Βαρουφάκης στο ΒΒC: Πολύ καλοί οι άνθρωποι της Τρόικας, ναι στη Cosco, εμπιστοσύνη στη Γερμανία

31.1.15


Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ έδινε επικοινωνιακή γραμμή για πανηγυρισμούς λόγω του πρώτου «όχι» που είπε ελληνική κυβέρνηση στην Τρόικα, ο Γιάννης Βαρουφάκης μιλούσε στο BBC προσπαθώντας να υποβαθμίσει το επεισόδιο με το Ντάισελμπλουμ.

Κάπως έτσι, στην εκπομπή Newsnight του BBC2, εμφανίστηκε ένας άλλος άνθρωπος ο οποίος έσπευσε να αποδώσει σε κακή μετάφραση τη σύγκρουση με τον Ντάισελμπλουμ, τονίζοντας ότι είναι διαθέσιμος για κάθε συζήτηση και διαπραγμάτευση με οποιαδήποτε χώρα ή ευρωπαϊκό θεσμό.

Ανέφερε επίσης ότι οι άνθρωποι της Τρόικας είναι πολύ καλοί, απλώς ο ίδιος διαφωνεί με το πρόγραμμα και θα προτιμούσε να μιλήσει απευθείας με τους τρεις θεσμούς που συγκροτούν το συγκεκριμένο σχήμα. Δηλαδή θα ήθελε να μιλήσει για τα πάντα με την ΕΚΤ, την Κομισιόν και το Δ.Ν.Τ αλλά όχι μέσω της Τρόικας, κάτι που προσωπικά μου μοιάζει ένας ασήμαντος και λαϊκίστικος στόχος.

Ξεκαθάρισε ότι υποστηρίζει πλήρως την επένδυση της Cosco στον Πειραιά κι ότι σκοπεύει να προχωρήσει σε ακόμα περισσότερο τις μεταρρυθμίσεις.

Τόνισε μάλιστα ότι εμπιστεύεται τη Γερμανία και τον ρόλο της στην Ευρώπη ενώ δέχθηκε και ερώτηση για τις αντισημιτικές απόψεις του Πάνου Καμμένου, αποδίδοντας τη συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες στους πολιτικούς συσχετισμούς που προέκυψαν μετά τις εκλογές.

44 σχόλια:

 1. δεν νομιζω να αλλαζει ουσιαστικα τιποτα αυτο για τους εταίρους μας αλλά ούτε και για μας το θέμα παραμένει ακόμα εκεί . και ο Ντάισελμπλουμ δεν νομίζω να το πιστέψει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο Βαρουφακης μπορει να ειναι καραγκιοζης αλλα γνωριζει οτι αλλη λυση πλην της ευρωπαικης δεν υπαρχει για την Ελλαδα την παρουσα στιγμη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Οι πολιτικοί συσχετισμοί επέτρεπαν συνεργασία με σαφώς προοδευτικότερες δυνάμεις από τον καμένο Καμμένο. Το ότι προτίμησε αυτή τη συνεργασία τελικά-ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ με αυτές τις προοδευτικότερες και ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ ΦΙΛΟΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ δυνάμεις-ενισχύει ότι πρυτάνευσε άλλο κριτήριο από το ιδεολογικοπολιτικό-το ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ. Αυτό που βλέπουμε σαν σημερινή συγκυβέρνηση είναι σαφώς ΑΝΤΙΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ κατεύθυνσης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Η διαφορά μεταξύ του «μιλάω με την Τρόικα» και του «μιλάω με όλους τους θεσμούς/πιστωτές/κ.λ.π.» είναι ότι το πρώτο αφορά συνομιλίες με στόχο την αξιολόγηση της Ελλάδας ως προς την εφαρμογή του προγράμματος που ακολουθούνταν έως πριν τις εκλογές, ενώ το δεύτερο τη διαπραγμάτευση με στόχο να συμφωνηθεί ένα νέο, διαφορετικό πρόγραμμα. Ο συγγραφέας του ποστ ή δεν κατάλαβε τι έλεγε ο Βαρουφάκης ή σκόπιμα παραποιεί τα λεγόμενά του. Tertium non datur.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. 1.Η Τρόικα έχει τον ρόλο που της έχουν αναθέσει οι τρεις οργανισμοί. Εμείς δεν τον αναγνωρίζουμε.


  2. Γράφω για ολοκληρωτικό ξεπούλημα;


  3. Ελπίζω να μην αναφέρεται μόνο στη φοροαποφυγή γιατί η Ελλάδα χρειάζεται τεράστιες μεταρρυθμίσεις σχεδόν παντού.


  Το "όχι άλλη παραπληροφόρηση πραγματικά" δεν ξέρω από που προκύπτει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Όχι άλλη παραπληροφόρηση πραγματικά...

  Ο Βαρουφάκης του λέει ότι δεν έχει πρόβλημα με τους ανθρώπους της Τρόικα, έχει πρόβλημα στο γεγονός ότι βρίσκονται στην Ελλάδα για να εφαρμόσουν ένα πρόγραμμα που δε μπορεί να εφαρμοστεί κατά τη γνώμη του και τη γνώμη της κυβέρνησης.

  Στην ουσία αυτό που λέει είναι ότι επειδή η Τρόικα δεν έχει θεσμικό ρόλο, δε μπορεί να συζητήσει μαζί τους για αλλαγή του σχεδίου. Είναι σαν να συζητάς με το μπάτσο που ήρθε να σε μπαγλαρώσει και να του λες ότι ο νόμος που χρησιμοποιείς για να με πιάσεις είναι λάθος για τον Α,Β,Γ λόγο. Προφανώς και αυτός χέστηκε για το τι λες εσύ.

  Όσο αναφορά την Cosco, δεν λέει ότι συμφωνεί να πουληθεί το λιμάνι, λέει ότι θέλει να στηρίξει τις επενδύσεις της Cosco στο λιμάνι ως υπουργός. Από το συμπέρανες εσύ ότι συμφωνεί με το ολοκληρωτικό ξεπούλημα δεν ξέρω.

  Όταν μιλάει για μεταρρυθμίσεις κυρίως αναφέρεται στη φοροαποφυγή της Ελλάδος γιατί μιλάει για "Greece's unique problems" και αυτά δεν είναι οι υψηλοί μισθοί της Ελλάδας όπως καταλαβαίνεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Μόνο που από πουθενά δεν προκύπτει ότι οι οργανισμοί αυτοί διαφωνούν σε κάτι με την Τρόικα ή ότι θέλουν να αλλάξουν την Τρόικα. Δεν υπάρχει πρόγραμμα χωρίς κάποιον να σε επιτηρεί. Τώρα άμα από την Τρόικα την πούμε κάπως αλλιώς για να χαρούν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, οκ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. προφανώς και δεν υπάρχει πρόγραμμα χωρίς κάποιος να το παρακολουθεί και να βλέπει αν τηρείται, αλλα αυτό που σας λέει και ο Μ. είναι πως η κυβέρνηση ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ και δεν μιλάει με τους υπαλληλους που μονη τους αρμοδιότητα είναι να επιτηρούν ΑΥΤΟ, αλλα ΜΙΛΑΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ για να ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ και μετά ας επιτηρείται το ΝΕΟΣΥΜΦΩΝΗΘΕΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. Εκτός αν θέλετε να μεταφράζεται η αγγλική όπως την μεταφράσατε στο εν λόγω άρθρο σας για να χαρείτε εσείς (και οι ψηφοφόροι των κυβερνήσεων των οποίων προφανώς είστε θιασώτες). με εκτίμηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Αν κάποιος παρακολουθήσει και τις δύο συντεντεύξεις είναι πολύ εύκολο να διαπιστώσει ότι ο κ. Βαρουφάκης δεν είπε κάτι διαφορετικό και το άρθρο προσπαθεί απλώς να δημιουργήσει εντυπώσεις εκ του μηδενός (καθιστώντας ουσιαστικά συμπαθή το Βαρουφάκη που δέχεται τη σχετική "επίθεση").


  Όπως εξήγησαν και οι άλλοι σχολιαστές, η Τρόικα ελέγχει την πορεία εφαρμογής του προγράμματος. Αν όμως θες να διαπραγματευτείς το ίδιο το πρόγραμμα προφανώς θα πρέπει να μιλήσεις απευθείας με ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ. Πρώτα συμφωνείς στο πρόγραμμα με τους εταίρους και μετά το ελέγχεις μέσω τρόικας. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συμφωνημένο πρόγραμμα, οπότε δεν υπάρχει και συζήτηση σε επίπεδο τρόικας. Αυτό δεν είναι "ασήμαντος και λαϊκίστικος στόχος". Είναι απλώς η λογική συνέπεια του γεγονότος ότι η κυβέρνηση που προέκυψε από τις εκλογές δεν θεωρεί, κατ΄εντολή του ελληνικού λαού, πως αυτή τη στιγμή υπάρχει συμφωνία.


  Το πρόβλημα είναι το τι θα συμβεί αν δεν υπάρξει νέα συμφωνία και αναγκαστούμε να πορευτούμε τελικά χωρίς κάποιου είδους πρόγραμμα. Και άρθρα σαν το παρόν που δείχνουν να μην κατανοούν (ή και να διαστρεβλώνουν) τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης, δείχνουν πόσο δύσκολο θα είναι πειστούν οι ξένοι οι οποίοι είναι ούτως ή άλλως αρνητικά διακείμενοι σε μια διαφορετική συμφωνία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Εδω μιλαμε για σκηνικο πληρους ρηξης απο την πρωτη κιολας συναντηση.οκ να το κανουμε!Δεν ξερω ομως τι οπλα εχουμε στην φαρετρα μας! Μηπως μια δυνατη αγορα?Ειμαστε μετα βιας 11 εκατομυρια!!Μια καλα ρυθμισμενη οικονομια?Μαλλον οχι.Οικονομια που να στηριζεται κυριως στις εξαγωγες?Δεν το νομιζω.Δεν ξερω λοιπον κατα ποσο με τις κραυγες για την λιτοτητα,θα καταφερουμε κατι!Μηπως πρεπει να καταλαβουν,ημαλλον το ξερουν εκει στον συριζα οτι ολο το μυστικο για να μπορεσεις να γινεις μια πραγματικα υγειης και δυνατη οικονομια ειναι να αρχισεις να κανεις ριζικες μεταριθμισεις στην δομη και στον τροπο λειτουργιας του κρατους!!Καποιοι στην κυβερνηση το ψελιζουν.Αλλα εδω υπαρχει προβλημα!Βλεπεις ο συριζα δεν πηρε την εντολη του λαου βαζοντας τις μεταρυθμισεις στην προεκλογικη του Ατζεντα! Και αν στο τελος αναγκαστει να τις κανει, πως θα το πετυχει?Ενας βουλευτης του συριζα εχτες ειπε:Οτι αν η κυβερνηση ζοριστει δεν θα εχει αλλη λυση παρα μονο την αμεση ετυμηγορια του λαου.Δηλ? ρωταει οδημοσιογραφος.Δημοψηφισμα απανταει ο βουλευτης.Οπαα Σας θυμιζει κατι αυτο?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Απο τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ απέριψε το παρόν πρόγραμμα σαν μη εφαρμόσιμο και εξήγγειλε εκ νέου διαπραγμάτευση με τους δανειστές, ποιό το νόημα να συζητήσει με τα εκτελεστικά όργανα της Τρόικα? Πιστεύεις ότι έχουν δικαιοδοσία για κάτι παραπάνω από το να αλλάζουν νούμερα στο excel για να εκτελεσθεί ο προυπολογισμός κατά τα συμφωνηθέντα? Μια χαρά λογικό είναι το επιχείρημά του ΣΥΡΙΖΑ, άσχετα αν είναι αδιέξοδο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. 1. Ο οποίος είναι να εφαρμόσει το πρόγραμμα. Με το οποίο εμείς δεν συμφωνούμε. Άρα τι νόημα έχουν;

  2. Όχι αλλά ούτε ο Δρίτσας είπε όχι στην Cosco. Είπανε ότι θα παγώσουν την πώληση, όχι τις επενδύσεις της Cosco.

  3. Όχι αλλά αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που λύνεται τώρα. Η συρρίκνωση του δημοσίου μέσω μειωμένων προσλήψεων θα φανεί σε δεκαετίες, αν γίνει (μακάρι).

  Στο γεγονός ότι ο τίτλος είναι λίγο "βαρύς" και δημιουγεί λίγο πολεμικό κλίμα. Έχω παρατηρήσει ότι όλα τα ειδησεογραφικά sites το κάνουν αυτό πλέον αλλά εσύ με είχες συνηθήσει σε πιο αστείους τίτλους ενώ τώρα έγινες λίγο πιο newsit.

  Παρεπιπτώντως δεν κάνει κωλοτούμπες ο Βαρουφάκης, η δημοσιογράφος τον διακόπτει συνέχεια και μπερδεύεται ουκ ολίγες φορές. Σαν να σε βομβαρδίζω με ερωτήσεις να μη σε αφήνω να απαντήσεις και να σου λέω εν μέσω της μπερδεψούρας σου "είπες ναι; είπες ναι; το άκουσα! είπες ναι! αχάααααα!".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. 1. Ο Βαρουφάκης δεν έχει πρόβλημα με την Τρόικα αλλά δεν θέλει και να τους ξαναδεί στην Ελλάδα.
  2. Θέλει όμως απευθείας συνομιλίες με τα τρία μέρη που την αποτελούν. Το ότι τα μέρη αυτά έχουν ορίσει την τρόικα ως εκπρόσωπό τους δεν πρέπει να το λάβει υπόψιν του; Θα τους πει ο Βαρουφάκης ποιος θα τους εκπροσωπεί; Είμαστε στα καλά μας;
  3. Εντάξει, το έχουμε εμπεδώσει. Εσείς οι αριστεροί υπερπατριώτες (από κοινού με τους ακροδεξιούς υπερπατριώτες των ΑΝΕΛ) δεν θα ξεπουλήσετε τίποτα. Και επειδή θεωρείτε κάθε πώληση, ξεπούλημα δεν θα πουλήσετε ποτέ τίποτα. Έχετε όμως υπόψη σας ότι το χρόνο που πέρασε ο ΟΛΠ εμφάνισε κέρδη περί τα 8 εκατ.€ έχοντας εισπράξει ενοίκιο από την Cosco περί τα 34 εκατ.€ Δηλαδή επί τις ουσίας από τη λειτουργία του εμφάνισε ζημιές περί τα 26 εκατ. ευρώ, που κατάφερε να
  υπερκαλύψει από το ενοίκιο της Cosco. Επίσης πριν την μεταβίβαση των προβλητών 2 και 3 ο Πειραιάς ήταν το ενδέκατο λιμάνι της Ευρώπης και σήμερα είναι το τρίτο με την προοπτική να γίνει πρώτο αν συνεχιστούν οι επενδύσεις σε αυτό. Αυτά για τις γελοίες σας θεωρίες περί ξεπουλημάτων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Γιατί τον λες καραγκίοζη? Λόγο αλλαζωνείας, το καταλαβαίνω να τον πείς αχώνευτο αλλα καραγκίοζη γιατί? Εμένα αν εξαιρέσεις το ύφος το καθηγητίστικο τύπου "τα ξερω όλα και σκάσε" μια χαρά φαίνεται. Τον λες και κύριο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Το "όχι άλλη παραπληροφόρηση πραγματικά" θα προκύψει αν αναρτήσεις ολόκληρη την συνέντευξη του Βαρουφάκη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Παραπολιτικε κανεις αλμα στο χρονο.Πρωτα πρεπει να αλλαξει το προγραμμα για την Ελλαδα και αυτο δεν μπορουμε να το συζητησουμε με την Τροικα που δεν εχει την πολιτικη εξουσιοδοτηση για αλλαγη του προγραμματος. Το ποιος θα επιτηρει το νεο προγραμμα οταν και εαν προκυψει ειναι δευτερευον. Αυτο λεει ο Βαρουφακης. Διαφωνεις με το οτι πρεπει να αλλαξει το τρεχων προγραμμα?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. ο βαρουφακης θεωρειτε ηδη καμενο χαρτι.
  ο τσιπρας θα τον κατεβασει στην πρωτη γωνια για να την γλυτωσει αυτός

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Αν έχω καταλάβει καλά, σκοπεύουν σε χάραξη νέας στρατηγικής αντιμετώπισης του χρέους, και όταν (και ΑΝ) συμφωνήσουν με τους θεσμοθετημένους φορείς σε ένα νέο πρόγραμμα τότε μπορεί να ξαναέρθει πάλι ο Ντάισελμπλουμ ως τρόικα για να εποπτεύει το νέο πρόγραμμα. Έτσι ή εγώ υποπέπτω σε αδυναμία κατανόησης ή εσείς παραπολιτικέ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Ε δεν ξέρω πόσο λογικό είναι αφού είναι και αδιέξοδο αλλά δεν διαφωνώ μαζί σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Είχε συνηθίσει από τον Παπαδάκη ο Βαρουφάκης που τον αντιμετώπιζε σαν τον 13ο Θεό. Στο BBC εργάζονται κανονικοί δημοσιογράφοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Ναι, διαφωνώ. Το πρόγραμμα αυτό ολοκληρώνεται πολύ σύντομα. Θα προτιμούσα να εξαντλήσουμε την ενέργεια μας στη διαμόρφωση του νέου προγράμματος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Γελοίες και υποκριτικές σταρλετίτσες της Ελληνικής οικονομίας!
  Βεμπραλισμοί και επικίνδυνες φιγούρες μιας επιστημονικής και πολιτικής
  μετριότητας!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. το θεμα ειναι τι περιεχομενο θα εχει το νεο προγραμμα.
  Και μην κανετε οτι δεν καταλαβαινετε
  ΥΓ) Δεν ειμαι μελος του ΣΥΡΙΖΑ και δεν μιλω εκ μερους του

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Σιγά τον καθηγητή !!!
  Εμείς τον κάναμε καθηγητή και οικονομική αυθεντία!!
  Στην Αυστραλία εργάστηκε ως αναπληρωτής!!
  Έκανε διάγγελμα χωρίς να σέβεται ένα σεμνό και διεθνούς φήμης οικονομολόγο που στεκόταν δίπλά του κατά την παράδοση του υπουργείου!!
  Ένας μασκαράς που ελπίζω να μην μας οδηγήσει σε περιπέτειες!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Η τροϊκα αποτελεί εκπρόσωπο των θεσμικών οργάνων της ΕΕ!!
  Συνεπώς δεν μπορείς να αναφέρεσαι στα θεσμικά όργανα χωρίς να δέχεσαι τους εκπροσώπους των !!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Παραπολιτικέ, γράφεις: «Μόνο που από πουθενά δεν προκύπτει ότι οι οργανισμοί αυτοί διαφωνούν σε κάτι με την Τρόικα ή ότι θέλουν να αλλάξουν την Τρόικα.»

  Αφενός, μεταθέτεις τα τέρματα της συζήτησης. Αυτό που μου απαντάς είναι κάτι *διαφορετικό* από αυτό που γράφεις στον τίτλο και στο ποστ. Ελπίζω να κατάλαβες τώρα τι εννοούσε ο Βαρουφάκης.

  Αφετέρου, αυτό που γράφεις στην απάντησή σου είναι ψευδές. Από τη μια, όπως είναι εδώ και καιρό γνωστό, το ΔΝΤ [σχηματικά: το 1/3 της τρόικας] συμφωνεί για διαγραφή χρέους προς ΕΖ κ.ο.κ.. Από την άλλη, όπως γράφει π.χ. η σημερινή WSJ: «In private, eurozone officials say a new monitoring system is likely to
  be needed to replace the troika. Its membership and modus operandi may
  well change, but the tricky part will be satisfying both Germany’s
  desire for controls and Greece’s desire to take ownership of its own
  policies.».

  Δικαίωμά σου φυσικά να μη βλέπεις κανένα πρόβλημα είτε με τους στόχους του ακολουθούμενου έως τα τώρα προγράμματος είτε με τον ελεγκτικό μηχανισμό της αμφίβολης [κατ'εμέ] νομιμοποίησης τρόικας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Αυτό όμως που έλεγε η νυν συγκυβέρνηση πριν τις εκλογές ήταν ότι θα σκίσει το μνημόνιο και θα διώξει την τρόικα πείθοντας μάλιστα τους εταίρους μας ότι έτσι θα ήταν το καλύτερο για την χώρα και την Ευρώπη. Γιαυτό και ο λαός τους ψήφισε. Εντέλει απλώς θέλει να διαπραγματευτεί σκληρά(όπως ο Σαμαράς)- απειλώντας μάλιστα- ώστε να γίνει ένα καινούργιο πρόγραμμα που ξανά θα το επιβλέπει μια καινούργια τρόικα. Αν τελικά το καλύτερο σενάριο που ανάφερα (νέο πρόγραμμα, νέα τρόικα) υλοποιηθεί δεν θα αισθάνεσαι καθόλου απατημένος από τις προεκλογικές δεσμεύσεις της συγκυβέρνησης;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Το προγραμμα αυτο για να ολοκληρωθει απαιτει 17-18 ορους τοσο επαχθεις που ουτε οι Σαμαρας-Βενιζελος δεν τολμησαν να τους εκπληρωσουν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. α. Η πολιτικη ειναι του Τσιπρα. Την ευθυνη την εχει αυτος
  β. Κωλοτουμπα δεν υπαρχει πια.
  γ. Οταν ουσιαστικα βριζεις καποιον (η Τροϊκα ειναι αντιευρωπαϊκη), τοτε ακομα και συγνωμη να ζητησεις... δεν αλλαζει τιποτα.
  δ. Ειδα την συνεντευξη στο BBC. Μπορεις Παραπολιτικε να βαλεις το 'αλλος ανθρωπος' με italics ή bold?
  ε. Ηταν ΦΑΝΕΡΑ αγχωμενος. Πλεον φταινε και οι δημοσιογραφοι για το πως μετεφεραν τα λεγομενα του.
  ζ. Η σημερινη κινηση να παει ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΑ στο Παρισι, δειχνει τo imminent της αποπειρας κωλοτουμπας. Δεν θα επιτραπει κωλοτουμπα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Πάντα η κοτοπονηριά μέσα μας!!!
  Με ένα , δεν εννοούσα ,ότι ακούσατε,δεν καταλάβατε κλπ.
  Να το ξαναπω λοιπον.
  Τους τζάμπα μάγκες κάνουμε,μην το λαμβάνετε υπόψιν σας!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. Το ξαναγράφω: Το "όχι άλλη παραπληροφόρηση πραγματικά" θα προκύψει αν αναρτήσεις ολόκληρη τη συνέντευξη! Αν θέλεις δημοσίευσε και το σχόλιο μου αλλά και την συνέντευξη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. Πραγματικα, αν ο/η αρθρογραφος ήξερε αγγλικά και έβλεπε όντως τη συνέντευξη θα έσβηνε το άρθο μόνος/η του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. Παραπλανητικός ο τίτλος. Όποιος είδε τη συνέντευξη θα παρατήρησε πως ο Βαρουφάκης ελίχθηκε πολύ καλά παρά τις συνεχείς απόπειρες της δημοσιογράφου να τον στριμώξει. Το άρθρο απλώς απομονώνει κάποιες φράσεις του, οι οποίες έξω από το πλαίσιο τους χάνουν το νόημα τους. Συνεχίστε την parapliroforisi.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. Αυτό που "κατάλαβαν" όλοι οι Έλληνες φωστήρες, όψιμοι Συριζοπασόκοι, δεν μπορούσε να το παραθέσει ο κος Μπαρουφάκης; Έπρεπε να στρατευτούν δεκάδες τρολς να το εξηγήσουν; Όπως και ναχει η πιο σημαντική είδηση είναι ότι η ΕΚΤ δε δανείζει μετά τις 28/2 τις ελληνικές τράπεζες και ότι οι ταρζανιές του Τσίπρα εξαντλούνται στις χώρες της Ευρωζώνης (ελπίζω να έμαθες πόσες είναι κε Πρωθυπουργέ) για το χρέος ενώ διαβεβαιώνει ΔΝΤ και ΕΚΤ ότι θα τους πληρώσει κανονικά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. Φίλε μου θυμίζει ΞΕΡΟΛΑ! Μην διαφεύγει της προσοχής μας ότι ζήτησαν την βοήθεια ,λέγε διαμεσολάβηση του υπουργού οικονομικών των ΗΠΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. " .. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συμφωνημένο πρόγραμμα .."

  Αυτό από πότε ?

  Εκείνο το pacta sund servanta
  εκείνο "το κράτος έχει συνέχεια"

  ΤΟ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ?
  .
  Με τα καμώματα ΤσιπροΒαρουφάκηδων
  τουλάχιστον δυσκολεύεται η προοπτικη
  αφού τελειώσει η αξιολόγηση κ.λπ. συμφωνημένα

  να πάμε ΜΕΤΑ σε μείωση επιτοκίου, επιμήκυνση αποπληρωμής κ.λπ.
  γιατί έτσι :

  * δυσαρεστούνται όσοι θέλουν τα λεφτά τους κάποτε πίσω και

  * τρίβουν τα χέρια τους οι πιράνχας τουρμποκαπιταλιστές .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 37. ΝΙΟΝΙΟΣ ΜΕ ΝΙΟΝΙΟ1 Φεβρουαρίου 2015 - 12:26 π.μ.

  Aκριβώς αυτό είναι πολιτική.Να λές όχι καταφατικά και ναί με άρνηση.Τους
  παραδέχομαι .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 38. Το ξέρω πως αυτο που ζηταω είναι πολύ, αλλά η κατάσταση "removed" σε ένα σχόλιο που απλώς τονίζει την αλήθεια: Το παρόν άρθρο είναι ελιπώς ενημερωμένο, αν όχι σκόπιμα στρεβλό, αλλά δεν τιμά τον remover.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 39. Ενώ στο "λεφτά υπάρχουν..." δεν απομονώθηκε καμιά φράση από όλες τις υπόλοιπες, και εκεί πάνω βέβαια δεν έγινε η μεγαλύτερη παραπληροφόρηση και παραπλάνηση του λαού όλων των τελευταίων χρόνων. Το αστείο είναι ότι ο Τσίπρας τώρα μιλάει για το ελληνικό σχέδιο που θέλει να παρουσιάσει στους εταίρους(και αυτό όμως ήταν πολιτική πρόταση του Παπανδρέου). Ένα περίεργο πράγμα να δικαιώνονται οι πολιτικές και οι ιδέες του Παπανδρέου από αυτούς που τον πολέμησαν για αυτές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 40. Μάγκες ξαναπροσπαθήστε λίγο με τα αγγλικά. Αν χρειάζεστε υπότιτλους να μας το πείτε να βάλουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 41. Με την ίδια λογική (σου) και στον ΑΝΤ1 εργάζονται κανονικοί δημοσιογράφοι, σωστά?  http://www.parapolitiki.com/2015/01/otan-i-maria-xoukli-apofasise-na-min-afisei-ton-papandreou-na-milisei-video.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 42. Αδερφέ μου, με συγχωρείς, δεν θυμάμαι στοιχεία απο το βιογραφικό του αλλα πραγματικά αυτό που λες δεν ισχύει καθόλου. Αν δεν βαριέσαι τσέκαρε το αυτο που γράφω, δεν μιλάω στον αέρα. Ο τύπος μπορεί να είναι αχώνευτος με την αλαζονική του συμπεριφορά αλλά έχει άπειρο βιογραφικό. Είναι απο τα κορυφαία μυαλά της χώρας και έχει τρομερή αναγνώρηση στο εξωτερικό. Για την Αυστραλία που γράφεις μιλούσε σε μια συνέντευξη του για το πως αποφάσισε να πάει και το έκανε εγκαταλείποντας το κεμπριτζ όπου δίδασκε.


  Τώρα για τις περιπέτειες, νομίζω τον αδικούν όλοι γιατί δεν ξέρω αν υπάρχει αλήθεια στα συνωμοσιολογήματα που ακούγονται αλλα η εμμονή της Γερμανίας με την αντιμετώπιση του ελλείμματος ακόμα και με καλή πρόθεση να είναι όχι περιπέτειες αλλα βέβαιη καταστροφή θα έφερνε και θλιβερή εξαθλίωση στο σύνολο της χώρας.


  Αποπληθωρισμός και ανεργία απαιτούν δημόσιες επενδύσεις ακόμα και με ακριβό δανεισμό. Η Γερμανία θέλει να αντιμετωπίσουμε το έλλειμμα χωρίς ανάπτυξη, δλδ κόβοντας απο μισθούς και συντάξεις. Αυτό μέχρι τώρα διέλυσε την οικονομία και η συνέχεια δεν μπορεί να είναι διαφορετική. Αυτό που κάνει δεν είναι μια απλή επιλογή, είναι μονόδρομος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 43. Και που ακριβώς είναι το μεμπτό/κακό αν σε μία "μάχη" προσπαθείς να βρείς και να αξιοποιήσεις όσους περισσότερους συμμάχους μπορείς, ειδικά αν αυτοί είναι από την άλλη άκρη του Ατλαντικού;

  ΑπάντησηΔιαγραφή