Προκλητικός Βαρουφάκης, επεισόδιο 3.052: Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας το δάνειο προς την Ελλάδα

10.3.15


Ενώ συνεδρίαζε στις Βρυξέλλες το Eurogroup, η κρατική τηλεόραση της Γερμανίας ΑRD μετέδιδε ένα ντοκιμαντέρ για την ελληνική κρίση χρέους.

Σε αυτό το ντοκιμαντέρ μίλησε και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ο οποίος δήλωσε: «Οι έξυπνοι άνθρωποι στις Βρυξέλλες, στη Φρανκφούρτη και στο Βερολίνο ήξεραν από το Μάιο του 2010 ότι η Ελλάδα δεν θα πλήρωνε ποτέ τα χρέη της. Ενήργησαν, όμως, λες και η Ελλάδα δεν ήταν χρεοκοπημένη, λες και απλώς δεν είχε αρκετή ρευστότητα».

«Σε αυτήν τη θέση, το να δίνεις στο πιο χρεοκοπημένο κράτος του κόσμου το μεγαλύτερο δάνειο στην Ιστορία, σαν να ήσουν τριτοκλασάτος διεφθαρμένος τραπεζίτης, είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» είπε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο τη γερμανική μετάφραση των δηλώσεών του.

Αναλυτικά στο Euro2day. Έχω γράψει στο παρελθόν ότι ο άνθρωπος αυτός ζει τον μύθο τους εις βάρος των Ελλήνων και ενδιαφέρεται κυρίως για το πόσο δυνατά θα ακουστεί το όνομα του ανά τον πλανήτη.

Δεν ξέρω αν είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας(!) το ότι η έσωσε η Ευρωζώνη ένα μέλος της από την απόλυτη καταστροφή αλλά είναι σίγουρα έγκλημα κατά της Ελλάδας η επιλογή Βαρουφάκη στο υπουργείο Οικονομικών από τους κ.κ Τσίπρα και Καμμένο.