Το Υπ.Εξωτερικών διαψεύδει ρεπορτάζ των Financial Times για τις σχέσεις Κοτζιά-Ντούγκιν

29.1.15


Με επίσημη ανακοίνωση, το Υπουργείο Εξωτερικών διαψεύδει το χθεσινό ρεπορτάζ των Financial Times για τη σχέση του Νίκου Κοτζιά με τον Αλεξάντρ Ντούγκιν.

Συγκεκριμένα:

Σε άρθρο των Financial Times που δημοσιεύτηκε στις 28 Ιανουαρίου αναφέρονται ανυπόστατοι ισχυρισμοί περί ύπαρξης σχέσεων μεταξύ του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά και του Ρώσου καθηγητή κ. Αλεξάντρ Ντούγκιν. Στο άρθρο αναφέρεται ο ψευδής ισχυρισμός ότι ο κ. Κοτζιάς είχε προσκαλέσει τον κ. Ντούγκιν σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Πειραιά. Όπως το ίδιο το Πανεπιστήμιο Πειραιά έχει διαψεύσει με χωριστή ανακοίνωσή του, ο κ. Κοτζιάς ουδέποτε προσκάλεσε τον κ. Ντούγκιν στην εν λόγω διάλεξη και ουδέποτε, όπως ψευδώς αναφέρεται στο δημοσίευμα, μετέβη στη Μόσχα για να τον συναντήσει.

Στο άρθρο αναφέρεται ψευδώς ότι ζητήθηκε και δεν παραχωρήθηκε σχετική δήλωση από πλευράς του κ. Κοτζιά. Στοιχειώδης δημοσιογραφική δεοντολογία από πλευράς των συντακτών του άρθρου επιβάλλει την διασταύρωση και επαλήθευση πριν τη δημοσίευση των ανυπόστατων αυτών πληροφοριών που, αναπαραγόμενες στο διαδίκτυο και από άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης, δημιουργούν αναληθείς και αβάσιμες εντυπώσεις.

Δεν είναι ασήμαντο το ότι διαψεύδεται μια προσωπική σχέση αλλά το κρίσιμο είναι κυρίως το αν ο Κοτζιάς ασπάζεται τις απόψεις του Ντούγκιν κι αν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ελπίζει σε κάτι από τη Μόσχα, κάτι που μένει να φανεί.

5 σχόλια:

 1. Το περίεργο είναι το τρίγωνο Κοτζιά-Ντούγκιν-ΧΑ.
  Το περίεργο είναι πως το ΚΙΣΕ δεν αντιδρά. Παρά το εμφανές γεγονός του τριγώνου.
  Και η ερώτηση είναι: τί παίζει και δεν αντιδρά το ΚΙΣΕ ;;;;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εγώ πάντως, τείνω να πιστέψω τους FT.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ας τις διαψεύδει όσο θέλει. Σε αυτές τις περιπτώσεις τα πουτονο-φασιστάκια βασίζονται στην ελπίδα ότι το θέμα δε θα πάρει διάσταση. Από τη στιγμή που πήρε 9με τη δημοσίευση στους FT) τα τσιράκια του Πούτιν το έχασαν το παιχνίδι και η μοίρα του παλαβού που παριστάνει τον ΥΠΕΞ είναι προδιαγεγραμμένη. Ευτυχώς που είναι τόσο ανόητοι και έβαλαν στη θέση αυτή έναν "φωναχτό' πράκτορα γιατί κάλλιστα θα μπορούσαν να είχαν βάλει κανέναν μουλωχτό. Απλώς η απελπισία της ρώσικης διπλωματίας εν μέσω τραγικών εξελίξεων για το καθεστώς, τους ώθησε σε μία αψυχολόγητη και εύκολα αντιμετωπίσιμη κίνηση πανικού. Ευτυχώς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Τα στοιχεία των FT? Το ίδιο ότι μίλησε στο ΠΑΠΕΙ ο Ντούγκιν. Ρε φίλε δε φτάνει αυτό για να βγάλεις κάποιον πράκτορα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Τα στοιχεία των FT? Το ίδιο ότι μίλησε στο ΠΑΠΕΙ ο Ντούγκιν.Δε φτάνει αυτό για να βγάλεις κάποιον πράκτορα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή