Κάπα Research: Μέσα σε δυο μήνες ο θυμός των πολιτών εκτοξεύεται από το 2,7% στο 32,6%

26.4.15


Θα θυμάστε το προεκλογικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ «η ελπίδα ξεκίνησε». Θα θυμάστε τις αναλύσεις τύπου «η ελπίδα νίκησε τον φόβο». Θα θυμάστε τον δημοσκοπικό μήνα του μέλιτος με τα μεσσιανικά ποσοστά αποδοχής του Αλέξη Τσίπρα και του Γιάνη Βαρουφάκη.

Αν τα θυμάστε, αρχίστε να τα ξεχνάτε. Έγραφα πρόσφατα ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς καταφέρνει το αδύνατο και αρχίζει να αυξάνει, έστω οριακά, τη δημοτικότητα του Αντώνη Σαμαρά. Πλέον όλο και περισσότερες έρευνες επιβεβαιώνουν την απότομη φθορά της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της Κάπα Research που δημοσιεύεται σήμερα στο Βήμα της Κυριακής, το αίσθημα ελπίδας (43,3% τον Απρίλιο, 62,5% τον Φεβρουάριο) προς την κυβέρνηση μειώνεται και στη θέση του έρχονται η ανησυχία (52,9% τον Απρίλιο και 34% τον Φεβρουάριο) και ο θυμός (32,6% τον Απρίλιο, έναντι 2,7% τον Φεβρουάριο).

Με το 72,9% να επιθυμεί να παραμείνει η χώρα στο ευρώ, ο μόνος δρόμος για την κυβέρνηση είναι να...κυβερνήσει τη χώρα. Ούτε εκλογές μπορούμε να κάνουμε κάθε 6 μήνες, ούτε να θέσουμε σε δημοψήφισμα ένα ερώτημα που ουσιαστικά δεν υπάρχει στην ελληνική κοινωνία.

3 σχόλια:

 1. Αυτό που θα έπρεπε να προβληματίζει την αντιπολίτευση ΓΕΙΝΚΩΣ και ειδικώς, είναι η παραμονή της "αποδοχής" των συριζανελ σε υψηλά πίπεδα, εν αντιθέσει με τους αντιπολιτευόμενους πολιτικούς που δεν καταφέρνουν να πείσουν τους πολίτες. Κάτι φταίει στους πολίτες;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αφήνοντας κατά μέρος τη δημοσκόπηση, θα μείνω σ'αυτό-που εν μέρει εξηγεί και τη διάθεση ή το αίσθημα οργής: προεκλογικά ένα από τα πιο προβεβλημένα συνθήματα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν το, εντελώς παραπλανητικό για όσους έχουν έφεση στο να εξαπατηθούν-"ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΜΕ!" .Ούτε μια μέρα από τις σχεδόν εκατό πρώτες μέρες αυτής της κυβέρνησης δεν εισέπραξα την αίσθηση ότι αληθινά κυβερνούν. ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ! Ούτε μιά! Η καταλυτική -και παραλυτική για έναν πολίτη-αίσθηση του ερασιτεχνισμού όλων των μελών αυτής της κυβέρνησης είναι κυρίαρχη και μόνη. Καμιά ελπίδα σοβαρότητας από κανέναν-οι απόπειρες του Πανούση να φανεί σοβαρός ήρθαν εκ των υστέρων και αφού πειραματίστηκε αρκετά στο άτυχο κασίδικο κεφάλι μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η απειρία ίσως είναι καλύτερη της υποτακτικότητας, π.χ. email Χαρδούβελη.

  Αν σε ενοχλεί ο ερασιτεχνισμός της διακυβέρνησης μία φορά, δεν θα έπρεπε να σε ενοχλεί ο επαγγελματισμός της φτωχοποίησης δέκα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή