Τρέμουν οι τράπεζες την ελληνική Αριστερά (αλλά διαφημίζονται στα ΜΜΕ της)

10.11.14


Με αδιάκοπους ρυθμούς συνεχίζει να έρχεται η ανάπτυξη στη χώρα με τα ΜΜΕ να είναι ξανά τα πρώτα που επωφελούνται από την αναδιάρθρωση των τραπεζών. Φυσικά τα ΜΜΕ της Αριστεράς και της Προόδου δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση.

Κάπως έτσι, μετά το banner της Τράπεζας Πειραιώς, στο site της Αυγής έχει αναρτηθεί πλέον και banner της Alpha Bank η οποία φρόντισε χθες να διαφημιστεί και στο οπισθόφυλλο του Ριζοσπάστη της Κυριακής.

Φαντάζομαι ότι υπάρχει πραγματική ανάγκη για την Alpha Bank να διαφημιστεί στα συγκεκριμένα έντυπα, παρόλο που τα διαβάζουν ελάχιστοι Έλληνες. Φαντάζομαι ότι οι ειδικοί του marketing θα έχουν καταλήξει στο συγκεκριμένο κοινό μετά από εξοντωτικές έρευνες αγοράς.

Τι ωραία χώρα!

9 σχόλια:

 1. ευχή και κατάρα10 Νοεμβρίου 2014 - 10:42 μ.μ.

  Την εξαγοράζουν την ΑΥΓΗ -μέχρι να την κάνουν κι αυτή Χρυσή- με το διαφημιστικό χώρο που καταλαμβάνουν. Κόβουν φάτσες να δουν ποιοι θα είναι οι επόμενοι Τσοχατζόπουλοι και Μαντέληδες. Όσο πιο κραυγαλέα ηθικολογούν κάποια λιγούρια εκεί μέσα, τόσο πιο επιρρεπείς είναι σε τέτοιους σκανδαλιστικούς πειρασμούς-εδώ η άλλη-ευπορότατη αλλά καρμίρω του κερατά-δήλωνε ανήλικη ετών 39 και επιδοτούνταν για τα έξοδα με τα λουράκια στις γόβες της!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Που να πάρει και να σηκώσει ...θα συμφωνήσω μαζί σου !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πολύ καλά τα λες. Και τους επόμενους Βενιζέλους ψάχνουν παρεπιπτόντως που θα φτιάχνουν νόμους σοφούς. Και τους επόμενους Πάγκαλους που θα μας φτύνουν στα μούτρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εξαιτίας αυτών των ουσιωδών επισημάνσεων που κάνετε διαβάζω την Παραπολιτική.Εξάλλου σας επέλεξα και αυτό δεν έγινε τυχαία.
  Έχω την άποψη πως ο αντιπολιτευτικός λόγος υποχρεωτικά πρέπει να λέει αλήθειες. Διαφορετικά δεν μπορεί να σταθεί.Αυτό ως ενθάρρυνση...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ευχή και κατάρα11 Νοεμβρίου 2014 - 11:53 π.μ.

  Καλό! Αλλά να θυμίσω ότι οι Βενιζέλοι μπορεί να φτιάχνουν τους νόμους αλλά μόνη η ψήφος τους δεν φτάνει, χρειάζονται άλλες 150-κατά κανόνα- για να γίνει ένα νομοσχέδιο νόμος. Και αν άγνοια νόμου δεν συγχωρείται σε έναν απλό πολίτη άρα κατά μείζονα λόγο δεν συγχωρείται σε ένα πολιτικό, που ασφαλώς δεν τον αθωώνει η αφοπλιστικά ειλικρινής δήλωση ότι δεν τον διάβασε. Και ένας τέτοιος νόμος είναι νόμιμος νόμω και ουσία-αν ήταν παράνομος-όπως η τσοχατζοπουλική εξαχρείωση-τότε θα μπορούσε να καταργηθεί με απλή προσφυγή στη δικαιοσύνη. Το οικονομικό κόστος μιας τέτοιας προσφυγής μπορεί να το διεξέλθει ένα κόμμα. Γιατί δεν το κάνει λοιπόν; Τα γράφω αυτά γιατί προφανώς και δεν εξισώνονται τα ποινικά αδικήματα με τις πολιτικές επιλογές. Όταν κυβερνάς είναι μοιραίο να κάνεις επιλογές. Δεν μπορείς να τους ικανοποιήσεις όλους. Σήμερα αυτός θα ευνοήσει τον Λαμπράκη αύριο ο άλλος τον Αγγελόπουλο-φιλιά στη Γιάννα με την ευκαιρία!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ένα μεγάλο μέρος αυτού που συνηθίζουμε να ονομάζουμε Πολιτική, αφορά τις αντιπαραθέσεις ανάμεσα στους πολιτικούς και οι οποίες γίνονται για προσωπικούς ή επικοινωνιακούς λόγους τις περισσότερες φορές. Τα ουσιώδη είναι στα αζήτητα γιατί, υποθέτουν οι πολιτικοί ότι αδιαφορούν οι πολίτες αδιαφορούν γιαυτά και τους προσφέρουν εύπεπτα πράγματα. Ολότελα άδικο δεν έχουν. Δεν επιτρέπεται όμως να παραγνωρίζουν τον παιδαγωγικό χαρακτήρα που οφείλει η πολιτική να έχει.Οι εκ των ών ουκ άνευ συναινέσεις που πρέπει να υπάρχουν σε μια κοινωνία πρέπει να είναι βασικό μέλημα της Πολιτικής.

  Τα παραπάνω ως εισαγωγή για την επόμενη ιστορική αναφορά.


  Το γενικό κλίμα για την περίοδο ΄64-΄67 ήταν περίπου τούτο: Ότι τάχα η χώρα βιώνει μια παρακμή. Αρκετοί πολίτες μπήκαν στο κλίμα αυτό οπότε η δικτατορία επεβλήθηκε.

  Έρχεται λοιπόν η μεταπολίτευση και αρχίζουμε να διαβάζουμε αποτιμήσεις για εκείνη την περίοδο οι οποίες κατέδειξαν μια διαφορετική πραγματικότητα.
  Το δικό μου συμπέρασμα τότε που ουσιαστικά μετετράπη σε κριτήριο, είναι πως πίσω από τα συγκεκριμένα αποτελέσματα βρίσκονταν πολιτικοί και πολιτικές.
  Για τα σημερινά λοιπόν αποτελέσματα σαν και αυτό της πτώσης των εξαγωγών υπάρχουν πολιτικοί και πολιτικές. Την επίκληση της συγκυρίας ναι μεν την λαβαίνω υπόψη και μέχρι ενός σημείου, αλλά θέλω να πω στους νυν πολιτικούς υπεύθυνους τούτο: Ο βροχοποιός δεν είναι υπεύθυνος μόνο για την βροχή αλλά και για την ανομβρία.
  ...Και ο νοών νοήτω...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Κοτζαγκιαουρίδης11 Νοεμβρίου 2014 - 12:42 μ.μ.

  Γιατί, χωρίς τραπεζική διαφήμιση μπορούν να υπάρξουν εφημερίδες και ραδιοφωνικοί σταθμοί;
  Είδατε κανέναν Χατζηνικολάου να λέει κουβέντα για το Λάτση, που βαράει στο ρολογάκι του κάθε ώρα; Ή για το Σάλλα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Και πάλι καλά τα λες γιατί ως γνωστόν, ό,τι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ευχή και κατάρα11 Νοεμβρίου 2014 - 2:37 μ.μ.

  Α γειά σου! Κάτι εμπέδωσες κι εσύ από τον Αλέξη...Μητρόπουλο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή