Στο site του Συμβουλίου της Επικρατείας δημοσιεύθηκε το email Χαρδούβελη στην Τρόικα!

4.12.14


Σε μια πρωτοφανή κίνηση προχώρησε πριν από λίγο ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Σωτήρης Ρίζος ο οποίος και δημοσίευσε το e-mail του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη προς την Τρόικα στην ιστοσελίδα του δικαστηρίου!

Επισημαίνει μάλιστα τα εξής:

Από το γραφείο του Προέδρου εδόθη προς ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δικαστηρίου κείμενο, το οποίο δημοσιεύθηκε στον Τύπο της 2/12/2014 και το οποίο φέρεται ότι αποτελεί επιστολή του Υπουργού των Οικονομικών προς την Troika με προτεινόμενα δημοσιονομικά μέτρα. Κρίνεται ότι η ανάρτηση βοηθεί στην ενημέρωση των δικαστών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν πρόκειται για κάποιο δημόσιο έγγραφο ή για κάποια επίσημη συμφωνία της χώρας αλλά για ένα e-mail που διέρρευσε στον Τύπο! Ειλικρινά, αναρωτιέμαι αν έχει συμβεί ξανά κάτι τέτοιο σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, όσο κλισέ κι αν είναι πια αυτή η φράση.

Πρόκειται για μια επίδειξη δύναμης από την πλευρά του κ. Ρίζου ο οποίος επιλέγει δημόσια να δείξει τη δυσφορία του για συγκεκριμένες κυβερνητικές επιλογές, παρόλο που η ανέλιξη του στη θέση του προέδρου του ΣτΕ έγινε με τις ευλογίες των πλέον συντηρητικών κύκλων της Νέας Δημοκρατίας.

Update: Το e-mail μετά από κάποιες ώρες αφαιρέθηκε από τη σελίδα.

2 σχόλια:

  1. η επιλογή για τον ακροδεξιό ψεκασμένο ρίζο στη θέση του προέδρου του στε ήταν άλλη μια προσφορά των σαμαροβενιζέλων στο θεσμικό περιβάλλον της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΚΑΙ SITES ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ, ΔΕΝ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή