Ο Τσίπρας ένωσε την Ευρώπη εναντίον μας

7.2.15


Μέσα σε λίγες ημέρες η κυβέρνηση Τσίπρα κατάφερε το ακατόρθωτο! Όχι! Δεν άλλαξε την Ευρώπη. Βλέπετε, για να αλλάξει η Ευρώπη δεν αρκεί να το θέλει ο Στρατούλης, πρέπει να το θέλουν πρώτα απ΄ όλους οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι.

Καταφέραμε όμως να στρέψουμε τους πάντες εναντίον μας. Μόνο ο Βλαδίμηρος είναι στο πλευρό μας. Αυτό λέγεται υπερήφανη εθνική πολιτική! Περιττό να πούμε ότι όσες φορές συνέβη αυτό στο παρελθόν...

Ναι! Όσες φορές η χώρα απομονώθηκε διπλωματικά και πολιτικά το πλήρωσε στην συνέχεια ακριβά. Το ρεπορτάζ, λοιπόν, υποστηρίζει ότι η κατάσταση στο εξωτερικό είναι πολύ πιο δύσκολη από εκείνη που σας περιγράφουν τα media στην Αθήνα. Θα διαβάζατε από τον ελληνικό Τύπο προεκλογικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έκανε σίγουρα την περίφημη κυβίστηση. Τον πρόλαβαν (τον ΣΥΡΙΖΑ) τα ελληνικά media και πλέον βρίσκονται σε σύμπλευση.

(...)Η Αθήνα επιμένει ότι έχει ελπίδες. Κι αποδίδει την αδιάλλακτη στάση της Ευρώπης σε εκβιασμούς των Γερμανών. Η εκτίμηση της ελληνικής κυβέρνησης είναι λαθεμένη. Αυτό που βλέπουμε σήμερα απέναντί μας δεν είναι η Γερμανία, αλλά ολόκληρη η Ευρώπη. Δεν υπάρχουν ρήγματα στο εσωτερικό της ΕΕ. Ούτε στα κράτη, ούτε στους οργανισμούς. Δεν έχουν διαφορετική άποψη για την περίπτωση της Ελλάδας ο κ. Ντράγκι με τον κ. Σόιμπλε. Ούτε η Ιταλία είναι δήθεν πιο ανεκτική απέναντί μας. Η στάση τους είναι μπετόν αρμέ. κι αυτό θα πρέπει να μας προβληματίσει.

Ο Θανάσης Μαυρίδης περιγράφει στο Capital.gr το που ακριβώς βρισκόμαστε.