Η επιβράβευση ενός δειλού

7.1.15


Τον Γιώργο Φλωρίδη επέλεξε για τη 1η θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος, επιβραβεύοντας τον ίσως πιο δειλό πολιτικό των τελευταίων ετών.

Θυμίζω ότι ο σπουδαίος κύριος Φλωρίδης, παραιτήθηκε τον Ιούνιο του 2011 πριν από την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος, αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ, έκατσε στην εξέδρα και άρχισε να ασκεί κριτική ως ο υπέρτατος κριτής των πάντων. Ποιος; Ο άνθρωπος που στα δύσκολα αγνόησε τη λαϊκή εντολή των ψηφοφόρων του και παραιτήθηκε από βουλευτής για να σώσει τον εαυτό του.

Προηγουμένως, είχε προλάβει να συκοφαντήσει με τον πλέον χυδαίο τρόπο την πιο ελπιδοφόρα γενιά στελεχών του ΠΑΣΟΚ με τον όρο «κηπουροί», οι οποίοι όμως ήταν οι μόνοι που προχωρούσαν τις μεταρρυθμίσεις, την καθυστέρηση των οποίων επικαλέστηκε για να παραιτηθεί.

Συγχαρητήρια στο σημερινό ΠΑΣΟΚ που επιβραβεύει τους δειλούς του χθες. Η φυγομαχία ως υπευθυνότητα.

Υ.Γ Θέλει λίγο προσοχή τώρα η ρητορική περί ενότητας καθώς και ο Γιώργος Φλωρίδης είχε ιδρύσει δικό του πολιτικό σχηματισμό (Κοινωνικός Σύνδεσμος). Ας βάλουν κάποιον άλλο να κατηγορεί τον Παπανδρέου π.χ τον Ανδρέα Λοβέρδο.

8 σχόλια:

 1. Γιατί απορείτε; Είναι πολύ απλό... Ο δεξιός νεοφιλελεύθερος "σοσιαλιστής", κ. Φλωρίδης (που αποχώρησε το 2011, γιατί ήθελε ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΑΝΤΙ-ΛΑΪΚΗ ΔΕΞΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!), επέλεξε το δεξιό νεοφιλελεύθερο ΠΑΣΟΚ του Βαγγέλα, από το "αριστερό" (στα... λόγια) νεοφιλελεύθερο ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ξεκίνησε η "επανάσταση" των μαϊντανών (πολιτικών ή τηλεπαραθύρων σχολιαστών) στους ¨κηπουρούς". Το εναπομείναν ΠΑΣΟΚ των δελφίνων επαγγελματιών πολιτικών βρήκε τον άξιο για τα μεγάλα λόγια στα δύσκολα και κρυπτόμενο στα δύσκολα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Το πρόβλημα, λοιπόν, του Φλωρίδη δεν ήταν η πολιτική του ΠΑΣΟΚ, αλλά το πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου;
  Θα είχε τους λόγους του...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Προσφατα είχε εγαγγείλει δημιουργία κόμματος με τη Διαμαντοπούλου. Τι να πήγε στραβα αραγε;...
  Παντως πολύ θέλω να δω τα μουτρα της Αννούλας αυτες τις μέρες...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. "Ο Φλωρίδης διαφώνησε με την ηγεσία του κόμματος του-φαντάζομαι ότι
  αυτό δεν απαγορεύεται έτσι;-"

  ΝΑΙ ΝΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΄...

  ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ...("να διαφωνήσει με την ηγεσία του
  κόμματος του¨ και να κάνει άλλο κόμμα...)

  ΚΩΜΙΚΕΣ ΠΑΙΔΑΡΙΩΔΕΙΣ
  ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ από έναν πραγματικά ΑΧΡΗΣΤΟ ΣΥΝΗΓΟΡΟ του ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΗ (έτσι λένε
  αυτούς που συνωμοτούν με ξένους παράγοντες πίσω από την πλάτη του Συνταγματικά
  εκλεγμένου πρωθυπουργού) .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΠΑΣΟΚ χωρίς Μπενι7 Ιανουαρίου 2015 - 2:01 μ.μ.

  Δεν αντέχω πια να διαβάζω σχόλια στην Παραπολιτική. Θα βγει πάντα ο γελοίος ευχής και σε ο,τιδήποτε γράφεται, θα καταφέρει να βγάλει τη χολή του για τον ΓΑΠ, να μας πει πως ο Βενιζέλος είναι η αυγή της Δημοκρατίας, να μας πρήξει λέγοντας πως χωρίς το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή έρχεται το χάος. Σε κάθε άρθρο όμως. Είναι εξαιρετικά βαρετό, είναι πραγματικά εξοργιστικά τα πράγματα που γράφει αυτός ο τύπος.


  Έλεος πια, την παραπολιτική θέλουμε να διαβάζουμε, όχι τα καραγκιοζιλίκια του κάθε ηλίθιου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Προσπαθώντας να ερμηνεύσω την Παραπολιτική, εννοεί ότι όταν ήρθε η ώρα να ψηφίσουν μέτρα δύσκολα στα πρώτα χρόνια των μνημονίων, ο Φλωρίδης παραιτήθηκε αντί να υποστηρίξει τη κυβέρνηση.


  Να προστεθεί ίσως ότι παραιτήθηκε όταν αντιλήφθηκε ότι ο Παπανδρέου δεν θα τον πρότεινε για υπουργική θέση - αν κάνω λάθος, διορθώστε με.


  Οπότε το "δειλός" που του προσάπτει η Παραπολιτική έχει να κάνει με το ότι ο ίδιος από τη στιγμή που δεν έγινε υπουργός αποφάσισε να βγάλει τον εαυτό του από τη δύσκολη θέση να ψηφίζει νομοσχέδια τα οποία δεν θα εκτελεί ο ίδιος, ως υπουργός. Κινήθηκε ιδιοτελώς και πονηρά, εξ ου και το "δειλός" - την ίδια στιγμή που πολλοί άλλοι ήταν σταθεροί και ψήφιζαν όλα τα δύσπεπτα μέτρα χωρίς κυβερνητικές θέσεις.


  Για το δεύτερο μέρος του σχολιασμού σας, δεν έχω ενστάσεις στην προσέγγιση σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Και πού είναι το περίεργο?Εσείς δηλαδή πώς τους ονομάζετε?

  ΑπάντησηΔιαγραφή