Εγγύηση αποτυχίας της συνταγματικής αναθεώρησης ο Προκόπης Παυλόπουλος

17.11.14


Από το 2004 μέχρι το 2009, ο Προκόπης Παυλόπουλος υπήρξε πρόσωπο-κλειδί στη διακυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή που δεν άφησε τίποτα όρθιο στη χώρα. Μέχρι σήμερα, αποτελεί με διαφορά τον χειρότερο υπουργό Εσωτερικών στην Ιστορία του νεότερου ελληνικού κράτους.

Είναι τέτοιος ο βαθμός της αποτυχίας του στα υπουργικά πόστα από τα οποία πέρασε ώστε πολύ ξεχνούν ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος ήταν ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας στη συνταγματική αναθεώρηση του 2001, τότε που μαζί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο εκ μέρους της κυβέρνησης Σημίτη, κατάφεραν ένα τεράστιο πλήγμα στις συνταγματικές διατάξεις της χώρας. Εξίσου, καταστροφικός ήταν και ο ρόλος του στην αναθεώρηση-φάντασμα του 2008.

Ε, αυτός ο άνθρωπος ανταμείφθηκε για όλα αυτά από τον Αντώνη Σαμαρά και τέθηκε εκ νέου επικεφαλής της Επιτροπής Συντάγματος της Νέας Δημοκρατίας, προφανώς για να ολοκληρώσει το καταστροφικό του έργου. Εξάλλου, ήδη πολλά από τα όσα παρουσιάζονται ως προτάσεις αλλαγής του Συντάγματος από τη Νέα Δημοκρατία δεν έχουν να κάνουν με το Σύνταγμα.

Χθες, σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη είδηση, ο Στέφανος Μάνος έγραψε στο Facebook:

Στον καθηγητή και πρώην υπουργό κύριο Π. Παυλόπουλο ανέθεσε ο πρωθυπουργός τον συντονισμό για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Αν με ρωτήσετε: "Εμπιστεύεσαι τον κ. Παυλόπουλο να κάνει καλή δουλειά προς όφελος του Ελληνικού λαού;" η απάντηση μου είναι: "Καθόλου, ελπίζω να αντικατασταθεί!"

Αν και εσείς έχετε αμφιβολίες για τον κ. Παυλόπουλο και πολλαπλασιάσετε το μήνυμα, ίσως στο τέλος μας ακούσει ο πρωθυπουργός.