Όταν το Υπ.Παιδείας προσφέρει άλλοθι στους τραμπούκους των δημοσίων πανεπιστημίων

20.3.15


Μια απίστευτη ανακοίνωση σχετικά με τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας το οποίο μοιάζει να έχει παραδοθεί στις ιδεοληψίες του Αριστείδη Μπαλτά.

Πληροφορηθήκαμε για τα θλιβερά γεγονότα που συνέβησαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο ανθρώπων. Όσο και αν τα γεγονότα αυτά θεωρηθούν ότι αποτελούν εκφάνσεις της συσσωρευμένης κοινωνικής οργής, τα Πανεπιστήμια είναι και πρέπει να παραμείνουν χώροι ελεύθερης διακίνησης ιδεών και δεν μπορούν να αποδεχθούν τέτοιες πράξεις βαρβαρότητας και τυφλής βίας.  
Μια μικρή υπενθύμιση του τι συνέβη στο ΑΠΘ από το ρεπορτάζ του In.gr:
Σοβαρά επεισόδια, με δύο τραυματίες, σημειώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν περίπου 100 φοιτητές επιχείρησαν να εισέλθουν βιαίως στην αίθουσα, όπου διεξαγόταν η συνεδρίαση της Συγκλήτου, με αίτημα οι συνεδριάσεις να είναι ανοιχτές στο κοινό. Στη διάρκεια των επεισοδίων δύο φύλακες τραυματίστηκαν, ο ένας διακομίσθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο της πόλης.
Μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει τι σχέση έχουν αυτά τα 100 άτομα που τραυμάτισαν εργαζομένους του ΑΠΘ με τη «συσσωρευμένη κοινωνική οργή»; Από που προκύπτει η σύνδεση τους; Από που αντλούν τη νομιμοποίηση τους;

Θυμίζω ότι τέτοια επεισόδια γίνονται στα δημόσια πανεπιστήμια και πολύ πριν την κρίση από συγκεκριμένες μειοψηφικές ομάδες που θεωρούν ότι μπορούν να κάνουν ό,τι γουστάρουν με τον λογαριασμό να φτάνει πάντως στους φοιτητές και στους φορολογούμενους.

Αν λάβουμε υπόψιν μας ότι και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης καμαρώνει για το ότι μεσολάβησε για να μην συλληφθούν αυτοί που διέλυσαν τη Νομική Σχολή της Αθήνας, η κατάσταση μοιάζει να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο.

2 σχόλια:

 1. "..τα Πανεπιστήμια είναι και πρέπει να παραμείνουν χώροι ελεύθερης
  διακίνησης ιδεών και δεν μπορούν να αποδεχθούν τέτοιες πράξεις
  βαρβαρότητας και τυφλής βίας."

  Να μας εξηγήσει όμως ο κύριος υπουργός τί κάνουμε όταν τελικά οι ιδέες που "διακινούνται ελεύθερα" το μόνο που πετυχαίνουν είναι να προωθούν την τυφλή βία και την καταστροφή δημόσιας περιουσίας, όπως ακριβώς γίνεται ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ που 10-20 ή 100 άτομα που ΔΕΝ έχουν καμία σχέση με την εκπαίδευση, το Πανεπιστήμιο και τη νομιμότητα κάνουν κατάληψη σε ανώτατο ίδρυμα -- και μάλιστα με θράσος έχουν αιτήματα από μία κοινωνία που ούτε την πιστεύουν, ούτε την υπολογίζουν, ούτε τη σέβονται και φυσικά δεν θέλουν να συμμετέχουν σε αυτή οπως εμείς οι υπόλοιποι. Δε μπορεί αυτή η αριστερά που μας έλαχε να δίνει άλλοθι στους πάντες, ούτε και μπορεί να τα έχει όλα δικά της.

  Γιατί στο τέλος θα τρελαθούμε όλοι μας από την πρώτη φορά αριστερά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εκτος απο τις ιδεοληψίες του μαρξιστή Μπαλτά, εχουμε και την ανεξέλεγκτη και συστηματική δράση των κουκουλοφόρων σε ολη την πόλη.

  Λες και απαιτούν την εξόφληση προεκλογικών γραμματίων, ενώ η αστυνομία εχει εντολές να παραμένει αδράνης.
  Τι στην ευχή συμβαίνει επιτέλους?

  ΑπάντησηΔιαγραφή