«Ο Ολάντ πιστεύει ότι το Grexit είναι αντιμετωπίσιμο, από άλλον πλανήτη ο Βαρουφάκης»

16.2.15


Έτοιμη να αντιμετωπίσει δίχως τους προ πενταετίας κινδύνους μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ είναι πλέον η Ευρώπη, εκτιμά ο Φρανσουά Ολάντ σύμφωνα με πολιτική συντάκτρια, διαπιστευμένη στο Ελιζέ, που μίλησε στον ρ/σ Europe 1, όπως μεταδίδει το MEGA.

Σύμφωνα με τη Γαλλίδα δημοσιογράφο Καρολίν Ρου, "η υπόθεση είναι ξεκάθαρα πάνω στο τραπέζι. Είτε είναι στις Βρυξέλλες είτε σε υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια το ερώτημα τίθεται με σοβαρότητα και μπορώ να σας πώ ότι ο πρόεδρος ο ίδιος φαντάζεται αυτό το σενάριο. Μου εκμυστηρεύθηκε πριν από μερικές ημέρες ότι πριν από πέντε χρόνια έαν η Ελλάδα έβγαινε από την Ευρωζώνη αυτό θα είχε παρασύρει την Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία. Σήμερα λέει ο Φρανσουά Ολαντ δεν θα συνέβαινε κάτι τέτοιο. Πιο ξεκάθαρα η Ευρώπη είναι έτοιμη να το αντιμετωπίσει".

Αναφερόμενη στον Γ. Βαρουφάκη τόνισε ότι είναι καθηγητής Οικονομίας και "έχει την τάση να θέλει να δίνει μαθήματα και αυτό μπορώ να σας πως ότι δεν αρέσει ούτε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ούτε στους υπουργούς" ενώ Γάλλος διαπραγματευτής φέρεται να της εκμυστηρεύτηκε ότι ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ "είναι από άλλο πλανήτη".

Αναλυτικά στο Capital.gr. Τα πράγματα πηγαίνουν πολύ άσχημα. Όπως αναμενόταν, μόνο με μαγκιά δεν θα πάει πολύ μακριά η χώρα.