Παναγόπουλος (Alco): Κοντά στην αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ, μπαίνει στη Βουλή το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών

13.1.15


Μιας και κάθε μέρα δημοσιεύεται κι από μια διαφορετική δημοσκόπηση με διαφορετικά αποτελέσματα, ίσως έχει μεγαλύτερη αξία να προσέξει κανείς τι εκτιμούν οι ίδιοι οι διευθυντές των εταιρειών που τις διεξάγουν.

Παραθέτω ένα απόσπασμα από το ρεπορτάζ του Newsit για τα όσα δήλωσε σήμερα ο Κώστας Παναγόπουλος της Alco σε ραδιοφωνική συνέντευξη του:

Ο κ. Παναγόπουλος εκτίμησε ότι οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν να σταθεροποιείται το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ. «Είναι ένα σταθερό και ευκρινές προβάδισμα», είπε και μάλιστα δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο η διαφορά να ανοίξει με βάση της ροές μετακίνησης από και προς τα κόμματα.

Ο κ. Παναγόπουλος είπε ακόμα ότι σύμφωνα πάντα με τις δικές του εκτιμήσεις η διαφορά θα είναι μεγαλύτερη από αυτή που βλέπουμε στις δημοσκοπήσεις. Μάλιστα δεν δίστασε να πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κοντά στην αυτοδυναμία αλλά είναι δύσκολο να την κατακτήσει.

Ο πυρήνας των αναποφάσιστων είναι αυτός που θα παίξει καθοριστικό ρόλο αλλά αφού του δοθούν λογικές εξηγήσεις. Για τη ΝΔ είπε ότι το λάθος της είναι ότι διάλεξε να αντιπαρατεθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα πεδίο που δεν την ευνοεί και ότι πόνταρε στον φόβο παραπάνω από όσο έπρεπε.

Για τα μικρά κόμματα είπε ότι οι ΑΝΕΛ αλλά και το κόμμα Παπανδρέου πιάνουν οριακά το 3%. Το Ποτάμι φαίνεται τελικά να κατακτά την τρίτη θέση, ωστόσο κράτησε μια επιφύλαξη λέγοντας ότι είναι πολύ πιθανό να είναι και η Χρυσή Αυγή αφού πολλοί ψηφοφόροι της δεν εκδηλώνονται πλέον με τον ίδιο τρόπο όπως έκαναν σε άλλες εκλογικές αναμετρήσεις.