Πεταλωτής: Το δίλημμα «μνημόνιο - αντιμνημόνιο» είναι πλαστό, πρέπει να δούμε πιο μακριά

5.1.15


Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Δημοκρατικού Σοσιαλισμού και πρώην υπουργός, Γιώργος Πεταλωτής, μίλησε σήμερα στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων είπε:

Το μεγάλο δίλημμα για μας δεν έχει καμία σχέση με τα πλαστά ακόμη διλήμματα “μνημόνιο ή αντιμνημόνιο”, διότι αποδείχτηκε ότι και ο κ. Σαμαράς, ως άκρως αντιμνημονιακός, ανέλαβε την εξουσία και ο κ. Τσίπρας ήδη άρχισε να κάνει όλες εκείνες τις κυβιστήσεις και ως άκρως αντιμνημονιακός να δεσμευτεί. Το μεγάλο ζητούμενο είναι ότι θα πρέπει η χώρα να κυβερνηθεί από πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες θα δουν πολύ πιο μακριά απ' ό,τι βλέπαμε μέχρι τώρα.

Να συνεχιστούν, δηλαδή, οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις και οι αλλαγές, που σε αυτήν την ταραγμένη διετία με τις πιο δύσκολες συνθήκες από την μεταπολίτευση και μετά, τολμήσαμε και κάναμε. Μεταρρυθμίσεις, τις οποίες απαρίθμησε ο κ. Σαμαράς, χωρίς να φείδεται λόγων, αλλά οικειοποιώντας τες και παρουσιάζοντας τες σαν δικά του επιχειρήματα... Καλλικράτης, διαύγεια ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ηλεκτρονικές προμήθειες και για πρώτη φορά οικονομικός εισαγγελέας και νομοθετικό πλαίσιο φορολογικής σύλληψης φοροδιαφυγής.

12 σχόλια:

 1. Τέτοιο δούλεμα;;; Ποιες μεταρρυθμίσεις έκανε ο Παπανδρέου και η αυλή του όταν είχαν την εξουσία;; Μην απαντήσουν πάλι διαύγεια, Καλλικράτης (αυτή ήταν του Ραγκούση τον οποίο εκτιμώ και ευτυχώς και ο ίδιος τον εαυτό του μέχρι τώρα) και ηλεκτρονικά της πλάκας. Ξεχνάμε τα απίθανα καταστροφικά φωτοβολταϊκά, τα επιδόματα σε πλουσίους (ναι, το είδα με τα μάτια μου) και διορισμούς με τη σέσουλα ιδίως στο Μέγαρο Μαξίμου (κι αυτό το είδα..). Η γελοιότητα του Βενιζέλου που κατέστρεψε το κόμμα του για να μείνει ο ίδιος αρρωστημένα προσκολλημένος στην εξουσία ΔΕΝ δικαιολογεί την φάρσα της επανάληψης των παπανδρεϊκών φληναφημάτων, Η χώρα μας δεν χρειάζεται ρυθμίσεις χαμηλής πολιτικής, μα ένα συνεκτικό μοντέλο μιας ολότελα διαφορετικής οικονομικής λειτουργίας και επ' αυτού ο ΓΑΠ ούτε γνωρίζει, ούτε έχει σκοπό να κουραστεί να βρει, πόσο μάλλον να εφαρμόσει. Ο ίδιος παρέλαβε από τον "κουρασμένο" Καραμανλή και ο ίδιος παρέδωσε με τη θέλησή του στον "μπερδεμένο¨Σαμαρά.


  Μια τελευταία ερώτηση: Την υποψηφιότητα Α.Γ.Π στην Αχαΐα πώς την τρως αμάσητη, αγαπητέ φίλε;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο φίλος Nicolas σε προγενέστερη ανάρτηση μας οικτίρει [σαν πασόκια όπως μας αποκαλεί] και δηλώνει ότι ,το μέλλον είναι η αριστερά των κινημάτων του 21ου. αιώνα.
  Για την ταμαπκιέρα δεν μας είπες τίποτα!! Ποιά αριστερά των κινημάτων; Μπορείς να μας την περιγράψεις σε όρους πολιτικής πρακτικής; Πως απαντάει η αριστερά των κινημάτων σήμερα στα αμεσότατα και σοβαρότατα προβλήματα του κόσμου; τι λέει σε αυτόν που αυριο το πρωί θα πρέπει να αντιμετωπίσει του δικαστικούς επιμελητές με τα κατασχετήρια στα χέρια; Μάλλον ουτοπικά τα προσεγγίζεις τα θέματα Nicolas!! Το κάναμε κι εμείς στα νιάτα μας, αλλά ο μεγάλος Ανδρέας Παπανδρέου μΑς ενέτξε στην χορεία των αιθεροβαμμόνων και μας παρέπεμψε στον ουτοπικό σοσιαλισμό των ΖΕ ΣΙΜΟΝ και ΦΟΥΡΙΕ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο Ραγκούσης ήταν από τα λάθη του Γιώργου. Ας πάει τώρα με τον Λοβέρδο και την Αννούλα του χιονιά, τα συνεταιράκια του, όπως το 2011. Ξέρεις εσύ. Όσο για την φημολογούμενη υποψηφιότητα του Ανδρέα στην Αχαΐα, μου προξενεί εντύπωση. Πώς τολμούν να κάνουν κάτι τέτοιο χωρίς να πάρουν την έγκρισή σου;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Δηλαδή σκοταδιστικός μεσαίωνας .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ευχή και κατάρα6 Ιανουαρίου 2015 - 12:03 π.μ.

  Το ενδιαφέρον είναι ότι κανείς από τους γιωργοπαπανδρεϊκούς που υπήρχαν πριν της αυλή του ΓΑΠ-με την εξαίρεση ίσως του παρ'ολίγον Πρωθυπουργού Πετσάλνικου-δεν θα είναι υποψήφιος στο κόμμα του. Το ίδιο όμως ισχύει και για αρκετούς κηπουρούς-ο Ραγκούσης κορυφαίο-αν και αναμενόμενο μέσα στη μόνιμη φυγομαχία του σε κάθε επίπεδο, εκτός της εικονικότητας του Facebook-παράδειγμα αλλά πιο ενδεικτικό αυτό του Γερουλάνου, που δεν έχει κανένα λόγο να θέλει να ρεζιλευτεί. Ο άνθρωπος είναι ένας αξιοπρεπέστατος αστός και στη πολιτική δεν ψάχνει κανενός είδους αποκατάσταση όπως διάφοροι που βρίσκονται σε απόγνωση από την αεργία.Ο Σηφουνάκης επίσης, που δεν τον πήραν δα και τα χρόνια και που σαν έμπειρος θα σηματοδοτούσε πολλά για το κόμμα του ΓΑΠ απέχει κομψά και διακριτικά-μη δηλώσεις στηρίζονται κόμματα; όχι ασφαλώς!
  Τι δείχνουν όλα αυτά; Ότι το ΠΑΣΟΚ αντέχει τη διάσπαση και συγκριτικά με τον ΓΑΠ θα κόψει πρώτο το νημα και θα μπει στη Βουλή-βαριά λαβωμένο σίγουρα, δεν έχω καμιά ψευδαίσθηση αλλά ζωντανό. Από κει κι ύστερα η Ιστορία θα παραλάβει τις συμπεριφορές και θα τις ερμηνεύσει. Το ξαναγράφω: άνθρωπος που αγνοεί την Ιστορία δεν μπορεί να γράψει δικιά του.Θετική, δημιουργική, παραγωγική. Μόνο σαν μείον θα περάσει από τα κατάστιχα της.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Μια απορία την έχω, τις αναρίθμητες αναρτήσεις και εδώ και στα σόσιαλ μύδια που έκραζες το Ποτάμι ως προσωπικό κόμμα του Θεοδωράκη θα τις αποσύρεις; Εκτός κι αν θες να μας πείσεις πως ο Ρέππας κι ο Πεταλωτής είναι ισχυρότερες προσωπικότητες από το Δοξιάδης και ο Τσακυράκη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Μωρέ, ας πήγαινε στο Γκστάαντ η κόρη του Βενιζέλου και μπορώ πολύ καλά να φανταστώ το κείμενό σου, Παραπολιτική.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Μ´εκείνο το μπουμπούκι τον γιο του και το Λιμενικό, τι απέγινε, άραγε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Το ζητούμενο δεν ειναι να δούμε πιο μακριά, αυτο ειναι εύκολο,.... αλλα με ποιόν τρόπο θα δούμε πιο μακριά και ποιοί θα μας οδηγήσουν πιο μακριά!Ειναι πολυ εύκολο σε ενα λαό θυμομένο εδω και πολυ καιρό να αγεται και να φέρεται σε πλαστά διλλήματα αλλωστε εχουμε καλή προιστορία!!! ομως.....
  τα Καλύτερα Ψέμματα λέγονται πριν τις εκλογές και οι μεγάλες Αλήθειες την επομένη μέρα.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Το θέμα είναι ότι πολλοί από τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ που προκρίθηκαν (και μάλιστα ως "γκανιάν") δεν εκπληρώνουν καμία από αυτές τις προϋποθέσεις .....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Γιώργος Κ. Κρόγιας6 Ιανουαρίου 2015 - 11:49 π.μ.

  Ψειρίζεις την μαϊμού. Όλα τα κόμματα έχουν καταστατικά και δεοντολογία. Και ο ΓΑΠ στο ΠΑΣΟΚ είχε και μάλιστα πολύ πιο αυστηρό καταστατικό και κώδικα δεοντολογίας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. ευχουλα που εισαι?στα δυσκολα τα ποδια στο σβερκο ε?

  ΑπάντησηΔιαγραφή