Σε γραμμή ΣΥΡΙΖΑ και το Ποτάμι: Το μεγαλύτερο εθνικό πρόβλημα είναι το χρέος

28.1.15


Η συγκυρία ευνοεί το Ποτάμι να αναδειχθεί στη μόνη αξιοπρεπή πολιτική δύναμη στη νέα Βουλή αλλά φαίνεται ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν λέει να εγκαταλείψει με τίποτα την προσπάθεια να γίνει αποδεκτός ως κυβερνητικός εταίρος από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κάπως έτσι, στην πρώτη του ομιλία στην Κ.Ο του Ποταμιού, δήλωσε:

Εμείς δεν θα αρνηθούμε να προσφέρουμε τις δυνάμεις μας, τις προτάσεις μας, στην διαπραγμάτευση για την διαχείριση του ελληνικού χρέους. Διότι για μας, αυτό το χρέος, η οικονομική εξάρτηση της χώρας, είναι το μεγαλύτερο εθνικό πρόβλημα. Το χρέος, λοιπόν, είναι η μητέρα όλων των μαχών και οφείλουμε να την δώσουμε όλοι μαζί. 

Νομίζω ότι αρκετοί από τους βουλευτές του Ποταμιού γνωρίζουν πολύ καλά ότι το πρόβλημα της χώρας δεν είναι το χρέος αλλά η πλήρης αδυναμία της να παράγει πλούτο, κάτι που την αναγκάζει ακόμα να ψάχνει για χρηματοδότηση εκτός αγορών.

Υπάρχει κάτι ακόμα χειρότερο για τη χώρα από το να κυβερνήσει αυτό το έκτρωμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και είναι το να επικρατήσουν οι λαϊκίστικες απόψεις του ως προς τις προτεραιότητες της χώρας. Κάποιοι πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

3 σχόλια:

 1. ΜΠΡΑΒΟ Παραπολιτικε!!

  Ετσι, ακριβως!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μα γιά να προσφέρεις δυνάμεις στην διαπραγμάτευση του χρέους
  πρέπει να κάνεις μεταρρυθμίσεις
  ΜΕΤΑΠΕΛΑΤΕΙΑΚΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ .
  Αλλοιώς δεν αλλάζουμε\οπότε βουλιάζουμε
  πουλώντας μπαρούφες αλα Τσίπρα και Σαμαρά/ΒΒ .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αυτές έχουν επικρατήσει ούτως ή άλλως. Το δείχνει το αποτέλσμα των εκλογών, καθώς και όλη η προεκλογική συζήτηση που περιστράφηκε γύρω από το χρέος. Είναι κρίμα, πάντως, να υιοθετεί αυτή την τόσο επιπόλαιη και στρεβλή θέση και το Ποτάμι με τον αρχηγό του. Προεκλογικά, τους είχαμε ακούσει να ισχυρίζονται το αντίθετο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή