Γιατί ο Χαρδούβελης ένιωσε την ανάγκη να μας διαβεβαιώσει ότι θα μείνουμε στην Ευρώπη;

18.11.14


Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έγινε σήμερα ο «υπουργός Οικονομικών» Γκίκας Χαρδούβελης, ο οποίος εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, έκανε κάποιες ενδιαφέρουσες δηλώσεις.

Μεταξύ άλλων, είπε:

Ως Υπουργός Οικονομικών οφείλω να προασπίζομαι τη δημοσιονομική σταθερότητα και να αντιστέκομαι στο λαϊκισμό. Όσο περνά από το χέρι μου, λοιπόν, δεν πρόκειται να επιτρέψω να παραπλανηθεί ο ελληνικός λαός. Εργάζομαι για να υπάρξει συνολική ρεαλιστική συμφωνία με τους δανειστές το συντομότερο δυνατό.

Από τη θέση του Υπουργού Οικονομικών μπορώ να διαβεβαιώσω τους Έλληνες πολίτες ότι θα κρατήσουμε την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια, θα συνεχίσουμε τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, θα ενισχύσουμε τους θεσμούς, θα οργανώσουμε το κράτος, θα ανεβάζουμε διαρκώς το βιοτικό επίπεδο όλων των Ελλήνων. 

Είναι δυνατόν να υπόσχεται δημόσια ο υπουργός Οικονομικών της χώρας ότι θα μας «κρατήσει» στην Ευρώπη την ώρα που η κυβέρνηση του κάνει συνεχώς λόγο για θρίαμβο της ελληνικής οικονομίας;

Τίθεται θέμα αποχώρησης της χώρας από την Ευρώπη; Αν ναι, ποιος το θέτει και γιατί; Δεν μας έχουν ήδη σώσει από το Grexit και πρέπει να τους έχουμε υποχρέωση; Θα μας σώσουν πάλι;