Αντί να κοιτάξουμε μπροστά, η Εξεταστική για το Μνημόνιο θα συνεδριάζει για 6 ολόκληρους μήνες

29.4.15


Έγραψα λίγο πριν ότι έχω όλο και περισσότερο την αίσθηση ότι εδώ και καιρό η Ελλάδα είναι μια χώρα στην οποία δεν συμβαίνει απολύτως τίποτα.

Την ώρα που έγραφα εκείνες τις γραμμές, δεν είχα προσέξει την είδηση για τη συγκρότηση της περίφημης Εξεταστικής Επιτροπής για το Μνημόνιο. Διαβάζω ότι οι εργασίες της Επιτροπής θα διαρκέσουν έξι μήνες και η προθεσμία για την ολοκλήρωση εργασιών και την υποβολή του πορίσματος της θα είναι μέχρι την 6η Οκτωβρίου του 2015.

Αντί να κάτσουν οι βουλευτές όλων των δημοκρατικών κομμάτων να συμφωνήσουν σε μερικά πολύ βασικά πράγματα για την επόμενη μέρα της Ελλάδας, για 6 ολόκληρους μήνες θα συζητάμε για το αν έκανε το αυγό την κότα ή η κότα το αυγό, προσφέροντας άρτο και θεάματα στους πολίτες οι οποίοι δήθεν πρέπει να μάθουν την «αλήθεια».

Δεν έχουν βαρεθεί;

11 σχόλια:

 1. Σε χαλάει επειδή θα στείλει στην φυλακή τον ΓΑΠ έτσι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Διαβάζω με πολύ ενδιαφέρον το οδοιπορικό.
  Οι φωτογραφίες είναι πολύ κατατοπιστικές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. παραπολιτικε, και οι συριζανελ μπροστα κοιτανε..
  Απλα εχουν μονιμως την πλατη γυρισμενη στην Ιστορια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ευάγγελος Κορκολής29 Απριλίου 2015 - 11:04 μ.μ.

  Κάποια στιγμή πρέπει να κοιτάξουμε και πίσω, να δούμε τι λάθη κάναμε, να τα επεξεργαστούμε και τελικά να μάθουμε από αυτά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. 1.ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

  1 ΑΠΟ 3
  Πρόθεσή μου είναι, να ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ που έχουν κάνει επάγγελμα ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΡΗΤΟΡΙΑ. 
  Να μας πούνε ξεκάθαρα, ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ, ΕΑΝ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟ 2009, ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, με τους ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥΣ (παγκοσμίως) Δημοσιονομικούς Δείκτες.
  Έχει μήπως προταθεί ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ κάποια ΣΟΒΑΡΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ για την αντιμετώπιση της Οικονομικής Κρίσης και της Χρεοκοπίας?
  Δυστυχώς, ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ, το 2010 υπήρχαν ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΕΠΙΛΟΓΕΣ:
  1) Η προσφυγή στον Μηχανισμό Στήριξης (και το Μνημόνιο),
  2) Η ΑΣΥΝΤΑΚΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ, Η ΦΡΙΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΏΝ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ.
  Όλα τα άλλα είναι ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ.!!!!
  Ακολουθούν δύο Πίνακες : 
  Στον Πίνακα Α , φαίνεται Η ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ της Ελληνικής Οικονομίας όταν ο Καραμανλής έγινε Πρωθυπουργός. 
  Στον Πίνακα Β, φαίνεται ξεκάθαρα ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΑΛΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕ η Οικονομία META ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ της Κυβέρνησης Καραμανλή
  Η απλή σύγκριση ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ.  

  A. H ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΗΜΙΤΗ (Αποτελέσματα 31/12/2003): 
  1. Πρωτογενείς Δαπάνες ……………………=30 Δις Euro 
  2. Έλλειμμα Προϋπολογισμού ……………=3,3 % του ΑΕΠ 
  3. Πρωτογενές Έλλειμμα ……………………=0 
  4. Πρωτογενές Πλεόνασμα …………………=1,7 % του ΑΕΠ 
  5. Έλλειμμα Ισοζυγ. Τρεχ. Συναλλαγών.= 8,65 Δις (3,75% του ΑΕΠ) 
  6. Δημόσιο Χρέος ……………………………….=178 Δις  (90% του ΑΕΠ) 

  Β. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (Αποτελέσματα 31/12/2009): 
  1. Πρωτογενείς Δαπάνες ……………………=59 Δις (Αύξηση 96,66%) 
  2. Έλλειμμα Προϋπολογισμού…………….=15.6 % του ΑΕΠ (36 Δις -Αύξηση 372,7%) 
  3.Πρωτογενές Έλλειμμα …………………….=10,6 % του ΑΕΠ (24,5 Δις- Αύξηση = ΦΑΣΚΕΛOΚΟΥΚΟΥΛΩΣΤΑ)
  4. Πρωτογενές Πλεόνασμα ……………….= 0 
  5. Έλλειμμα Ισοζυγίου Τρεχουσών (Εξωτερικών) Συναλλαγών ……………….=25,8 Δις (11,2% του ΑΕΠ – Αύξηση 198,3,6%) 
  6. Δημόσιο Χρέος ……………………………..=299 Δις (129,7% του ΑΕΠ – Αύξηση σε Euro: 68,5%)

  (ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. 2.ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.
  2 ΑΠΟ 3
  α) Υπάρχει κάποιος με έστω στοιχειώδεις γνώσεις, που μπορεί να ισχυριστεί ότι  εάν η Ελλάδα το 2009 είχε τους Δημοσιονομικούς Δείκτες που υπήρχαν το 2003, θα υπήρχε Η ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ από τις αγορές ? 
  β) Υπάρχει επίσης κάποιος που δεν καταλαβαίνει πως στο τέλος του 2009 με αυτούς ΤΟΥΣ ΑΘΛΙΟΥΣ Δημοσιονομικούς Δείκτες («δημιούργημα» της Κυβέρνησης Καραμανλή) η Ελλάδα ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΗΔΗ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗ ΧΩΡΑ και ότι ο Παπανδρέου προσπάθησε ΑΓΩΝΙΩΔΩΣ (ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕ) να πείσει τους ΑΠΡΟΘΥΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ Εταίρους μας, ώστε να δημιουργηθεί (ΕΚ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ) ο Μηχανισμός Στήριξης, από τον οποίο Η ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΕΛΛΑΔΑ άντλησε τεράστια ΧΑΜΗΛΟΤΟΚΑ ΠΟΣΑ με τα οποία αποφύγαμε την Ασύντακτη Χρεοκοπία και ΤΗΝ ΦΡΙΚΗ της Στάσης Πληρωμών.?  
  Οι Εταίροι μας ήταν ΑΠΡΟΘΥΜΟΙ να μας βοηθήσουν και είχαν ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ προς την Ελλάδα, εξ αιτίας του γεγονότος ότι η Κυβέρνηση Καραμανλή ΤΟΥΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕ και τους έδινε ΨΕΥΤΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ (Greek statistics), με τα οποία απέκρυπτε την ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ της Ελληνικής Οικονομίας. 
  γ). Τόσο ΑΘΛΙΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΔΕΙΚΤΕΣ,σαν αυτούς που είχε η Ελλάδα στο τέλος του 2009, δεν είχε ΚΑΜΙΑ ΧΩΡΑ από αυτές που, ΕΙΤΕ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΝ , ΕΙΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ και αναγκάστηκαν να προσφύγουν ή στο ΔΝΤ ή στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης + ΔΝΤ (π.χ. Αργεντινή, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Κύπρος). 
  δ) Οι χώρες αυτές είχαν ένα ή δύο άσχημους Δημοσιονομικούς Δείκτες, καμία όμως ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΟΣΟ ΑΘΛΙΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΔΕΙΚΤΕΣ, ΟΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2009!!! 
  ε) Είναι τόσο δύσκολο να γίνει αντιληπτό ότι ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ θα πρέπει ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΟΣ? 
  (ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. 3. ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.
  3 ΑΠΟ 3
  Ελπίζω ότι δεν θα υπάρξει κάποιος ΗΛΙΘΙΟΣ που θα υποστηρίξει ότι ο Δημοσιονομικός Εκτροχιασμός έγινε τους ... 3 τελευταίους μήνες του 2009, από την ... Κυβέρνηση Παπανδρέου.!!!!!! 
  στ). Υπάρχουν άραγε πολλοί Σχολιαστές στα ΜΜΕ, οι οποίοι είναι τόσο ΑΣΧΕΤΟΙ με τα οικονομικά, ώστε ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ότι για το γεγονός ότι η χώρα  ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ και ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ευθύνεται Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ της Κυβέρνησης Καραμανλή? 
  Δεν το νομίζω. 
  ζ). Αφού λοιπόν ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ και γνωρίζουν την πραγματικότητα, ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΨΕΥΔΟΜΕΝΟΙ εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου, ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ στην Κυβέρνηση Καραμανλή η οποία ΕΦΕΡΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΟΥ ΓΚΡΕΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ? 
  Μη τολμήσει κάποιος να ισχυριστεί ότι ο ΓΑΠ «ΦΟΥΣΚΩΣΕ» τα Ελλείμματα ή να επικαλεστεί ΤΟ ΓΕΛΟΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ότι ΤΑΧΑ ΜΟΥ τα spreads αυξήθηκαν λόγω των δηλώσεων του ΓΑΠ και του ΠΑΠΑΚ. 
  Για το πρώτο (δηλ. Έλλειμμα του 2009 = 15,6 % του ΑΕΠ) θα αναφερθώ ΜΕ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ. στο επόμενο Κεφάλαιο με τίτλο: ΤΟ ΔΗΘΕΝ «ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟ» ΕΛΛΕΙΜΜΑ.
  Για το δεύτερο (δηλ. τα spreads) την απάντηση στα ψέματα της ΝΔ, την δίνει (σε μία κρίση ειλικρίνειας) το στέλεχος της ΝΔ 
  Νότης Μηταράκης
  "https://www.youtube.com/watch?v=awlvPFa8v0U"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. 2. ΤΟ ΔΗΘΕΝ «ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟ» ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ 2009.
  2 ΑΠΟ 2.
  Δεδομένου ότι το 2010 η Κυβέρνηση Παπανδρέου ΕΙΧΕ ΜΕΙΩΣΕΙ το Έλλειμμα κατά 11 Δις (5% του ΑΕΠ), ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΗΜΑΙΝΕ ΟΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2010 Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΧΕ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ. 
  Εάν λοιπόν ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ της ΝΔ είχαν δίκιο, τότε η Κυβέρνηση των Σαμαρο-Βενιζέλων ΔΕΝ θα έπρεπε ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΕΤΣΟΚΟΨΕΙ Μισθούς και Συντάξεις. 
  Επίσης η Δικαιοσύνη θα έπρεπε ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ τους “πλαστογράφους” ΓΑΠ και ΠΑΠΑΚ (εάν ήταν πλαστογράφοι). 
  Πλαστογράφοι όμως ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ.!!!! 
  Υπήρξαν και υπάρχουν ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ και ΑΘΛΙΟΙ ΨΕΥΤΕΣ οι οποίοι δηλητηριάζουν τον κόσμο με ΤΑ ΑΘΛΙΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.
  Β. Στην Εισηγητική Έκθεση του Προϋπολογισμού του 2013 (δηλ. επί Κυβέρνησης Σαμαρά), γράφεται Ξεκάθαρα ότι το Έλλειμμα του 2009 ήταν 15,6% του ΑΕΠ και ότι κατά την διετία 2010-2011 το Έλλειμμα μειώθηκε κατά 6,2% (που ήταν η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΙΩΣΗ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ) με αποτέλεσμα στο τέλος του 2011 το Έλλειμμα να έχει διαμορφωθεί σε 9,4% του ΑΕΠ.!!!!! 
  Τον Προϋπολογισμό, έχουν ψηφίσει και ο Σαμαράς και ο Καραμανλής και ολόκληρη η Κ.Ο. Της ΝΔ.!!!!!! 
  Δηλαδή παραδέχονται με την ψήφο τους ότι λένε ψέματα όταν ισχυρίζονται ότι το Έλλειμμα του 2009 ήταν 9% του ΑΕΠ.!!!!
  Και όμως, οι Πολιτικοί Απατεώνες συνεχίζουν ΑΠΤΟΗΤΟΙ να ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ.!!!!! 
  Πρωταγωνιστής στην ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ, περιφερόμενος από τον ένα Ραδιοτηλεοπτικό Σταθμό στον άλλον, ήταν ο «ΕΚΛΕΚΤΌΣ» του ΣΥΡΙΖΑ για τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας.!!!!
  Γ.Η Έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Πέμπτη 13/3/2014), ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ εναντίον της Κυβέρνησης Καραμανλή, την οποία καταγγέλλει τόσο για ΤΑ ΥΠΕΡΟΓΚΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ, όσο και για ΤΙΣ ΛΑΘΡΟΧΕΙΡΊΕΣ που έκανε στα Στατιστικά Στοιχεία (Greek statistics) με τα οποία ΚΟΡΟΪΔΕΥΕ την Αντιπολίτευση, τον Ελληνικό Λαό, αλλά ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ ΜΑΣ. 
  ΕΡΩΤΗΣΗ : Χρειάζεται να είναι κάποιος ΜΕΓΑΛΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ για να καταλάβει αυτά που γράφω? 
  Εγώ νομίζω ότι χρειάζεται απλά ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. 1.ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ:
  1 ΑΠΟ 3
  Οι Αριστεροί «Δημοκράτες» του ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΙΟΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΑΛΛΑ ΣΥΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ και αναγγέλλουν σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το ... Μνημόνιο (δηλαδή "αμνηστεύουν" ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΤΟΥΣ Καραμανλή εξαιρώντας από την έρευνα την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2004-2009), ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΜΕ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ και να επιτύχουν αυτά που δεν κατάφεραν ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89.!!!! 
  Ανέλαβε (ο ΣΥΡΙΖΑ) την Διακυβέρνηση της χώρας υπό συνθήκες ΑΣΥΓΚΡΙΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ από το 2010 αφού: 
  Α. Υπάρχει ο Μηχανισμός Στήριξης (που δεν υπήρχε το 2010) και δημιουργήθηκε χάρη στις ΑΓΩΝΙΩΔΕΙΣ προσπάθειες του Γιώργου Παπανδρέου και παρά την ΑΠΡΟΘΥΜΙΑ των Εταίρων μας και την ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ τους (εξ αιτίας των Greek statistics του Καραμανλή). 
  Χάρη σε αυτόν τον Μηχανισμό η χώρα απέφυγε την ΑΣΥΝΤΑΚΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ και την ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ. 
  Παρά τις "Αντιμνημονιακές" ΥΣΤΕΡΙΕΣ των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ και λοιπών Ψεκασμένων χωρίς αυτόν τον Μηχανισμό (όπως και να τον "βαπτίσουν" : "Μνημόνιο", "Γεφυρώνιο", "Πρόγραμμα" Συμφωνία" κλπ.), ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ Η ΧΩΡΑ και για αυτό αναγκάστηκαν να κάνουνε ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ τις "Κωλοτούμπες" της ... ζωής τους.!!!!!. 
  Β. Έχει ΜΕΙΩΘΕΙ το Χρέος κατά 120 Δις Euro. 
  Η απόφαση για το "κούρεμα" είχε παρθεί στη Σύνοδο Κορυφής στις 26/10/2011 (Πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου) και υλοποιήθηκε από την Κυβέρνηση Παπαδήμου. 
  Υπενθυμίζω ότι η "συμβολή" των Σαμαρά και Τσίπρα στην μείωση του Χρέους, ήταν Η ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ. 
  Ξεσήκωσαν τον κόσμο και τον οδήγησαν σε ΘΛΙΒΕΡΑ ΕΚΤΡΟΠΑ, ακόμη και κατά την Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου, ακόμη και εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας. 
  Να θυμίσω και τις ΧΥΔΑΙΕΣ επιθέσεις με ΑΘΛΙΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ του Τσίπρα εναντίον του Λαοπρόβλητου (με 44%) Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.
  (ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. 2. ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ.
  2 ΑΠΟ 3.
  Γ.Το 2015 η Ελλάδα δεν έχει πλέον ΤΟ ΤΕΡΑΤΩΔΕΣ ΕΛΛΕΙΜΜΑ που είχε το 2009. Αντιθέτως, ανεξάρτητα εάν υπάρχει ΣΦΟΔΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ για την πολιτική των Σαμαρο-Βενιζέλων και τον τρόπο που φτάσαμε σε Πρωτογενές Πλεόνασμα (που βασίστηκε κυρίως στο Πετσόκομμα των Μισθών και των Συντάξεων, που μαζί με την υπερφορολόγηση «γονάτισαν» τον κόσμο), ο Τσίπρας έγινε Πρωθυπουργός σε μία χώρα που έχει ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ , ΧΩΡΙΣ ΑΜΜΕΣΕΣ ΚΑΙ ΑΣΦΥΚΤΙΚΕΣ ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ και ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ.
  Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει εξασφαλισμένη Χρηματοδότηση από τους Λαούς της Ευρώπης τους οποίους μέχρι προχθές ΜΕ ΑΛΗΤΙΚΟ και ΑΝΑΙΣΧYΝΤΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝ …. ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ.!!!!!
  Η εξασφαλισμένη και ΧΑΜΗΛΟΤΟΚΗ Χρηματοδοτηση δεν προήλθε εξ … ουρανού, αλλά χάρη στον τότε Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου που «μάτωσε» για να πείσει τους Ευρωπαίους Εταίρους μας να δημιουργήσουν τον Μηχανισμό Στήριξης. 
  Ο Τσίπρας λοιπόν έγινε Πρωθυπουργός σε μία Ελλάδα που είναι ΣΕ ΑΣΥΓΚΡΙΤΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ από αυτές της ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗΣ Χώρας που παρέλαβε ο Παπανδρέου το 2009.
  Σημ.: Για το Χρηματοδοτικό Κενό που υπάρχει σήμερα, Η ΕΥΘΥΝΗ ΑΝΗΚΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ενώ υπέγραψε την επέκταση του Προγράμματος (δηλαδή του … Μνημονίου), ενεργώντας ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΝΗΡΙΑ και με σκοπό να «δείξει» ότι δήθεν το Μνημόνιο … τελείωσε και με σκοπό ΝΑ ΞΕΓΕΛΑΣΕΙ το … «Πόπολο», δήλωνε μέχρι προχθές ότι ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΊΑ ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΤΡΕΧΟΝΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΟΣ (Μνημονίου). 
  Υπέγραψε δηλαδή (η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ) ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ (ουσιαστικά) ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ (όπως και να το «Βαπτίσουν») κατά 4 μήνες και ΑΝΤΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ, να γίνει η αξιολόγηση και ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ 7,2 Δις € με τα οποία θα ΕΚΠΛΗΡΩΝΕ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, η Κυβέρνηση δήλωνε ότι ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ.!!!!
  Δηλαδή η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε την παράταση του Μνημονίου και ΑΡΝΗΘΗΚΕ τα οφέλη του, βάζοντας έτσι την χώρα στον κίνδυνο ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ.!!!!! Αφροσύνη, Άγνοια κινδύνου, Στενοκεφαλιά ή Κουτοπονηριά? Μάλλον ΟΛΑ ΜΑΖΙ.!!!!
  (ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. 3. ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ.
  3 ΑΠΟ 3.
  Πάντως, ΟΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ και ΑΝΑΜΦΙΣΒΉΤΗΤΕΣ ευθύνες του Σαμαρά ο οποίος για ακόμη μία φορά ΕΠΑΙΞΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΑ ΖΑΡΙΑ, αφού μετά τις Ευρωεκλογές ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΕ, ενώ θα μπορούσε να προχωρήσει τις Μεταρρυθμίσεις για τις οποίες είχε δεσμευθεί, να τελειώσει με το Μνημόνιο και να βάλει την χώρα στην Προληπτική Γραμμή Στήριξης, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΣΑΝ ΑΛΟΘΙ για τον Τσίπρα και την Κυβέρνησή του.
  Τώρα που ο Τσίπρας διαπιστώνει ότι ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ που … διαλαλούσε επί 5 χρόνια τελικά ήταν «ΕΠΕΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ» και ότι ούτε το Μνημόνιο θα σκίσει, ούτε το Χρέος θα διαγράψει, αλλά θα έχει «αποκούμπι» τον Μηχανισμό Στήριξης που «έστησε» ο Γιώργος Παπανδρέου, ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΑΝΔΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Γιώργο Παπανδρέου ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΥΔΑΙΕΣ ΒΡΙΣΙΕΣ ΠΟΥ που έχει εκτοξεύσει εναντίον του ΕΝΤΙΜΟΥ, ΕΥΓΕΝΙΚΟΥ και ΠΡΟΘΥΜΟΥ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ Πρωθυπουργού .????

  ΑπάντησηΔιαγραφή