Σύνταξη πριν τα 62, ανάπτυξη μετά το 2062

10.11.14


Ίσως έχω καταντήσει λίγο γραφικός με το να υπενθυμίζω διαρκώς την άλυτη μαθηματική εξίσωση εργαζόμενων-ανέργων-συνταξιούχων της χώρας αλλά τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου και οι επιλογές της κυβέρνησης μου δίνουν συνεχώς αφορμές.

Σύμφωνα λοιπόν με το σημερινό πρωτοσέλιδο του Ελεύθερου Τύπου, στην Ελλάδα του 2014 υπάρχει τρόπος για τους δημοσίους υπαλλήλους να εξαγοράσουν από 7 έως 12 πλασματικά έτη και να βγουν στη σύνταξη πριν τα 62!

Αν πράγματι έχουν έτσι τα πράγματα, αναρωτιέμαι γιατί περιμένουν κάποιοι την ανάπτυξη πριν το 2062. Μια ολόκληρη χώρα ξανά στο Ζάλογγο.

4 σχόλια:

 1. Τα μάθατε τα Κουκουλό-news ?
  Ο τσίριζα και ο Νικολόπουλος έλεγαν τον Κο Βενιζέλο "ψέυτη και κλέφτη",
  και ΟΧΙ τον ΓΑΠ και το ΠΑΣΟΚ,
  ενώ ο Κος Βενιζέλος,
  έκανε το κορόιδο
  και "ντρεπόταν" .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. 20 δις ευρώ λοιπόν,ήταν το τίμημα προκειμένου να γίνει ο Σαμαράς πρωθυπουργός και ο Βενιζέλος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά την ανατροπή Παπανδρέου.Και ο Κουκουλόπουλος τι μας παριστάνει τώρα;Ποιος ήταν ο ρόλος του εκείνη την περίοδο,όλοι το ξέρουν.Έριξε κι αυτός νερό στο μύλο της ανατροπής της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.Νεροκουβαλητής του Σαμαρά είναι κι αυτός και ο προικοθήρας αρχηγός του που έχουν ημερομηνία λήξης τις προσεχείς εκλογές.Όλα τα άλλα που λέει,είναι παραμυθάκια για τον ευχή και κατάρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δεν σας φτύνουν, ψιχαλίζει....10 Νοεμβρίου 2014 - 7:06 μ.μ.

  Γράφει σημερα ο γνωστος και μη εξαιρετέος Κωστας Στουπας. Αν και σεσημασμένο κουμάσι ο καγκελάριος εδώ εχει δίκιο

  Για να γίνουν επενδύσεις στη χώρα πέραν την γραφειοκρατίας και της διαφθοράς θα πρέπει να λυθεί και το βασικό πρόβλημά της. Το ασφαλιστικό.

  Αυτοί που συνιστούν τον κορμό της γραφειοκρατίας και τη διαφθοράς στην Ελλάδα είναι ο πυρήνας του δημοσίου που από το ΠΑΣΟΚ στην προκειμένη περίπτωση έχουν κάνει μετάσταση στο ΣΥΡΙΖΑ, με την προσδοκία της διατήρησης των φθινόντων προνομίων. Θα πρέπει να συγκρουστεί δηλαδή με τον πυρήνα της εκλογικής του βάσης. Θα το κάνει και με ποιο κόστος και με ποιο μηχανισμό;

  Το πρόβλημα με το ασφαλιστικό είναι απλό στην διατύπωσή του και δύσκολο στη λύση. Συνίσταται στους εξής αριθμούς: Υπάρχουν αυτή τη στιγμή 2,7 εκατ. συνταξιούχοι (συν 200-300 χιλ. που θεμελιώνουν δικαίωμα και καθυστερούν να πάρουν σύνταξη) και 2,5 εκατ. εργαζόμενοι στο ιδιωτικό τομέα. Ακόμη και αν όλοι οι άνεργοι έβρισκαν εργασία (Με την παρέμβαση του Από μηχανής Θεού της Ελλάδας) θα είχαμε 4 εκατ. εργαζόμενους και 3 εκατ. συνταξιούχους. Είναι μια μη βιώσιμη αναλογία η οποία αυξάνει λόγω φόρων και ασφαλιστικών εισφορών το κόστος εργασίας που κάνει οποιαδήποτε παραγωγική επένδυση στην Ελλάδα ασύμφορη.

  Ακόμη και αν αποφασίσουν να εξέλθουν του Ευρώ και να κόψουν χρήμα, η αναλογία αυτή δεν θα αλλάξει. Μπορεί ο βασικός μισθός και η βασική σύνταξη να πέσουν από 600-700 Ευρώ στα 150, αλλά αυτός που θα πληρώνεται με δραχμές αξίας 150 Ευρώ θα πρέπει να εξασφαλίζει τη σύνταξη αυτού πληρώνεται με σύνταξη δραχμών αξίας 150 Ευρώ…

  Αυτό είναι το θεμελιώδες πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας που θα πρέπει να απαντήσουμε πριν αρχίσουμε να δημιουργούμε προϋποθέσεις ανάπτυξης.

  http://www.capital.gr/stoupas/Article.aspx?id=2152415#commentsStart

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Σ'ωραίος μεγάλε...Ο πυρήνας του δημοσίου είναι το ΠΑΣΟΚ ε;Οι αγροφύλακες,η κατάργηση του ΑΣΕΠ,οι γαλάζιες συνεντεύξεις,το προεδρικό διάταγμα του Παυλόπουλου και οι παράνομες μονιμοποιήσεις,η βιομηχανία των stage που άνθισε την εξαετία 2004-2009 και την κατάργησε ο ήρωας Παπανδρέου,ο τριπλασιασμός των μισθολογικών δαπανών του κράτους την εξαετία 2004-2009,όοοοοοολα αυτά είναι του ΠΑΣΟΚ ε;Το'χεις μάθει καλά το ποιηματάκι της Βούλτεψη και του Μητσοτάκη.Μπράβο ξεφτέρι μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή