 2014 η Ελλάδα, την ώρα που θα παραμένει υπό καθεστώς ειδικού διεθνούς οικονομικού ελέγχου, την ίδια ώρα θα πρέπει να δανείζεται από τις αγορές πολύ ακριβότερα για την κάλυψη μέρους των δανειακών αναγκών της.

Αυτή είναι η προληπτική γραμμή στήριξης. Είναι ουσιαστικά, ο ιμάντας μετάβασης της Ελλάδας στο ακριβό χρήμα των αγορών όπου στην καλή εκδοχή η Ελλάδα θα δανείζεται με διπλάσιο περίπου κόστος χρήματος.

Με απλά λόγια : το αποτέλεσμα της τριετούς θητείας της παρούσας Κυβέρνησης είναι η υποχρέωση της Ελλάδας να αγοράζει ακριβά ένα καθεστώς πιστοληπτικής προστασίας ώστε να μπορεί να αγοράζει ακριβό χρήμα. Επομένως, και υβριδικό Μνημόνιο και ακριβό χρήμα από τις αγορές. Και αν το δεύτερο είναι αναπόφευκτο, το υβριδικό μνημόνιο, μπορούσε κι έπρεπε να αποφευχθεί.

Από το 2012 μέχρι σήμερα, η Κυβέρνηση για να φέρει σε πέρας την ιστορική της αποστολή, στην οποία τελικά απέτυχε, είχε στη διάθεσή της:

1) απαράμιλλες κοινωνικές συνθήκες οι οποίες θα μπορούσαν να παρομοιαστούν σαν κοινωνική συνθηκολόγηση.
2) απρουπόθετη κοινοβουλευτική υπερψήφιση κάθε λογής πράξης νομοθετικού περιεχομένου ή νομοσχεδίου.
3) απεριόριστη, εώς προκλητική, μιντιακή υποστήριξη.
4) πρωτοφανή προστασία από το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο της Ευρωπαϊκής και Γερμανικής δεξιάς.
5) και ίσως το κυριότερο. Είχε χρόνο.
Πολιτικό χρόνο, σχεδόν αψεγάδιαστο, για να πράξει.

Την ίδια ακριβώς χρονική περίοδο, η ηγεσία του σημερινού ΠΑΣΟΚ, αποδέχτηκε την επιβολή ως Πρωθυπουργού του κ.Α.Σαμαρά σαν να ήταν αυτονόητο πως ο λαϊκιστής αρχηγός της ΝΔ του 19% έπρεπε να ορκιστεί Πρωθυπουργός και μάλιστα μετά την επιτυχημένη θητεία Παπαδήμου που διαδέχθηκε έναν Πρωθυπουργό του 44%.

Αποτέλεσμα αυτής της επιλογής ήταν, όχι μόνον να εγκατασταθεί στην κορυφή της εκτελεστικής εξουσίας της χώρας η ακροδεξιά ομάδα Σαμαρά - Μπαλτάκου, αλλά να φτάσουμε στο σημείο Διευθυντής μεγάλης εφημερίδας, ο οποίος είναι αδιαμφισβήτητο πως ειδικά για το συγκεκριμένο θέμα διαθέτει απολύτως αξιόπιστες πηγές, να περιγράφει τον κυβερνητικό εταίρο του σημερινού ΠΑΣΟΚ ως εξής:

"....έφθασαν να συγκατοικούν μαχαιροβγάλτες, θρασύδειλοι ροπαλοφόροι, θεομπαίχτες μιζαδόροι, εθνικό - λαϊκιστές της συμφοράς,κάτι ξεπεσμένοι Καραμανλικοί, οι «Μοραΐτες» του αρχηγού και ένας απίθανος κύκλος επιχειρηματιών της Κολομβιανής σχολής που όλα τα σφάζουν κι όλα τα μαχαιρώνουν,χωρίς κανένα μέτρο και ουδένα σεβασμό απέναντι στους νόμους..."

Κι αυτή δεν είναι η περιγραφή μιας εγκληματικης οργάνωσης της σικελικής μαφίας αλλά η περιγραφή της σημερινής ΝΔ, του "αδελφού" του σημερινού ΠΑΣΟΚ.

Ο Γ.Παπανδρέου, ανέλαβε μια ολοκληρωμένη και σημαντική πρωτοβουλία σε μια, εθνικά και πολιτικά κρίσιμη κι οριακή περίοδο, που τονίζω πως την χρωστούσε. Την χρωστούσε στην χώρα, την χρωστούσε στην παρατάξή του ακόμη και στον εαυτό του.

Πρόκειται, όπως προσωπικά την αντιλαμβάνομαι, για μια πρωτοβουλία που κινείται στην μόνη εφικτή και ρεαλιστική κατεύθυνση που οδηγεί στην πραγματικότητα, όχι στην εκλογική επιβίωση του σημερινού ΠΑΣΟΚ αλλά στην γέννηση ενός νέου, σύγχρονου, προοδευτικού πολιτικού  υποκειμένου, που επιτέλους θα κοιτά μπροστά και ψηλά κι όχι πίσω και κάτω.

Βέβαια, μετά την αναμενόμενη απόρριψή της από τη σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, απομένουν μόνον δύο δρόμοι για την υλοποίησή της. Σε περίπτωση που υπάρξουν πολιτικές πράξεις τέτοιας κατεύθυνσης και περιεχομένου είμαι αποφασισμένος να επιστρέψω στην συλλογική, ενεργό πολιτική.

Να επιστρέψω, ως ένας από τα εκατομμύρια πολιτών που αποχώρησαν για να σώσουν την τιμή αυτής της παράταξης, προκειμένου, να γίνει πράξη μια συλλογική προσπάθεια για την προστασία της χώρας και των θυσιών του ελληνικού λαού από την επέλαση της λερναίας ύδρας του λαϊκισμού που θέριεψε εξ αιτίας αυτών που δεκαετίες τώρα δεν έπαψαν άλλα να λένε, άλλα να εννοούν και στο τέλος άλλα να πράττουν.

Να επιστρέψω για να εργαστώ σαν ένας από χιλιάδες, για μια νέα ενότητα για το μέλλον όλων των προοδευτικών πολιτών και αξιόπιστων πολιτικών που είναι σήμερα διασκορπισμένοι στα 4 σημεία του πολιτικού ορίζοντα. Από την Δημάρ και το Ποτάμι μέχρι τον ΣΥΡΙΖΑ (μη περιλαμβανομένης της δημαγωγικής του ηγεσίας) και τις υγιείς πατριωτικές δυνάμεις του πολιτικού φιλελευθερισμού κι όχι του οικονομικού νεοφιλελευθερισμού.

Να επιστρέψω για να ενώσω τις μικρές μου δυνάμεις προκειμένου να δημιουργηθεί ένα "Νέο ΠΑΣΟΚ", προκειμένου να γίνει πράξη μία καθολική ανανέωση. Δεν επιστρέφω όμως, για να αναβιώσει ένα παλαιοκομματικό ΠΑΣΟΚ το οποίο έχει απαράγραπτες ιστορικές ευθύνες για το οδυνηρό τέλος της μεταπολίτευσης.

Είμαι κι εγώ ένας, που το χρωστά σε πολλούς ανθρώπους, πολίτες, βουλευτές και στελέχη - ανεξαρτήτως εσωκομματικών τότε προτιμήσεων - που χωρίς να έχουμε καμία ιστορική ευθύνη για την υπερχρέωση της χώρας, εντούτοις κληθήκαμε και αδιαμαρτύρητα σηκώσαμε στις πλάτες μας το οδυνηρό φορτίο των ιστορικών αποφάσεων που έπρεπε αναγκαστικά να ληφθούν με γνώμονα το άμεσο εθνικό συμφέρον και μακροπρόθεσμο κοινωνικό συμφέρον.

Υ.Γ.1. Πρέπει κάποιος να θυμίσει στην σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ οτι η ιστορία δεν υπαγορεύεται, η ιστορία δεν διακηρύσσεται. Η ιστορία ανακαλύπτεται, η ιστορία τεκμηριώνεται.
Και η ιστορία έχει ήδη καταγράψει πως μέχρι τον Ιούλιο του 2011, το ΠΑΣΟΚ ήταν πρώτο κόμμα, σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις. Δηλαδή, ακόμη και μετά το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα αυστηρής λιτότητας που ακολούθησε ένα χρόνο μετά το 1ο Μνημόνιο. Και ο νοών, νοείτω.

Υ.Γ.2. Ούτε γνώριζα εκ των προτέρων την πρόταση του Γ.Παπανδρέου, ούτε εκείνος γνωρίζει την σημερινή μου δημόσια τοποθέτηση.

42 σχόλια:

 1. Τα ίδια και τα ίδια. Σας βαρεθήκαμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Υπερσυντηρητικό Ισλάμ ναι, αλλά δε νομίζω ότι είναι πολύ μακριά από τις ιδέες μερικών συμπολιτών μας - που δεν είναι κατ'ανάγκη υπερσυντηρητικοί Ισλαμιστές...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο ! Εύγε !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. νεμεσις ευτηχης24 Νοεμβρίου 2014 - 7:10 μ.μ.

  ξεκιναμε!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Εξαιρετικός πολιτικός. Το έργο του ήταν ιστορικής σημασίας. Χαίρομαι πολύ που θα γυρίσει στην ενεργό πολιτική.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ευχή και κατάρα24 Νοεμβρίου 2014 - 8:04 μ.μ.

  Οι όροι ανασύστασης της Αυλής είναι τόσο διαφορετικοί από το 2004! Θυμίζουν τα ξέφτια των διαφόρων βασιλικών γόνων στα Λονδίνα που το παίζουν βασιλικές αυλές. Όλη η παρακμή και η μούχλα σε μια αυτιστική παράσταση αγωνιστικότητας. Εν τω μεταξύ ο "δικός" μας συνεχίζει απτόητος να ταξιδεύει: https://www.youtube.com/watch?v=55Mwsrtmz0s Τη σωτηρία της παράταξης θα μας τη στέλνει με email!(σημερινό βίντεο)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Κανείς δεν περισσεύει κλπ κλπ, αλλά μου είναι λίγο δύσκολο να ξεχάσω πως ο Ραγκούσης μαζί με το Λοβέρδο ήταν οι πρώτοι που άλλαξαν γνώμη για το δημοψήφισμα ενώ το είχαν στηρίξει την προηγούμενη μέρα στο Υπουργικό Συμβούλιο. Θα ήταν καλό να ζητήσει συγγνώμη για αυτή την προδοσία, έτσι δεν είναι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. σεμνά και ταπεινά24 Νοεμβρίου 2014 - 8:59 μ.μ.

  Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται συλλογική ηγεσία από ικανά και άξια στελέχη, νέα ή παλιά. Πρέπει να πάψει να είναι αρχηγικό κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε λίγο θα έχει προβλήματα που έγινε αρχηγικό κομμα με τον αρχηγό και τον διευθυντή του. Δεν θα αλλάξει σε τίποτα αν επιστρέψει πχ ο Γιώργος ή εκλεγεί κάποιος άλλος πρόεδρος και συνεχιστεί το ίδιο παραμύθι. Από τους κηπουρούς του ενός στους δούλους (ο ηπιότερος χαρακτηρισμός) του άλλου και πάλι πίσω στους κηπουρούς. Μέχρι τώρα παρών έχουν δηλώσει το πρώην κλειστό κλαμπ του Γιώργου και ορισμένοι φανατισμένοι πρώην έμμισθοι συνεργάτες του πρωθυπουργικού γραφείου σε διάφορα γραφικά μπλογκς (προς θεού οχι το παρόν). Δεν έχουν εκδηλωθεί ακόμα τα πρωτοκλασάτα στελέχη, μεσαία στελέχη, δημαρχοι, αποστασιωποιημένα στελέχη, συνδικαλιστές. Αυτή είναι η δύναμη του ΠΑΣΟΚ και οχι οι φιλοι και συγγενείς του Γιώργου Ο Ραγκούσης αξιόλογο στέλεχος, δεν ήταν πάντα σωστός, έκανε και αυτός λάθη αλλά είναι θετικό ότι θέλει να ξαναρχίσει. Μακάρι και οι υπόλοιποι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ας επιστρέψει ο Ραγκούσης όποτε νομίζει. Μόνο που σήμερα, ο μεγάλος τιμονιέρης Παπανδρέου ξανα-ξανα-ξανα-ξαναζήτησε άδεια από την βουλή για να απουσιάσει, αυτή τη φορά στη Φλωρεντία. Έχετε ξαναδεί τέτοιου είδους πολιτική, δια αλληλογραφίας; 3 χρόνια βαστάει αυτή η ιστορία. Δεν πρέπει κάποιος να του συστήσει να είναι τουλάχιστον στοιχειωδώς ευγενής και, κυρίως, κοινοβουλευτικός;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Πολύ σχετικό.
  Άλλο επιχείρημα εκτός σπέκουλας;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Θέλω πολύ να κάνω διακοπές στην Πάρο. Πόσο είπατε ότι νοικιάζετε το σπιτάκι σας;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Καλός πολιτικός, από τους καλύτερους που διαθέτει η χώρα αλλά τι όνειρο έχουν δει τα σοβαρά (πρώην και νυν) στελέχη του ΠΑΣΟΚ και θεωρούν ότι μπορούν να πορευθούν εκ νέου με τον ΓΑΠ επικεφαλής μόνο οι ίδιοι το ξέρουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Θα επιστρέψει στην πολιτική; Και ποιος θα γυρίζει τα μπιφτέκια στην ψησταριά στην Πάρο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Γιατί ονομάζεις τους υποστηρικτές του Γιώργου,Αυλή;Δηλαδή ο Γρηγοράκος τι είναι;Ένας τυχαίος που πέρναγε απ'έξω και ο Βενιζέλος τον έκανε αναπληρωτή Υπουργό Υγείας;Η Καϊλή τι είναι;Ο Σταϊκούρας τι είναι;Ο Μηταράκης τι είναι;Στείλε μας σε e-mail ποιους πρέπει να έχει συνεργάτες και υποστηρικτές ο Γιώργος.
  Μην ανησυχείς,καμία σωτηρία της παράταξης δεν θα σου στέλνει με e-mail,πολύ απλά γιατί δεν είμαστε στην ίδια παράταξη.Η περιορισμένη νοημοσύνη και η κουτοπονηριά δεν σου επιτρέπουν να καταλάβεις ότι Παπανδρέου και Βενιζέλος είναι δύο ξένοι στο ίδιο κόμμα.Παπανδρεϊκοί και Βενιζελικοί είμαστε δύο διαφορετικοί κόσμοι με τελείως διαφορετικό αξιακό και ιδεολογικό πλαίσιο αναφοράς.Προικοθήρες,τσάτσοι της διαπλοκής,του Τσουκάτου και της siemens,του Χρηματιστηρίου,των χρεών του ΠΑΟΚ και των υποβρυχίων δεν μπορεί να έχουν καμία σχέση με τη διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη.Γιώργος Παπανδρέου σημαίνει δημοκρατία,διαύγεια και νοικοκύρεμα.Αντώνης Βενιζέλος σημαίνει λαμογιά,διαφθορά και διαπλοκή.Είναι δημοκρατικό σου δικαίωμα να είσαι με τον τσάτσο του Ψυχάρη,όπως και εμάς να είμαστε με τον ηγέτη της δημοκρατίας και της διαφάνειας.Τι πιο τίμιο λοιπόν,από το να χωρίσουν οι δρόμοι των δύο,το συντομότερο δυνατόν;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. εισαι κλινικη περιπτωση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. ... συμφωνώ ... για να μη ξεχνιόμαστε ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. ευχή και κατάρα25 Νοεμβρίου 2014 - 2:10 π.μ.

  Προσέξτε τη σημειολογία της στιγμής: σήμερα η Θεοδώρα Τζάκρη, ορκισμένη φιλογιωργοπαπανδρεϊκή, δυό μέρες μόλις μετά την πρόσκληση Παπανδρέου, συναντήθηκε με τον Τσίπρα, τάπαν, τα συμφώνησαν, τέλειωσε. Κανένας δισταγμος, καμιά αναβολή, καμιά δεύτερη σκέψη. Κανείς από όσους γιωργοπαπανδρεϊκούς πήγαν ή φλερτάρουν με το ΣΥΡΙΖΑ δεν ανταποκρίθηκε.ΚΑΝΕΙΣ! Φύλλο δεν κουνήθηκε από εκείνη τη πλευρά. Αλλά ούτε και οι αντίστοιχοι που πήγαν στη ΔΗΜΑΡ και φλερτάρουν κι αυτοί με το ΣΥΡΙΖΑ-μούρχεται στο νου ο Οικονόμου των Ιωαννίνων. Ερμηνεύτε το όπως θέλετε αυτό από μόνο του.
  Αλλά δεν στέκει μόνο του τελικά. Όσοι-λίγοι αλλά κρίσιμοι-ανταποκρίθηκαν είναι οι λίγοι γνωστοί φιλογιωργοπαπανδρεϊκοί, που είναι ακόμη ενεργά μέλη του ΠΑΣΟΚ., κάποιοι από αυτούς βουλευτές(αν διαβάσετε καλά τη δήλωση Ραγκούση θα δείτε ότι ουσιαστικά παραμένει ανενεργός και περιμένει το αποτέλεσμα-τυπικός, άκαπνος Ραγκούσης!-για να ενταχθεί. ). Δηλαδή αυτό με όρους πραγματικότητας είναι όχι εγερτήριο παραταξιακό προσκλητήριο αλλά καθαρή, πούρα διασπαστική κίνηση, με όποια δραματικά επακόλουθα συνεπάγεται-ΤΩΡΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ! Τόχω ξαναγράψει πολλές φορές: ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ο ορισμός του ΜΟΙΡΑΙΟΥ ανθρώπου. Αν το προχωρήσει το θνησιγενές και αυτοκαταστροφικό εγχείρημα του μέχρι τα άκρα-έτσι διάβασα σε ένα φιλικό στον ΓΑΠ σάιτ-τότε για άλλη μια φορά θα έχω δικαιωθεί-μάνα γιατί με γέννησες με γλώσσα και με χέρια, μεγλώσσα που μιλάει και χέρια που γράφουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Γιώργο, μήπως η ερώτησή σου είναι εκ του πονηρού;
  Ρε Γιώργο,........μήπως είσαι άνεργος;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Αν ικανός και τίμιος ο Ραγκούσης, ο ρόλος του δεν ήταν και πολύ καθαρός. Το τρίο μπελκάνο Αννούλα, Λοβέρδος, Ραγκούση ως εσωτερική αντιπολίτευση δεν ξεχνιέται εύκολα!!!. Δεν ξέρω αν αρκεί ένα συγνώμη!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Είσαι σίγουρος ότι όλοι αυτοί που αναφέρεσαι (δήμαρχοι, πρωτοκλασάτοι και συνδικαλιστές) αποτελούν το υγιές ΠΑΣΟΚ;
  Οι περισσότεροι των συνδικαλιστών υπήρξαν λαμόγια, που έτρωγαν τις σάρκες της παράταξης, διέλυσαν δημόσιες υπηρεσίες, κατήργησαν ιεραρχίες αξίες και έκαναν κουμάντο ως διορισμένοι τοπικοί κοματάρχες χωρίς ίχνος ιδεολογίας και ηθικής!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Φταίνε τα 400 χρόνια της σκλαβιάς που χάλασαν το προοδευτικό DNA μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Τι απέγινε ο γυιός του Ναπολέο25 Νοεμβρίου 2014 - 11:08 π.μ.

  Γιατί όταν ήταν Πρωθυπουργός τι άλλο έκανε; Πρωθυπουργός εν ενεργεία πετώντας εμμονικά πάνω απ'το πλανήτη γη, να σπάει το ένα μετά το άλλο τα ταξιδιωτικά ρεκόρ. Και φυσικά δεν εννοώ τις Βρυξέλλες, το Βερολίνο, το Παρίσι. Εννοώ το Δελχί, τη Κόστα Ρίκα, το Κέηπ Τάουν, τη Λιβύη!!!!!!!!!! Πρωθυπουργός μερικής απασχόλησης, που παράλληλα ήταν ΚΑΙ ΥΠΕΞ ΚΑΙ Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Και όλα αυτά το καιρό που καιγόταν ο κ...ς μας! Ερωτώ αυτό το πολύ απλό: Πότε, μα πότε πήρε στα σοβαρά οποιοδήποτε θεσμικό ρόλο επωμίστηκε; Ακόμη και τώρα, την επαύριο του εξεγερτήριου προσκλητήριου του, τσουπ!, τη κοπάνησε! "Κάντε την επανάσταση χωρίς εμένα-εγώ θα περάσω αργότερα να κάνω ταμείο". Σαν τα "σηκωμένα του μανίκια", που τα βλέπαμε μόνο στις στυλάτες διαμαντοπουλικές φωτογραφίες του με τις εκτυφλωτικά λευκές Dona Karan πουκαμισιές. Αμ δε γίνεται έτσι η πολιτική καμάρι μου. Αν δεν τσαλακωθείς στη ρουτίνα της πολιτικής, πολιτικός δεν γίνεσαι ούτε είσαι ακόμη και το Ναπολέοντα νάχες πατέρα ή το Μεγαλέξαντρο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Για πολλά μπορεί κανείς να κατηγορήσει τον ΓΑΠ, για έλλειψη ευγένειας πάντως όχι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. O άνθρωπος έφτιαξε τη Διαύγεια, έφερε τον Καλικράτη, συγκρούστηκε με τα καρτέλ των αλητοταξιτζήδων, και έφτιαξε τον πιο προοδευτικό και δίκαιο νόμο ιθαγένειας που έχει δει η χώρα. Έχε λίγο σεβασμό, ή διάβασε και καμιά εφημερίδα τέλος πάντων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Η χρήση του όρου "νεοφιλελεύθερος" στην Ελλάδα έχει όμοια σημασία και χρήση με την παλιά έννοια του "κομμουνιστοσυμμορίτη".
  Δηλαδή, ψευδεπίγραφη.
  Πολλοί χρειάζονται διεστραμμένα "σκιάχτρα" για να διώχνουν τα πουλιά, από το "χωράφι" τους.
  Θεωρώ όσους την χρησιμοποιούν, ιδίως με μορφή κατηγορίας, ίδιους με εκείνους που χρησιμοποιούσαν την παλιά την λέξη. Δηλαδή πολιτικά πρωτόγονους. (όταν δεν είναι, απλά, υποκριτές)

  Ακόμα και αν είναι φίλοι που εκτιμώ...


  ( Αριστοτέλη Αιβαλιότηs)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Έλα μωρέ ασ'το κοριτσάκι, το ψωμάκι του βγάζει, τα βάζετε όλοι πια με την ευχούλα... Κάνε την δουλειά σου ρε ευχή, η δουλειά δεν είναι ντροπή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. EYΑ:
  Μια στιγμή απλώνω την καλτσοδέτα μου και έρχομαι να γυρίσω και τα μπιφτέκια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Ο Καραμανλής-πρώην αρχηγός της ΝΔ- εμφανίζεται στη Βουλή λιγότερες φορές από τον Παπανδρέου για να κάνει διακοπές διαρκείας και να τρώει κοψίδια. Το κάνει χωρίς άδεια και δεν ασχολείται κανείς.
  Ο ΓΑΠ είναι το πρόβλημα, που στην άδεια που ζητάει συναντάει ξένους ηγέτες και ανθρώπους σημαντικούς...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Άλλη μια φορά θα έχεις δικαιωθεί; Άλλη μια;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Ρε ευχουλα εχε τουλαχιστον τη στοιχειωδη αξιοπρεπεια να μην αλλαζεις ονομα σε καθε ποστ σου... Οποιος παρακολουθει το blog μπορει ουτως η αλλως πανευκολα να μυριστει τα ποστ σου απο χιλιομετρο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. σεμνά και ταπεινά25 Νοεμβρίου 2014 - 4:03 μ.μ.

  Ας μην τα ισοπεδωνουμε όλα, υπάρχουν και αξιόλογοι συνδικαλιστές ή επικεφαλείς επαγγελματικών ομάδων. Σου αναφέρω ενδεικτικά τον πρόεδρο του ΔΣΑ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. σεμνά και ταπεινα25 Νοεμβρίου 2014 - 4:18 μ.μ.

  Όπως παντα εύστοχος!! Πρέπει οντως να βρεθεί ενα νέο πρόσωπο και να στηριχθεί απο όλους. Ο Γιώργος, ο Χρυσοχοΐδης που όπως λέγεται τον στηρίζει και αυτός , ο Ραγκουσης, ο Σκανδαλίδης πρέπει ως μια νέα "ομάδα των τεσσάρων" να βρουν ενα νεο παιδί, ικανό και άξιο και να τον στηρίξουν χωρίς οι ίδιοι να φύγουν από την πρώτη γραμμη. Αυτό σημαίνει όλα απο την αρχή. Την Φώφη και το Λοβέρδο δεν τους βάζω γιατί μιλάμε για σοβαρά στελέχη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. Δεν κρύβομαι μανίτσα μου. Το στυλμου εδώ είναι.Απλά έχω ανάγκη και κάποιου τίτλου καμιά φορά στο σχόλιο μου. Συγγνώμη αν σε ταλαιπωρώ. Νόμιζα ότι εσείς οι γιωργοπαπανδρεϊκοί δεν με διαβάζετε-ξέρω βέβαια ότι τα θέλετε όλα έτοιμα. σας ξεβόλεψα έ; Θα προσέχω από δω και πέρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. Κοτζαγκιαουρίδης25 Νοεμβρίου 2014 - 8:06 μ.μ.

  Αλίμονό μας...Μπιφτέκια στην Πάρο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. "...Φύλλο δεν κουνήθηκε από εκείνη τη πλευρά. Αλλά ούτε και οι αντίστοιχοι που πήγαν στη ΔΗΜΑΡ και φλερτάρουν κι αυτοί με το ΣΥΡΙΖΑ-μούρχεται στο νου ο Οικονόμου των Ιωαννίνων...."


  Τάδε έφη ο πολλές φορές δικαιωμένος ευχούλης... ο Οικονόμου Παπανδρεϊκός ρε ειδήμονα επί παντός επιστητού;;!! Ξέχασες να αναφέρεις οτι δεν ενεργοποιήθηκε κι ο Μπίστης,ο Τσουκάτος και τα άλλα παιδιά... Σου το'χω ξαναγράψει κοιμάσαι όρθιος και πληρώνεις ξενοδοχείο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. κ.Τζαμτζή κι εσείς εδώ...?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 37. Σε καταλαβαίνω. Νομίζεις ότι επειδή τώρα φλερτάρει με το ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν γιωργοπαπανδρεϊκός ε; Για δώσε μια ματιά στο Μιχελογιαννάκη, στη Ξενογιαννακοπούλου, στη Λούκα Κατσέλη, στη Θεοδώρα Τζάκρη: βαμμένοι γιώργηδες ήταν αλλά στο νεύμα του ΓΑΠ άχνα δεν έβγαλαν κι αυτοί, σαν τον ηρακλειδέα κάποτε του γιωργοπαπανδρεϊσμού Οικονόμου-καλά δεν ξέρεις τους στυλοβάτες του συστήματος ΓΑΠ; Μόνο τη βασιλική αυλή; Απαράδεκτος!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 38. O νομος περί ιθαγένειας κρίθηκε αντισυνταγματικός, οι ταρίφες ζούν και βασιλεύουν, ο Καλλικράτης βούλιαξε στα χρέη τους δήμους και η Διαύγεια δεν εμπόδισε κανέναν να λυμαίνεται το κράτος. Όντως τεράστιος ο Ραγκούσης. Ποτέ κανείς δεν απέτυχε σε τόσα πολλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 39. Δεν ήταν 400 αλλά 1600 τα χρόνια σκλαβιάς. ΥΓ: αρχίσατε πάλι τα blocks? Αυτό είναι δημοκρατικό ε παραπολιτικέ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 40. Και άσχετος και επιμένεις,τι μου λες για όλους τους άλλους δεν αμφισβήτησα κάποιον άλλο. Για τον Οικονόμου σου λέω ότι ποτέ δεν ήταν Παπανδρεϊκός, όχι ότι έχει κάποια σημασία τώρα αυτό που κόλλησε πάλι το μυαλό σου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 41. Μανίτσα μου γλυκιά για τον Οικονόμου σού απάντησα. Ξεκόλλα. Τάχεις κάπου μπερδέψει. Κάνε μια γύρα στο διαδίκτυο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή