Αντιμνημονιακός μετά αποδοχών αποδεικνύεται και επίσημα ο αγωνιστής τηλεσυνταγματολόγος Κατρούγκαλος

21.3.15


Η λέξη «ξεφτίλα» δεν είναι αρκετή για να περιγράψει το πρώτο σκάνδαλο που αγγίζει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξαρτήτων Ελλήνων και αφορά τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο.

Αντιγράφω από το σχετικό ρεπορτάζ του ΒΗΜΑτος το οποίο και αποκαλύπτει στην κυριακάτικη έκδοση του τη συγκεκριμένη υπόθεση:
Μείζον ζήτημα ηθικής τάξης για τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλο ανακύπτει από την ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι του Σαββάτου σχολιάζοντας το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ του «Βήματος της Κυριακής» και την αποκάλυψη ότι είχε υπογράψει εργολαβικά συμφωνητικά με υπαλλήλους που επαναπροσλαμβάνει στο Δημόσιο, οι οποίοι ήταν ή απολυμένοι ή σε διαθεσιμότητα.
Ο κ. Κατρούγκαλος δηλώνει ότι ανέστειλε τη δικηγορική του δραστηριότητα από τον Ιούνιο του 2014 όταν και εξελέγη ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ και πως έκτοτε δεν έχει καμία σχέση ή επικοινωνία με τους υπαλλήλους αυτούς. Όμως από τα στοιχεία που αποκαλύπτει το Βήμα της Κυριακής προκύπτει ότι ο κ. Κατρούγκαλος συνέχισε να υπογράφει ιδιωτικά συμφωνητικά μέχρι και τις 27 Ιανουαρίου του 2015 οπότε και ορκίστηκε αναπληρωτής υπουργός.
Ταυτόχρονα ο κ. Κατρούγκαλος υποστηρίζει ότι όλα τα δικαιώματα για ζητήματα αμοιβών τα έχει εκχωρήσει στη δικηγορική εταιρεία της οποίας ήταν μέλος μέχρι τα μέσα του 2014 ενώ από τα στοιχεία του Βήματος προκύπτει σαφώς ότι φρόντισε ο ίδιος να διατηρήσει τα πλήρη δικαιώματα για τον εαυτό του, όπως προκύπτει από τα αντίστοιχα δικαιολογητικά.
Χτίστηκαν καριέρες και περιουσίες από τα αντιμνημονιακά τηλεπαράθυρα που διαφήμιζαν όλοι αυτοί την πραμάτεια τους. Κανείς από τη δημοσιογραφική και πολιτική πιάτσα δεν δικαιούται να πέφτει από τα σύννεφα. Το πραγματικό σκάνδαλο είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια οι Κατρούγκαλοι προστατεύονταν από τα ΜΜΕ που σήμερα τους λιβανίζουν ως υπουργούς.

Αργά ή γρήγορα, ο λογαριασμός θα έρθει σε κάθε Κατρούγκαλο κι ας ελπίσουμε ότι το κόστος δεν θα είναι τεράστιο για την Ελλάδα. Όλα πάντως δείχνουν ότι η ζημιά που θα προκαλέσει η εποχή ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνική Αριστερά θα είναι ανεπανόρθωτη.

Προς το παρόν, στον ρεαλιστή Τσίπρα προσφέρεται η ευκαιρία να κόψει το πρώτο κεφάλι στον δρόμο προς τη φιλοτέχνηση ενός ηγετικού πρωθυπουργικού προφίλ. Μένει να δούμε αν θα την αξιοποιήσει.