Αν ο Βαρουφάκης βαριέται να εκπροσωπεί τη χώρα του, ας παραιτηθεί μια ώρα αρχύτερα

26.4.15


Η κριτική στον Γιάνη Βαρουφάκη έχει χάσει εδώ και πολύ καιρό το ενδιαφέρον της, ιδιαίτερα μετά τα μέσα Φεβρουαρίου όταν και του επιβλήθηκε...σιωπητήριο από τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος έδειξε να καταλαβαίνει ότι ένας υπουργός Οικονομικών πρέπει να συμπεριφέρεται περισσότερο σαν λογιστής και λιγότερο σαν την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Από τότε μέχρι σήμερα, ο κ. Βαρουφάκης σταμάτησε να μιλάει τόσο πολύ αλλά δεν σταμάτησε να απέχει από την άσκηση των καθηκόντων του. Είναι κοινό μυστικό ότι το υπουργείο Οικονομικών διοικείται κυρίως από τη Νάντια Βαλαβάνη η οποία και αναφέρεται στον επίσης σιωπηλό Γιάννη Δραγασάκη.

Όπως εξηγεί σήμερα ο Τάσος Τέλλογλου στο Protagon.gr, τα κεφάλαια της διαπραγμάτευσης που αφορούν το υπουργείο του κ. Βαρουφάκη είναι τα πιο καθυστερημένα χρονικά καθώς ο πάλαι ποτέ πανελίστας-οικονομολόγος αδυνατεί να καταρτίσει έναν κατάλογο σοβαρών μέτρων που όντως θα αυξήσουν τα έσοδα του κράτους.

Στη Ρίγα της Λετονίας, ο κ. Βαρουφάκης ξεπέρασε όμως κάθε προηγούμενο όριο. Όταν το Reuters αποκάλυψε ότι δεν πήγε καν στο κοινό δείπνο με τους Ευρωπαίους ομολόγους του, η διαρροή του υπουργείου Οικονομικών ήταν ότι δεν μπορεί τα...βαρετά δείπνα.

Ο Δημήτρης Χορν έλεγε ότι δεν είναι κακό να βασανίζεσαι αλλά κακό είναι να βαριέσαι. Νομίζω ότι κάπου εδώ ήρθε η ώρα ο κ. Βαρουφάκης να μας απαλλάξει από την παρουσία του και να αναζητήσει πιο ενδιαφέροντα πράγματα για την καθημερινότητα του. Έχοντας ήδη ζήσει τον μύθο του εις βάρος της χώρας, θα τον καλούν σε συνέδρια τουλάχιστον για τα επόμενα 20 χρόνια. Είμαι σίγουρος ότι και το πάνελ του Γιώργου Παπαδάκη θα είναι πάντα εκεί γι'αυτόν. Δεν θα πλήξει.