Πάει να συναρμολογηθεί ένας «Δεκέμβρης» γύρω από τον Ρωμανό

5.12.14


(...)Ξαναγυρνώντας στον Ρωμανό. Είναι μια ζωή, μια κραυγή, ο άνθρωπος που ωθείται στα όρια ζητώντας κάτι εύλογο και όχι κάτι παράλογο. Το «σύστημα σημασιών» όμως το οποίο στήνεται γύρω από την περίπτωσή του, είναι απαράδεκτο.

Γιατί; Μα διότι πάει να συναρμολογηθεί, για άλλη μια φορά, ένας «Δεκέμβρης» στα μέτρα όσων λογαριάζουν παιχνίδι ανατρεπτικό το θάνατο, το μαρτύριο και τη σύγκρουση μέχρις εσχάτων: ενώ κανείς τους (σχεδόν κανείς, για την ακρίβεια) δεν είναι πια σε θέση ούτε έχει λόγο να διεκδικεί το μέχρις εσχάτων που είναι θάνατος και όχι ζωή.

Διαβάστε την εξαιρετική τοποθέτηση του καθηγητή Νικόλα Σεβαστάκη μέσω του Facebook.

3 σχόλια:

  1. ευχή και κατάρα5 Δεκεμβρίου 2014 - 10:48 π.μ.

    Όσοι προσβλέπουν σε πολιτικά οφέλη από το θάνατο ενός παιδιού-εγώ έτσι το βλέπω αυτό το μοναχικό αγόρι στο αφιλόξενο περιβάλλον της φυλακής του, παιδί-αυτοί είναι και υπόλογοι για τα όποια παρεπόμενα αυτού του θανάτου-που ελπίζω να μη συμβεί. Τους χαρακτηρίζω ανενδοίαστα πολιτικά κοράκια, που θα εισπράξουν το πτώμα σαν κέρδος, γι'αυτό ακριβώς και προσβλέπουν στο θάνατο του και θάναι μεγάλη απογοήτευση γι'αυτούς αν η ζωή αποδειχτεί πιο δυνατή από τα κροκοδείλια δάκρυα της αδίστακτης Ζωής Κωνσταντοπούλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα συμφωνήσω για αυτό το αδίστακτο υποκείμενο , που σαν πτωματοφάγος γύπας γυρίζει πάνω από την ετοιμοθάνατη συνοχή της Ελληνικής κοινωνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή