Όταν το Υπ.Παιδείας προσφέρει άλλοθι στους τραμπούκους των δημοσίων πανεπιστημίων

20.3.15


Μια απίστευτη ανακοίνωση σχετικά με τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας το οποίο μοιάζει να έχει παραδοθεί στις ιδεοληψίες του Αριστείδη Μπαλτά.

Πληροφορηθήκαμε για τα θλιβερά γεγονότα που συνέβησαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο ανθρώπων. Όσο και αν τα γεγονότα αυτά θεωρηθούν ότι αποτελούν εκφάνσεις της συσσωρευμένης κοινωνικής οργής, τα Πανεπιστήμια είναι και πρέπει να παραμείνουν χώροι ελεύθερης διακίνησης ιδεών και δεν μπορούν να αποδεχθούν τέτοιες πράξεις βαρβαρότητας και τυφλής βίας.  
Μια μικρή υπενθύμιση του τι συνέβη στο ΑΠΘ από το ρεπορτάζ του In.gr:
Σοβαρά επεισόδια, με δύο τραυματίες, σημειώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν περίπου 100 φοιτητές επιχείρησαν να εισέλθουν βιαίως στην αίθουσα, όπου διεξαγόταν η συνεδρίαση της Συγκλήτου, με αίτημα οι συνεδριάσεις να είναι ανοιχτές στο κοινό. Στη διάρκεια των επεισοδίων δύο φύλακες τραυματίστηκαν, ο ένας διακομίσθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο της πόλης.
Μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει τι σχέση έχουν αυτά τα 100 άτομα που τραυμάτισαν εργαζομένους του ΑΠΘ με τη «συσσωρευμένη κοινωνική οργή»; Από που προκύπτει η σύνδεση τους; Από που αντλούν τη νομιμοποίηση τους;

Θυμίζω ότι τέτοια επεισόδια γίνονται στα δημόσια πανεπιστήμια και πολύ πριν την κρίση από συγκεκριμένες μειοψηφικές ομάδες που θεωρούν ότι μπορούν να κάνουν ό,τι γουστάρουν με τον λογαριασμό να φτάνει πάντως στους φοιτητές και στους φορολογούμενους.

Αν λάβουμε υπόψιν μας ότι και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης καμαρώνει για το ότι μεσολάβησε για να μην συλληφθούν αυτοί που διέλυσαν τη Νομική Σχολή της Αθήνας, η κατάσταση μοιάζει να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο.