Και στη Συνέλευση της Ορθοδοξίας ελπίζει η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά των μνημονιακών πολιτικών

12.3.15


Με τον πρόεδρο της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, (ΔΣΟ) και μέλος της Ρωσικής Κρατικής Δούμας, Σεργκεί Ποπόφ συναντήθηκε χθες η Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία και προχώρησε σε δηλώσεις.

Μεταξύ άλλων, είπε:
(...)Στη σημερινή συγκυρία, οι αρχές και οι αξίες που υπογραμμίζει η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας, αρχές και αξίες του Χριστιανισμού που όμως υπερβαίνουν τη θρησκεία και είναι πανανθρώπινες - οι αξίες της ανεξιθρησκίας, της ανεκτικότητας, της αλληλεγγύης, του ανθρωπισμού, του σεβασμού στις μειονότητες - αυτές οι αξίες είναι επίκαιρες όσο ποτέ. 
Γι’ αυτόν το λόγο και για τους ιστορικούς λόγους τους οποίους ανέφερα, η στήριξη του Ελληνικού Κοινοβουλίου στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας θα είναι ενεργή και διαρκής. Ανάλογη ελπίζουμε και προσβλέπουμε ότι θα είναι η στήριξη και η ενεργοποίηση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας στην υπεράσπιση αυτών των αρχών και αξιών, όσον αφορά τον Ελληνικό Λαό, τον ελληνικό πληθυσμό, που θυματοποιήθηκε από πολιτικές οι οποίες αγνόησαν τον Άνθρωπο, περιφρόνησαν και καταπάτησαν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, δημιούργησαν θύματα και θυματοποίησαν την ίδια τη Δημοκρατία. 
Και σε ευρωπαϊκό επίπεδο υπάρχει κενό στην ανάδειξη και υπεράσπιση αυτών των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στην αναπλήρωση του οποίου είμαι βέβαιη ότι η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας θα διαδραματίσει ενεργό και ζωτικό ρόλο.
Μιλάμε για Ριζοσπαστική Αριστερά, όχι αστεία...