Ο Προκόπης Παυλόπουλος δηλώνει πρόθυμος να προχωρήσει σε πραξικόπημα για το καλό μας

25.4.15


Μια ιδιαίτερα παράξενη και σίγουρα θεσμικά απαράδεκτη δήλωση έκανε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε συνάντηση του με τον Σταύρο Θεοδωράκη, με τον τελευταίο να μην σχολιάζει μάλιστα το παραμικρό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Κωνσταντίνου Ζούλα στην Καθημερινή, ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε:
Ο ρόλος μου, οι αρμοδιότητές μου και κυρίως η λαΐκή ετυμηγορία των τελευταίων εκλογών, μου επιβάλλουν να κάνω τα πάντα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου, αγγίζοντας ακόμη και τα όρια των αρμοδιοτήτων μου, ώστε η πορεία της Ελλάδας να είναι αδιατάταρακτη εντός Ευρώπης και Ευρωζωνης. (...)
Θα κάνω όχι απλώς αυτό που μου αναλογεί, αλλά θα υπερβώ και αυτό ακόμη το οποίο ενδεχομένως φαίνεται ότι προκύπτει από το γράμμα των διατάξεων για τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Το ότι ο κ. Παυλόπουλος είναι ένας φαύλος και επικίνδυνος πολιτικός άνδρας το έχουμε διαπιστώσει, έχει αποτυπωθεί με αριθμούς στο ελληνικό δημόσιο χρέος. To ότι είναι κατάντια για τη χώρα ότι εκλέχθηκε στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας είναι επίσης γνωστό.

Το ότι όμως δεν έχουν ήδη όλα τα δημοκρατικά κοινοβουλευτικά κόμματα εκδώσει οργισμένες ανακοινώσεις εναντίον του, επαναφέροντας τον στη δημοκρατική τάξη, είναι κάτι πολύ περίεργο και εξ ορισμού επικίνδυνο.

8 σχόλια:

 1. Δεν είμαι υπέρμαχος του Παυλόπουλου και αυτό μπορείς να το δείς και σε άλλα σχόλιά μου στο disquss.
  Αλλά επίσης δεν είμαι υπέρμαχος και αυτών που προσπαθούν να παραπλανούν. Γράφει λοιπόν παραπάνω:
  "αλλά θα υπερβώ και αυτό ακόμη το οποίο ενδεχομένως φαίνεται ότι προκύπτει",  δηλώνει δηλαδή ότι θα υπερβεί αυτό που ΦΑΙΝΕΤΑΙ ότι προκύπτει, όχι αυτό που προκύπτει.
  Για ποιό πραξικόπημα ή υπέρβαση καθηκόντων ακριβώς μιλάς;
  Έχεις σπουδάσει νομικά και δεν μπορείς να ερμηνεύσεις μία τόσο απλή δήλωση ή το κάνεις εσκεμμένα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τι εννοεί ο λαλάκας; ότι θα παραιτηθεί; και θα χάσει το μισθό; Θα βγω ξεβράκωτος στην Πλατεία Συντάγματος αν το κάνει αυτό ο Πάκης...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αποκλείεται, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα.Ανήκουν οριστικά στο παρελθόν.Άλλωστε έχουμε κυβέρνηση Αριστεράς και σιγά μην συμβεί πραξικόπημα ή χούντα ή δικτατορία.Στη δύση είμαστε και η δημοκρατία είναι παρούσα, δεν θα συμβεί ποτέ τέτοιο πράγμα.Μην φοβάται κανείς για τέτοια πράγματα, καθώς ανήκουν όλα αυτά στα παραμύθια μόνο, όχι στην πραγματικότητα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πιο πολύ από το ότι είμαι εγώ νομικός, το κρίσιμο είναι ότι ο ίδιος είναι νομικός και μάλιστα καθηγητής Δημοσίου Δικαίου. Θα έπρεπε πρώτος να αποφύγει ακόμα και το 10% αυτής της δήλωσης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Γιατί να αποφύγει μία δήλωση η οποία στην ουσία της λέει ότι θα κάνει ότι χρειαστεί ΜΕΣΑ στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του για να διασφαλίσει την χώρα μέσα στην Ευρώπη;
  Διυλίζεις τον κώνωπα. Αδυνατείς να δείς πέρα από τις προσωπικές σου αντιπάθειες. Υπάρχουν αρνητικά σχόλια/άρθρα που να έχεις γράψει για τον Ραγκούση ή τον Παπανδρέου;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Τι μπορεί να κάνει δηλαδή; Να ζητήσει να του πουν τα κάλαντα φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Εντελώς μη σοβαρή η απάντησή σου.
  Γράφεις ολόκληρο άρθρο επειδή ενοχλήθηκες από το γεγονός ότι προτίθεται να κάνει κάτι που θα σε ενοχλούσε αλλά που εν τέλει εσύ πάλι λές ότι δεν μπορεί να κάνει.
  Μήπως να καταργήσουμε και το θεσμό επειδή δεν μπορεί να κάνει τίποτα; Η δημοκρατία (και οι πραγματικοί δημοκράτες) δεν είναι α λα καρτ. Επίσης, δεν μου απάντησες (αν θέλεις φυσικά...), έχεις γράψει άρθρα που κάνουν κριτική στο ΓΑΠ και το Ραγκούση ή τα έπραξαν όλα καλώς (και πραγματικά ρωτάω καλόπιστα με εμφανή όμως επικριτική διάθεση).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Συμφωνώ με τον readgreece, παραπολιτικέ. Ήταν εξαιρετικά προσεκτική η δήλωσή του.


  Βέβαια η ερώτηση για τον ΓΑΠ και τον Ραγκούση είναι εκτός θέματος. Η απάντηση είναι γνωστή και θεμιτή - καθ'όσον κανένας δεν είναι αντικειμενικός, εκ των πραγμάτων. Άποψη εκφράζουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή