Είναι ο Δημήτρης Κρεμαστινός ο πιο αισιόδοξος κάτοικος αυτού του πλανήτη;

16.1.15

H παραπάνω φωτογραφία είναι από τον επίσημο λογαριασμό του Δημήτρη Κρεμαστινού στο Twitter και το σχόλιο που τη συνοδεύει είναι αυθεντικό.

Έχω δυο ερωτήματα:

α) Επειδή δεν είχα γεννηθεί το 1981, έτσι έφτασε το ΠΑΣΟΚ στο 48%; Με τέτοιες εκδηλώσεις;
β) Αν όχι, είναι ο Δημήτρης Κρεμάστινος ο πιο αισιόδοξος κάτοικος αυτού του πλανήτη;

Του εύχομαι πάντως καλή επιτυχία. Ακόμα και αν το ΠΑΣΟΚ πάρει 44% κι όχι 48% όπως το 1981, δεν θα είναι αποτυχία.

16 σχόλια:

 1. Κλασσικη δικαιολογιά,οταν μια ''μεταρρυθμιση'' δεν αποδίδει ειτε δεν εφαρμοστηκε εγκαιρως είτε έγινε μισή. Πολύ απλά η εργαλειοθηκη του ΟΟΣΑ, ηταν μια ανοησία, έτσι κι αλλιώς υπάρχει εισαγόμενο μακράς διαρκειας γάλα στα ελληνικά Supermarket, το οποίο πολλές φορές είναι ακριβότερο απο το φρέσκο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «Με...στατιστικά παιχνίδια
  προσπαθεί η Κομισιόν να αποκρύψει τις ολιγοπωλιακές δομές στην ελληνική
  αγορά και να πείσει ότι οι νεοφιλελεύθερες «μεταρρυθμίσεις ΟΟΣΑ» που
  έχει επιβάλει το Μνημόνιο, κινούνται προς όφελος των καταναλωτών.

  Αυτή ήταν η απάντηση Παραπολιτικέ.

  Η θέση του τότε υπουργού Γεωργίας της Ν.Δ. για τις απαιτήσεις του ΟΟΣΑ παρατίθεται εδώ: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=417691

  Επίσης, το ανασκευασμένο άρθρο για το γάλα ψηφίστηκε και από τον Παπανδρέου και όπως έχω δει σε παλαιότερο άρθρο σου επί του θέματος, διαφωνεί και ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Θάνος Μοραΐτης.

  http://moraitisthanos.gr/%CE%BE%CE%B5%CF%86%CF%84%CE%AF%CE%BB%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AC%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B7%CE%B3%CE%AE%CF%83/

  Ποια είναι λοιπόν η θέση του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ? Συμφωνεί με τις αλλαγές που μας προτείνει η Κομισιόν;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ευχή και κατάρα16 Ιανουαρίου 2015 - 2:15 μ.μ.

  Είναι μέρες επιβεβλημένης και θεμιτής αισιοδοξίας-διαφορετικά δεν θάχε νόημα να κατεβαίνεις στις εκλογές. Εδώ υπάρχουν υποψήφια κόμματα που ο "ηγέτης" τους είναι ό,τι πιο απαξιωμένο διαθέτει το πολιτικό προσωπικό και όμως όχι μόνο κατεβαίνουν στις εκλογές αλλά το παίζουν και μελλοντικοί αναγεννητές του τόπου που μαγάρισαν(δυό μόλις χρόνια όχι μόνο τους εφτασαν αλλά και τους περίσσεψαν)-αν πιστέψουμε τους καημένους τους οπαδούς τους. Τόσο καιρό μας πήραν τα μυαλά με τον προδότη που τον ανέτρεψαν τον ηγεταρά και σήμερα μαθαίνουμε από τον έμπιστο εκπρόσωπο του "ηγέτη" ότι όχι μόνο είχε παραιτηθεί τον Ιούνιο του 2011 ενώπιον του θεσμικού αντιπάλου του, τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και ότι κάποιους μήνες μετά, πρότεινε σαν Πρωθυπουργό, τον άνθρωπο που διέδιδε σαν ανατροπέα του! Αν κάτι αποδεικνύει όλο αυτό το καραγκιοζιλίκι είναι ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΦΥΓΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΖΟΡΙΑ και ότι όποιον έβρισκε μπροστά του τον ικέτευε να πάρει τη πρωθυπουργία(αλήθεια πώς του ξέφυγε η καθαρίστρια; ή μήπως να περιμένουμε κι εδώ επιβεβαίωση μετά από κάποια δήλωση της;).
  Ο Κρεμαστινός που φυσικά βρίσκεται στην έρημο, χειμωνιάτικη Λέρο και όχι στις μεγάλες πρωτεύουσες των μετακινούμενων οπαδών πλούσιων νέων κομμάτων ;-) αποδεικνύεται ένας σοβαρός και συνεπής ΠΑΣΟΚος και ξέρει να διακρίνει το αυθεντικό από το σκάρτο και σαθρό. Η εμβληματική του παρουσία στις τάξεις του κόμματος του ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ λέει πολλά όπως πιο πολλά λέει η απουσία του από τις τάξεις του υπονομευτή, διασπαστή και καταχραστή του πατρικού ονόματος-ΚΑΙ ¨ΟΧΙ ΜΟΝΟ-δυναστικού κλώνου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Να μας πει ο ΣΥΡΙΖΑ τι θα κάνει με τα ολιγοπώλια αφού δεν θέλει μεταρρυθμίσεις. Θα τα κρατικοποιήσει;
  Διαφωνώ με τον Μωραϊτη στο συγκεκριμένο θέμα και δεν γνωρίζω τις θέσεις του Κινήματος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Μα δεν ψηφίστηκαν καν οι αλλαγές του ΟΟΣΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Από όλα τα παραμύθια που γράφεις στο παραλήρημά σου, εγώ θα σταθώ σε ένα: Το κόμμα του Ανδρέα ήταν πράγματι το ΠΑΣΟΚ. Σήμερα όμως δεν υπάρχει ΠΑΣΟΚ, όπως λες. Υπάρχει ένα βενιζελικό μόρφωμα που λέγεται ΣημιτοΕλιά-Αντιδημοκρατική Παράταξη. Ο Πρόεδρος αυτού του μορφώματος, είναι ο αντισυνταγματολόγος Αντώνης Βενιζέλος, ένα φασιστοειδές ανδρείκελο που εμπόδισε τους Έλληνες φορολογούμενους να πουν δημοκρατικά τη γνώμη τους με δημοψήφισμα το 2011.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ευχή και κατάρα16 Ιανουαρίου 2015 - 4:40 μ.μ.

  Το ψέμα έχει όχι κοντά αλλά κομμένα ποδάρια.
  Τόσο καιρό μας ζαλίζατε με την ανατροπή ΓΑΠ απ'το Βενιζέλο, σήμερα ο Πεταλωτής παραδέχθηκε ότι ο ΓΑΠ πρότεινε στο Βενιζέλο τη πρωθυπουργία.
  Τόσο καιρό μας είχατε ζαλίσει ότι ο Βενιζέλος άλλαξε τη γνώμη του για το δημοψήφισμα. Αφού λησμονάτε να μας αναφέρετε ότι προτού την αλλάξει ο Βενιζέλος, ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΑΣΠΑΣΤΕΙ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΟΥΤΕ ο ΣΚΛΗΡΟΣ ΠΥΡΗΝΑΣ ΕΜΠΙΣΤΩΝ του ΓΑΠ, όπως ο Γι'άννης Ραγκούσης και ο Μόσιαλος. Τελευταίος προσήλθε ο Βενιζέλος από θεσμική εμμονή να μην αμφισβητηθεί ο τότε πρωθυπουργός. που ήδη τον είχε σώσει μια φορά τον Ιούνιο του 2011 όταν ο ΓΑΠ παραιτήθηκε μπροστά στο Σαμαρά! Και μη βιαστείς να πεις διάφορα: η σημερινή παραδοχή Πεταλωτή δείχνει ότι υπάρχουν πράγματα που επιμελώς τα κρύβει η γιωργοπαπανδρεϊκή πλευρά και τελικά όταν αποκαλύπτονται την εκθέτουν σαν χαλκείο ψευδών πληροφοριών. Είναι δεινή ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΗΤΤΑ η-αναπόφευκτη όπως φαίνεται-ομολογία Πεταλωτή. Όλο αυτό το οικοδόμημα του άδικα ανατραπέντος Παπανδρέου αποδεικνύεται σαθρό και η μόνη αλήθεια είναι ότι ο ΓΑΠ τη κοάνησε,τόσκασε, για να το πω ωμά και λαϊκά. Ο πανικός του, η σύγχυση του του παρέλυσε το έτσι κι αλλιώς παθητικό θυμικό. Η σπασμωδικότητα των συμεριφορών του και των κινήσεων του αποδεικνύει έναν πολιτικό[sic] χωρίς τη στοιχειωδέστερη αυτοκυριαρχία. Μια λέξη αποδίδει αυτό που συνέβη το Νοέμβρη του 2011: ο Παπανδρέου ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ. Κατέρρευσε πρώτα απόλα ψυχικά και μετά ακολούθησαν νομοτελειακά τα υπόλοιπα. Γι'αυτό και ήθελε να ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: δεν άντεχε τη δοκιμασία τους κάτω από μια τέτοια ψυχολογική κατάσταση. Δεν είχε το σθένος να δώσει μια μάχη αν δεν γινόταν εκ του ασφαλούς. Ήταν, είναι και πάντα θα είναι ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΣ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Η απορία του κ Παπαδημούλη είναι εύλογη για έναν κλασικό τύπο της Συριζαίικης αριστεράς (και είναι και από τους καλούς εκεί μέσα). Του είναι αδύνατο να καταλάβει ότι δίχως μεταρρυθμίσεις προς την κατέυθυνση της φιλελευθεροποίησης της οικονομίας ούτε οι τιμές θα πέσουν ούτε το βιοτικό μας επίπεδο θα ανέβει, διότι ο φιλελευθερισμός στο μυαλό του ταυτίζεται με το απόλυτο κακό. Αν είναι, σου λέει, να πέσουν οι τιμές, αυτό δεν θα γίνει απελευθερώνοντας τις αγορές (φιλελεύθερη πρακτική) αλλά με κρατικό έλεγχο τιμών ή κάτι σχετικό (και πάντως αριστερό). Ως εκ τούτου, η πιθανότητα υιοθέτησης από τον ΣΥΡΙΖΑτων (νεο)φιλελεύθερων προτάσεων του ΟΟΣΑ μοιάζει με όνειρο νυκτός. Πιθανότερο μοιάζει να σταματήσει, απλώς, σχετικές ερωτήσεις στην Ευρωβουλή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Λίγο είναι το μυαλό όποιου θεωρεί λίγο τον Παπανδρέου. Το ότι πρότεινε στον Βενιζέλο να μπει μπροστά σε εκείνη την κυβέρνηση δεν αναιρεί το ότι ανατράπηκε από τις καλτσοδέτες. Ίσα ίσα που έβαλε πάνω από όλα το συμφέρον της πατρίδας, παραμερίζοντας τα προσωπικά του αισθήματα για τον Βενιζέλο, προτείνοντας στον τότε Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να μπει αυτός μπροστά προκειμένου να ολοκληρωθεί ομαλά η διαπραγμάτευση για το μεγαλύτερο κούρεμα χρέους στην παγκόσμια ιστορία. Να σου θυμίσω ότι όλο το σύστημα της διαπλοκής είχε λυσάξει τότε εναντίον του Γιώργου, στέλνοντας αγανακτισμένα πρόβατα να πετροβολούν. Ο Γιώργος λοιπόν είπε ότι αφού είμαι εγώ το «πρόβλημα», δεν με νοιάζει για την καρέκλα, με νοιάζει μόνο να γίνει το κούρεμα του χρέους. Αληθινός ήρωας. Πραγματικός ηγέτης. Ο μόνος Πρωθυπουργός που μείωσε το έλλειμμα και το χρέος, σηκώνοντας στις πλάτες του την Ελλάδα, κρατώντας τη χώρα στο ευρώ. Αντίθετα, ο Βενιζέλος, ένας άνθρωπος που τρώει και πίνει με τα λεφτά του ζάμπλουτου πεθερού του, δεν τόλμησε να μπει μπροστά την κρίσιμη ώρα. Δειλός και κατώτερος των περιστάσεων ο Βενιζέλος, το μόνο που μπόρεσε να κάνει, μετά την ανατροπή του Γιώργου, ήταν να γίνει παρακολούθημα του Σαμαρά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ψηφίστηκαν με κάποιες μικροαλλαγές

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. αχ βρε αφιλοτιμε, που θα σαι αληθεια στις 26 Γεναρη
  χαχαχαχαχ.....Ειλικρινα αρχιζω να σε λυπαμαι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. ΑΥΤΌ με τα "ΚΕΦΑΛΑΙΑ" (της έμφασης) γράμματα , που ΠΟΤΕ ΕΣΥ μέχρι πρότινος ΔΕΝ χρησιμοποιούσες , το «ΕΚΛΕΨΕΣ» από ΕΜΕΝΑ ...

  Το ότι συνεχίζω να σου απαντώ στα πλαίσια του υπέρτερου συμφέροντός μου, της νίκης του "ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ" του Γαπ , σημαίνει πως ομολογώ πως ΔΕΝ το έκλεψες ?

  Το ότι οι Γονείς του ΑΠΑΧΘΕΝΤΟΣ συνεννοούνται κρυφά από την αστυνομία, με τον ΑΠΑΓΩΓΕΑ του γιού τους , για την παράδοση των λύτρων και την απελευθέρωση του ΟΜΗΡΟΥ τέκνου τους , σημαίνει πως ΤΟΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΎΝ ή τον ΣΥΝΧΩΡΟΥΝ η ότι τον ΑΠΑΛΛΑΣΟΥΝ της ευθύνης της απαγωγής ή ότι ΔΕΝ είναι ΑΠΑΓΩΓΕΑΣ ?

  Και μας λες πως είσαι και νομικός …

  Κωμικοί βενιζελογισμοί , που ΜΟΝΟ ΠΑΝΙΚΟ του ΒΒπασοκ αποδεικνύουν .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. ευχή και κατάρα16 Ιανουαρίου 2015 - 7:39 μ.μ.

  Ναι,ναι, πες κιόλας ότι έμαθα γράμματα από αγράμματους γιωργοπαπανδρεϊκούς.Σας είχα σε τόσα πράγματα πρότυπο, τώρα σας έχω και στο πώς γράφω. Ήμαρτον Δέσποινα τι διαβάζουν τα ματάκια μου με τα ζαβά του Γιωργάκη!
  Καταλάβετε το ότι ο ΓΑΠ και οι δικοί του τόσο καιρό(μπορείνα τόκρυβε κι απ΄τους δικούς του, τον Πεταλωτή ας πούμε που ο άνθρωπος να βρίσκεται τώρα ξεκρέμαστος για όσες πληροφορίες μαθαίνει και εκ των υστέρων αναγκάζεται να ανασκευάζει όσα διακινούσε τόσο καιρό ο κύκλος των γαπανθρώπων)Λοιπον ο ΓΑΠ τόσο καιρό διακινούσε την ψεύτικη πληροφορία ότι τον ανέτρεψαν ενώ Η ΑΛΗΘΡΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΗ ΚΟΠΑΝΗΣΕ ΕΝΤΡΟΜΟΣ! Και ο τρόμος του ήταν διττός: από τη μια δεν άντεχε το ζόρι, τη δοκιμασία κι από την άλλη ήθελε πάση θυσία να αποφύγει τις εκλογές και την ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ! Αν είστε καλοπροαίρετοι βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει και δείτε ότι η λογική αν συναρμοστούν όλα τα στοιχεία-το ότι συνέπραξε είναι ένα από τα πιο σημαντικά-οδηγεί αναπόφευκτα μόνο εκεί. Εξάλλου γιατί να θέλει επειγόντως να την κάνει στο εξωτερικό; Προφανώς γιατί προσέβλεπε στη ΛΗΘΗ, ενώ ΕΝΑΣ ΑΘΩΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΒΛΕΠΕΙ ΣΤΟ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΕΝΕΡΓΗ και ΠΑΡΟΥΣΑ ΤΗ ΜΝΗΜΗ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ενώ οι συγκεντρώσεις του ΚΙΔΗΣΟ σκέτη λαοθάλασσα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Σου θίξαμε την ΣημιτοΕλιά και παρεξηγήθηκες;

  ΑπάντησηΔιαγραφή