Γάλλος ΥΠΟΙΚ: Ο Βαρουφάκης συμφωνεί επί της αρχής με την παράταση του προγράμματος

17.2.15


Στη διατύπωση κρίθηκε η επίτευξη συμφωνίας της Ελλάδας με τους πιστωτές τους, σύμφωνα με το Γάλλο υπουργό Οικονομικών, Michel Sapin, ο οποίος ανέφερε πως υπήρχε σύγκλιση σε θέματα όπως το χρέος και ο αποκλεισμός ενός «κουρέματος».

«Είναι πρόβλημα διατύπωσης, αν και το νομικό εργαλείο δεν μπορεί να είναι τίποτε παρά μια παράταση του προγράμματος. Αυτό που μας είπε ο κ. Βαρουφάκης, αυτό που έχω καταλάβει, είναι ότι συμφωνεί επί της αρχής με την παράταση του προγράμματος», δήλωσε ο Sapen σε δημοσιογράφους, σύμφωνα με το Capital.gr.

Σύμφωνα με τον Sapen, η Ελλάδα μπορεί να διατηρήσει το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 1,5% του ΑΕΠ, αλλά όχι χαμηλότερα, για όσο καιρό διαρκεί η παράταση του προγράμματος. «Όλοι συμφωνούν σε αυτό: έχεις ένα πλεόνασμα 1,5%, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα σε αυτό το διάστημα που να επιδεινώνει αυτό το πλεόνασμα», είπε ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ.

Θυμηθείτε τι γράφαμε από χθες. Οι τεράστιες κωλοτούμπες του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζονται στην Ελλάδα ως «σκληρή διαπραγμάτευση». Περαστικά μας.