Ο 40χρονος που ονειρεύεται μια «αξιοπρεπή» Ελλάδα των Βαλκανίων

9.2.15


Παγιδευμένος στο κορμί ενός 40χρονου, ο πολιτικά γηραιός Αλέξης Τσίπρας επέλεξε απόψε να μετατρέψει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης του σε ένα εθνολαϊκίστικο παραλήρημα περί «αξιοπρέπειας» που επιβεβαιώνει το ιστορικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα.

Αντί να προσπαθήσει να εξηγήσει στους Έλληνες ότι πρέπει η χώρα να αλλάξει ριζικά με δική της απόφαση και χωρίς καμία Τρόικα να το απαιτεί, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε ξανά ένα σκληρά αντιευρωπαϊκό και διχαστικό λόγο που σε βάθος χρόνου μπορεί να έχει τις ίδιες καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα όσο και ένα Grexit.

Ο τυχοδιώκτης Τσίπρας συνεχίσει να επενδύει σε δίπολα τύπου «η φτωχή αλλά ηρωική Ελλάδα απέναντι στην Ευρώπη», «εμείς και οι ξένοι», δείχνοντας ότι ούτε ο ίδιος έχει αντιληφθεί ότι η Ελλάδα ανήκει οριστικά και αμετάκλητα στη Δύση κι ότι δεν είναι στο χέρι καμίας κυβέρνησης να αλλάξει τον εθνικό προσανατολισμό.

Με το Reuters ήδη να σχολιάζει ότι οι δηλώσεις Τσίπρα οδηγούν την Ελλάδα σε πλήρη ρήξη με όλη την υπόλοιπη Ευρώπη, μένει να δούμε αν τελικά το «για την αλλαγή σε Ελλάδα και Ευρώπη» θα μετατραπεί σε «φτωχοί πλην τίμιοι στα Βαλκάνια».

Αν πράγματι ο Τσίπρας απόψε διέβη το Ρουβίκωνα του μη συμβιβασμού με την Ευρώπη, ο επόμενος ποταμός που θα καταστεί ξανά επίκαιρος θα είναι ο Σαγγάριος.