Κύπριος ΥΠΟΙΚ: Δεν έχω καταλάβει ποιο είναι το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης που πρέπει να στηρίξουμε

17.2.15


Ανησυχία και προβληματισμό για τις εξελίξεις, μετά το αρνητικό αποτέλεσμα του χθεσινού Eurogroup για το ελληνικό ζήτημα, εξέφρασε ο Υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Χάρης Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, τα πράγματα είναι δύσκολα για την Ελλάδα, υποδεικνύοντας ταυτόχρονα ότι η ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει τις πραγματικότητες και θα πρέπει να λάβει τις αποφάσεις της.

Επισήμανε ότι η ευθύνη της λήψης των αποφάσεων, είναι πλέον στην πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι εάν η Αθήνα, επιθυμεί παράταση του προγράμματος, πρέπει να το ζητήσει τώρα.

Ο κ. Γεωργιάδης, σημείωσε ότι το μόνο περιθώριο που υπάρχει για την Αθήνα είναι στο πλαίσιο παράτασης του υφιστάμενου προγράμματος.

Ερωτηθείς για την στάση που τήρησε ο ίδιος στο Eurogroup και εάν ευσταθεί το ότι η Ελλάδα έμεινε μόνη, ο Υπουργός Οικονομικών είπε ότι δεν γνωρίζει ποιό είναι το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης που πρέπει να στηρίξει η Κύπρος.

«Δεν είμαι βέβαιος ποιό είναι το αίτημα των ελληνικών αρχών» είπε, προσθέτοντας ότι κατά την άποψή του, η στάση της Κύπρου δεν θα έκανε τη διαφορά.

Αναλυτικά στην Καθημερινή της Κύπρου. Ελπίζω η επικοινωνιακή μηχανή του ΣΥΡΙΖΑ να μην παρουσιάσει και την Κύπρο ως γρανάζι στην πολεμική μηχανή της Μέρκελ. Μας φτύνουν, δεν βρέχει.