Έδειξε εκλογές ο Βενιζέλος

4.12.14


Πιο πιθανή από ποτέ φαίνεται ότι είναι η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες καθώς ο Ευάγγελος Βενιζέλος συνέδεσε επίσημα σήμερα την τύχη των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα με «τη βούληση του ελληνικού λαού».

Η ακριβής τοποθέτηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης ήταν η εξής:

(...)Το ερώτημα είναι γιατί οι εταίροι μας έχουν επιφυλάξεις να μας αφήσουν χωρίς Μνημόνιο και σκληρή επιτήρηση. Τι είναι αυτό που δεν εμπιστεύονται; Είναι προφανές ότι ο λόγος είναι βαθειά πολιτικός. Όταν υπάρχει μια αντιπολίτευση, η οποία προτείνει πράγματα, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε εκτροχιασμό -όχι την Ευρώπη- την Ελλάδα και να οδηγήσουν σε απώλεια των επιτευγμάτων μέσα σε λίγες μέρες είναι λογικό να υπάρχει μια επιφυλακτικότητα και μια σκλήρυνση ώστε να δοθούν οι αναγκαίες εγγυήσεις. 
Οι αναγκαίες εγγυήσεις θα δοθούν εφόσον υπάρχει η βούληση του ελληνικού λαού. Γιατί εμείς ενεργούμε στο όνομα του ελληνικού λαού και πρέπει να έχουμε δύναμη, πρέπει να έχουμε στήριξη εσωτερική για να μπορέσουμε να επιβάλουμε την αλήθεια. (...)

Πρόκειται για μια εντυπωσιακή κωλοτούμπα της κυβέρνησης η οποία ορκιζόταν στο όνομα της σταθερότητας αλλά τώρα διαπιστώνει ότι η βούληση του ελληνικού λαού αποτελεί όρο της διαπραγμάτευσης.

Το απόλυτο...success story.

6 σχόλια:

 1. ευχή και κατάρα4 Δεκεμβρίου 2014 - 2:42 μ.μ.

  Βρε παιδιά, αφού τόχουμε πει τόσες φορές: μην προτρέχετε! Μια δήλωση στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης είναι. Κομψά διφορούμενη όσο πρέπει για να ερμηνευτεί όσο χρειάζεται και όπου χρειάζεται με τρόπο που τελικά να ευνοήσει, δημιουργώντας ένα κλίμα. Καμια κωλοτούμπα-(έτσι κι αλλιώς οι εκλογές δεν είναι κωλοτούμπα). Τακτικισμός λέγεται αυτό. Και χρειάζεται να γίνεται. Άλλοι το κάνουν έξυπνα και σωστά άλλοι άγαρμπα και αδέξια-και προ πάντων αναποτελεσματικά-αλήθεια θυμάστε εκείνο το απερίγραπτο 'Όπλο πάνω στο τραπέζι" ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. χαχαχαχα....Απεριγραπτη ειναι η εξηγηση σου αγαπητε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μαθήματα σκοποβολής4 Δεκεμβρίου 2014 - 4:35 μ.μ.

  Πώς τα καταφέρνετε βρε κι όλοι εσείς του "έτσι" είστε πάντα τόσο εμπεριστατωμένοι, διεξοδικά αναλυτικοί και θεμελιωμένα τεκμηριωμένοι στις τόσο αφοριστικά σύντομες ερμηνείες σας; Από πού πηγάζει τόση διάνοια. Ποιος γίγαντας του πνεύματος σας εμπνέει και γίνεστε τόσο ρηξικέλευθα αποτελεσματικοί; Από πού αντλείτε τόση δύναμη αναλυτικού πυρός; Πέστε μας κι εμάς για να βελτιωθούμε. Πού ξέρετε; Μπορεί έτσι να εκτιμήσουμε αυτό που τώρα εμείς οι ανίδεοι απαξιώνουμε.
  Υ.Γ. Με την ευκαιρία να μας μάθετε και σκοποβολή επί τραπέζης. Ας ξεκινήσουμε σημαδεύοντας κολοκύθες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. looooooooool. Έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ να σας βάλει σε τάξη. Φοβηθείτε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. λαφαζάνης εγκαλεί Μηλιό4 Δεκεμβρίου 2014 - 8:09 μ.μ.

  Αυτοί δεν μπορούν να μοιράσουν δυό γαϊδουριών άχυρα μεταξύ τους θα βάλουν σε τάξη άλλους; Τώρα μάς φόβισες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή